operaatio äiti - Banneri

Suomessa eli tarkalleen pohjanmaalla on  tuhkarokkotapaus, jossa lapsi on sairastunut tuhkarokkoon. Tuhkarokko rokotetaan rokotusohjelman mukaisesti meidän kotimaassa ellei siitä kieltäydy.

Rokotutan lapseni

Meillä lapset on aina saaneet rokotukset ohjelman mukaan. Joitain on joutunut erinäisistä syistä myöhäistämään tai aikaistamaan, mutta kaikki on kuitenkin aina napattu, jotka ohjelmaan kuuluu. Itselläni on kolme perustervettä lasta, joista jokainen on syntynyt isona keskosena. Ei allergioita eikä muitakaan ongelmia, joten en ole nähnyt syytä jättää rokotuksia ottamatta.

Aikaistettiin tuhkarokkorokotetta reissun takia

Käytiin reissussa lokakuussa Kreikassa, joka on tuhkarokon riskialuetta. Meidän vauva ei vielä ollut siihen rokotetta saanut, koska se annetaan vasta vähän myöhemmin. Halusin kuitenkin välttää riskit ja pyytää rokotteen aikaisemmin, jotta lapseni ei sairastuisi tai kuljettaisi tautia eteenpäin kotimaahan. Aikaistettu rokotus aiheuttaa ainoastaan sen toimenpiteen, että hän saa puolen vuoden päästä suunnilleen saman rokotteen vahvikkeena uudelleen.

Maailma on täynnä erilaisia tauteja, joita on onneksi saatu kitkettyä pois. Ihmiset jakaantuvat vahvasti mielipiteissä rokotusten suhteen, mutta uskon itse vahvasti niiden tehoon ja hyötyyn omien lasteni kohdalla. Kuulun itse riskiryhmään sairauteni kanssa, joten meidän perheessä rokotetaan myös kausirokotteet.

Mitä sinä olet mieltä aiheesta?

Keskustelu käy nyt somessa kuumana näiden rokotteiden suhteen. Syytellään, osoitellaan sormia ja kyseenalaistetaan. Ihmiset ovat nousseet varpailleen keskustelemaan aiheesta kannattaako rokottaminen vai ei. Onko ihmisellä oikeus mielestäsi kieltäytyä rokotteista vai ei? Onko kieltäytymisessä kyse vain oman lapsen riskeeraamisesta vai riskeerataanko siinä samalla muut ihmiset? Nämä kaksi kysymystä nousevat eniten esille asian tiimoilta ja siksi haluankin kuulla teidän lukijoiden mielipiteen asiaan. Mitä mieltä olet rokottamatta jättämisestä tai rokottamisesta?

Alkuperäinen uutinen : Iltalehti

Kommentit (6)

Meillä on muut 3 rokotettuja paitsi nuorimmainen (s maaliskuu 2018). Edellinen sai todennäiköisesti rokotteista johtuen 2 kouristuskohtausta ja epilepsia diagnoosin. Tämä pisti todella miettimään rokottamisasioita ja hakemaan niistä lisää tietoa. Edelleenkään kantani ei ole 100 prosenttinen rokotteiden suhteen. Saatan ehkä jossakin vaiheessa rokotuttaa nuorimmaisen, mutta tarkkaan harkiten mitä myrkkyjä annnan pistää… ja siis tää nuorimmainen ei ole elämänsä aikana koskaan ollut kuumeessa ja muutenki todella vähän sairastellut.

Vastuutonta jättää rokotusohjelman mukaiset rokotukset antamatta lapselleen. Kyseessä on kuitenkin oman lapsen terveys ja henki sekä samalla saattaa muutkin ihmiset vaaraan. Toivottavasti näiden rokotusvastaisten/rokotusepäilijöiden määrä ei kasva, vaan lähtee laskuun.

Itse olen rokottanut ja tulen rokottamaan lapseni rokotusohjelman mukaisesti. Rotarokotteesta jätin tosin oman lapsen kohdalla antamatta toisen ja kolmannen annoksen, koska ensimmäisen annoksen jälkeen silent refluksioireet räjähtivät täysin käsiin. Jos tulee joskus toinen lapsi ja on kovin vatsavaivainen, teen todennäköisesti saman päätöksen. Influenssarokotuksen olen ottanut vain raskaana ollessani ja lapsen ollessa alle puoli vuotias. Tänä vuonna jätin väliin, enkä rokottanut lastakaan. Ehkä ensi vuonna sitten tulee otettua sekin rokote itselleen ja lapselle, kun lapsi menee hoitoon ja itse töihin.

Kiitos kun jaoit mielipiteesi aiheesta! 🙂

Rokotan lapseni, mutten ota kaikkia mitä on tarjolla. Meillä lapset saa MPR ja Viitosrokotteen. 2009 tyttö sai myös rotavirus rokotteen (2007 sitä ei ollut), mutta nyt vauvalle en sitä antanut. Meillä siis 2007, 2009 ja 2018 syntyneet lapset. Koen tarpeelliseksi rokottaa yhteisösuojan vuoksi. Samoin en rokotan ihan ns ohjelman aikataulun mukaan vaan vähän siirrän eteenpäin. Nyt 5kk neuvolassa anna ensimmäisen rokotteen ja vain yksi rokote kerrallaan (ei sen vuoksi ettei lapsi sitä piikkiä kestäisi).

Kiitos kommentista! 🙂

Meillä kolme on rokotettu ja kolme on terveitä. Haittavaikutukset on tosi harvinaisia, jos niitä edes tulee. En usko, että rokotusohjelman rokotuksilla vastustuskyky pääsee heikkenemään. Ymmärrän, että kaikki ei jtn kausiflunssaa ota.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X