operaatio äiti - Banneri

Olen vihdoin onnistunut irroittamaan käsiäni sekä aivojani luovempaan ruoanlaittoon. Hyvästi pikaisesti paistetut kanat ja pelkkä sama pasta. Itselaitetun ruoan etu on se, että sormiruokailija syö käytännössä samasta kattilasta.

Olen jakanut etenkin instagramissa näitä ruokavinkkejä paljon storyn puolella. Teen kaiken lähes aina kaurapohjaisesti, koska myös alle vuoden ikäinen voi esimerkiksi kaurakermaa käyttää ihan turvallisesti ja sen lisäksi kaurakerma omasta mielestäni on miljoona kertaa täyteläisempää. Vauvalle lähinnä otan vain lihasta sivuun ennen maustamista osan ja sekoitan hänen versionsa eri kipossa.

Resepti, joka maistui makuherkälle

Yksi parhaita reseptejä, jonka tässä olen vahingossa kehitellyt on kanapasta kaurakermalla ja lehtikaalilla. Voiko se edes olla hyvää? Mieheni on makuherkkä ja äärimmäisen nirso, mutta tätä ruokaa on tilattu meillä usein lisää. Ruokaan tarvitset:

Torino Kaura-Porkkana pastaa
Maustamatonta kanaa suikaleina
Kaurakermaa
Lehtikaalia
Valkosipulia tuoreena ja jauheena
Currya
Inkivääriä jauheena
Pippurirouhetta
Kuivattuja yrttejä (esim. joku seos)
Suolatonta broilerimaustetta
Oliiviöljyä

Ensimmäisenä pastan voi laittaa keittymään kattilaan ohjeiden mukaan. Lisään sinne kattilaan hieman oliiviöljyä veden sekaan, mutta en turhaan lisää kuitenkaan suolaa. Pasta keittyy mukavasti ohella kanaa valmistaessa.

Kanan paistan rauhassa käräyttämättä (jotta vauvakin voi syödä sitä varmasti) ja lisään siihen valkosipulia, kuivattuja yrttejä sekä suolatonta broilerimaustetta. Kypsymisen jälkeen otan vauvan osuuden sivuun ja maustan pannulle jäävän kanan currylla, inkiväärillä sekä lisään myös hieman pippuria. Maustetun kanan päälle voi kaataa kaurakerman (pieni tilkka kermaa kannattaa säästää vauvan annokseen) ja sitten ruoan voi jättää liedelle matalalla lämmöllä valmistumaan.

Kun pasta ja kana ovat valmiita, kaadan ne kulhoon ja sekoitan. Saman teen vauvalle varatulle kanalle, pastalle ja kaurakermatilkalle, mutta eri kulhossa.

Viimeinen vaihe koskee lehtikaalia. Lämmitän pannulla oliiviöljyä ja laitan sekaan pieneksi silputun valkosipulin. Pari kynttä riittää. Hetken päästä lisään joukkoon lehtikaalin, jonka olen leikannut suuhun sopiviksi paloiksi. Lehtikaalia kannattaa paistaa kunnes se alkaa hieman rapistumaan, mutta ei kannata antaa sen kärähtää mustaksi. Valmiin lehtikaalin valkosipuleineen heitän pastakanaseoksen sekaan ja sekoitan. Huom. Vauvoille ei suositella lehtikaalin käyttöä!

Ruoka on heti valmiina tarjoiltavaksi ja siihen voi toki laittaa mieleisensä lisukkeet salaateista raejuustoon. Meidän vauva esimerkiksi rakastaa raejuustoa! (Raejuustoon voi vauvaa alkaa totuttamaan 10kk iän jälkeen.)

Haluan kannustaa ihmisiä kotiruokaan ja kokeilemaan uusia juttuja. Tästä omasta kokeilustani ainakin tuli täällä meillä ihan hitti ja itsekin saan siitä kunnon makunautinnon. Haluan myös kannustaa jättämään pois lisätyn suolan, koska kaikessa muussa on niin paljon kuitenkin suolaa ja ruoka voi olla hyvää ilmankin. Mausteita kannattaa lisätä sen sijaan reilusti sekaan.

Kerrohan, jos kokeilit reseptiä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X