operaatio äiti - Banneri

Joulu on aivan pian ovella. Meillä joulua on aina vietetty useamman paketin kera ja niin vietetään tänäkin vuonna. Se on sellainen perinne, joka meillä on ollut aina lapsesta asti. Jokainen lahja on silti tarkoin harkittu eikä meille ostella vain ostamisen ilosta. Ennen joulua myyn ison kasan tarpeettomia leluja pois tai lahjoitan. Tiesitkö, että lahjoittaminen voi pelastaa jonkun perheen joulun?

Joulun idea on olla yhdessä. Se on antamisen aikaa ja hyviä jouluruokia. Paljon läheisyyttä, kirkkaana tuikkivia jouluvaloja ja toivottavasti valkoinen lumi. Meillä lapsille on aina tosiaan hankittu tarpeeseen useampi paketti. Osa lahjoista on kierrätettyjä ja ihan pokkana olen omia vanhoja leluaarteita käärinyt lahjaksi joulua varten ennenkin. Lapsi ei näe eroa uudessa ja vanhassa, joten mielellään opetan pienestä pitäen käytetyn lelun olevan yhtä isossa arvossa kuin uudenkin.

Aloitin hankkimisen ajoissa

Aloitin lahjojen oston jo kesällä, koska mitä lähemmäs joulu tulee, sitä isommaksi nousee hinnat hintalapuissa. Olen tehnyt huikeita löytöjä ja esimerkiksi keskimmäiselle tytölle ostin Lundbyn Holiday-nukkekodin vain 40 eurolla uutena. Lapsille on tulossa jokaiselle mieleisiä juttuja ja niistä kirjoitan myöhemmin tässä vielä lisää tänne blogin puolelle. Teema pyörii aikalailla Smashersien, legojen, Shopkinsien ja Lundbyn ympärillä. Sen lisäksi etsin pakettiin aina kirppareilta kirjoja.

Joku ilahtuisi jo villasukista

Kun omat paketit on hankittu jo valmiiksi, voikin seuraavaksi keskittyä siihen seikkaan, että täällä ympärillä on paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat pientä jeesiä, jotta joulu toteutuu. Sairastumiset, työttömyys tai muuten vain hankala tilanne voi ajaa perheen ahdinkoon, jossa ei vain joulua pystytä järkkäämään. Tästä syystä keräsin jouluapua.fi kautta kourallisen perheitä kasaan. Viimeisen viikon olen hyödyntänyt aleja, ostanut jotain käytettynä ja kerännyt myös lahjoituksia, jotka varmasti ilahduttavat näitä perheitä. Kerron tämän sen takia, että haluan kannustaa jokaista ihmistä edes harkitsemaan mahdollisuutta osallistua tähän apuun. Osalla siellä oli toiveena vain villasukat tai suklaarasiakin, joka on melko helppo toteuttaa.

Joulu on ihanaa aikaa ja toivottavasti saadaan mahdollistettua se ihanaksi myös niillekin, joilla tilanne on hankala! Miten on; lähdetkö mukaan tekemään hyvää?

Kommentit (2)

Meillä lapset tietävät, kuinka sairauden myötä olen menettänyt niin työkyvyn kuin palkankin. Viime vuonna joulu meni jo näisä tunnelmissa. ,Tänä vuonna, sairauden edelleen jatkuessa, joulu ei tule rakantumaan lahjojen ympärille.
Jokaiselle lapselle on jouluksi ostettu perinteisesti kirja ja pyjama. Nämä olen tänä vuonna löytänyt jo pitkin syksyä keräämällä hyvistä tarjouksista ja kirpputorilta. Me pärjäämme vähemmällä tämänkin joulun, eikä tarvitse ilmastonmuutoksestakaan stressata.
Kummilasten ym. perinteisesti muistettavien läheisten lahjominen tuottaa suurempaa päänvaivaa. Omat lapset tietävän kyllä hyvin tilanteen, mutta perheen ulkopuolisille talouden niukkuus ei välttämättä ole konkretisoitunut samalla tavalla. Se vähän jännittää.

Meillä on ollut tapana lasten kanssa osallistua joulupuu-keräykseen, minkä mielelläni teen tänäkin vuonna. On erittäin antoisaa saada antaa lahja tuntemattomalle, sitä toivovalle. Siinäkin tapauksessa, että oma joulu on tänä vuonna vähän niukempi.

Musta on hienoa, että autatte 🙂 Olisiko kummilapsille tai läheisille mahdollista järjestää sitten joku ”tekeminen” yhdessä. Leffailta teillä esimerkiksi? Tai joku vastaava. Toivottavasti keksit jotakin. Ihanaa tulevaa joulua – läheisyys on tärkeintä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X