Operaatio Äiti - Hero Header

Rodos 2018 päivä 3 : Lomarytmi on erilainen

Reissussa meillä on aina ihan oma rytmi. Ei seurata tarkalleen sitä kotirytmiä, vaan luodaan tilalle uusi. En halua rutinoittaa lapsia liikaa elämässä.

Lapset heräävät täällä jokainen eri aikaan. Vanhin herää seitsemältä, keskimmäinen kahdeksalta ja viimeinen yhdeksältä. Vanhemmat lapset saavat leikkiä aamulla hiljakseen tai lukea siihen asti, että viimeinenkin on hereillä. Sitten puetaan ja painutaan valtavaan aamiaisbuffettiin nauttimaan. Ajattelen itse, että jokaisella on oikeus pitää kiinni siitä milloin haluaa herätä, joten olen opettanut lapset toimimaan aamuisin hieman hiljempaa.

Lisää aurinkorasvaa ennen nukahtamista

Aamupalan jälkeen on ihana tehdä lomajuttuja. Täällä voi mennä altaalle, keräillä kiviä rannalla tai uida meressä. Vauva haluaa nopeasti herättyään takaisin nukkumaan ja rannalla on ollut helpointa lasten viihtyä päikkäreiden ajan. Yleensä itse nuokun ohessa, kun vauvakin nukkuu ja isi viihdyttää lapsia. Tänään tosin nukahdin aurinkotuoliin ja iho pääsi palamaan. Aurinkorasvan lisäämisen tärkeyttä ei voi ikinä korostaa liikaa!

Meillä on inclusive-paketti eli saadaan lähes joka päivä lounas ja päivällinen. Lounas on siinä päiväunien jälkeen ja sitten ollaan käyty kaupassa sekä hengattu auringonlaskuun asti rannassa. Itse rakastan sitä laskevaa aurinkoa ja hiljenevää rantaa. Parhaat kuvatkin tulee auringonlaskun aikaan!

Myöhäinen illallinen on kaiken kohokohta

Lopulta päivä päättyy suihkun ja puhtaiden vaatteiden jälkeen yhteiseen illalliseen. Siellä nautitaan, naureskellaan ja hengaillaan yhdessä näin kliseisesti. Meillä on ollut tapana jo lapsena aikanaan yhdistää iltapala sekä päivällinen toisiinsa ja samaa perinnettä jatketaan nyt. Syömisen jälkeen on ihana lasten mennä kylläisenä nukkumaan. Unta riittää noin 12 tuntia ja sitten alkaa uusi päivä virkeänä. Itsekin väsyn täällä nopeammin ja menen nukkumaan ihan ihmisten aikaan.

Kommentit

6 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos kauniista sanoista. Näistä tulee aina tosi hyvä mieli. Ihanaa syksyä ♡

Avatar

Oot ihan loistava valokuvaaja ihan mahtava:)

Anette - Operaatio Äiti.

No kiitos kauniista sanoista! 🙂

Avatar

Niin nättejä kuvia! Rentouttavaa lomaa.

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 🙂

Avatar

Moikka, pakko kommentoida kun olen sinua jo kauan seurannut ensin facen puolella ja nyt instassa ja blogissa. Olet Anette ihan huippu mahtava äiti, etkä turhista välitä. Kumpa itsekin olisin ollut yhtä rohkea kun lapsemme olivat pieniä ja he olisivat saaneet kokea asioita yhtä paljon kun sinun lapsesi saavat kokea. Olet loistava äiti <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä