operaatio äiti - Banneri

* kaupallinen yhteistyö / Ella’s Kitchen

 

Meillä on kotona pieni sormiruokailija, joka rakastaa syödä itse omin pienin kätösin. Hänelle on kehittynyt hyvin vahva visio siitä, että häntä ei kukaan muu syötä. Joskus tämä on haastavaa, koska sormiruokailu ei onnistu ihan joka paikassa. Tällöin käytetään ruokailun tukena Ella’s Kitchen sosepusseja.

Miten hoitaa vauvan välipalat ulkomailla?

Oltiin silloin lokakuussa reissussa ja mietin jo etukäteen vauvan ruokapuolta siellä. Meillä oli varattu lomapakettiin ruokailut mukaan, joten arvelin sen hoitavan suurimman osan vauvan ravinnosta. Vauvojen tavaramerkki on kuitenkin arvaamattomuus ja ennakoimattomuus eikä koskaan voi tietää milloin tuollaiselle alle vuosikkaalle iskee todella nälkä. Mietin pitkään, että miten toimitaan siellä reissussa sitten välipalojen suhteen. Imetänkö useammin? Löytyykö jostain kaupasta jotain helppoa syötävää? Pakkaanko kotoa jotakin mukaan?

Sormiruokailu sekä sosepussit

Tämän kolmannen myötä päätin tosiaan vannoa sormiruoan nimeen ja sen lisäksi halusin tarjota lapselle itselleen oikeuden määrittää syömisensä. Tästä syystä me skipattiin kokonaan sosepurkit sekä suuhun lusikoimiset tällä kertaa ja odotettiin vauvan valmiuksia. Sormiruokailu käynnistyi tosi hyvin eikä purkkeja ole tarvinnut, mutta jossain vaiheessa bussissa, ulkona tai reissatessa aloin turvautumaan sosepusseihin. Niistä imiessä lapsi pystyy itse määrittämään sen tahdin kuinka nopeasti ja kuinka paljon kerralla haluaa ruokaa syödä.

Olin lupautunut Ella’s Kitchenin kampanjaan jo ennen reissua ja ehdin juuri hetkeä aiemmin saamaan heidän pakettinsa kotiin. Kasasin kaikki sosepussit minigrippeihin ja  sitten pakkasin ne ruumaan meneviin laukkuihin. Otin varalta myös heidän maustettuja naksujaan mukaan, koska ainahan voi iskeä tarve eikä ne paljoa tilaa vie. Kaikki ruoat kesti hyvin matkalaukussa ehjinä.

Meidän vauvan lemppari on kookos

Voin sanoa, että rehellisesti oli kyllä paras päätös pakata noita pussukoita mukaan, koska kaikki mitä otin (varmaan yli 20kpl) myös meni reissussa! Ulkomailla sitä ulkoilee, ui ja puuhaa paljon enkä ikinä olisi uskonut vauvan olevan niin nälkäinen kuin siellä. Välipalat pelasti kitinät nopeasti ja onneksi ne oli kotoota tuttuja, joita ollaan ennen tätä yhteistyötäkin käytetty ahkerasti. Neiti arvosti kaikista eniten niitä makuja, joissa oli kookosta mukana.

Aitoa tavaraa – ei edes vettä

Olen usein erilaisille retkille pakannut myös vanhemmille lapsille mukaan sosepusseja. Nehän ovat käytännössä murskattua hedelmää eikä mitään muuta. Soseet ei sisällä lisättyä sokeria eikä edes vettä, vaan ne ovat ihan ehtaa tavaraa. Kannan aina omassakin laukussa yhtä sosepussia mukana, koska sairastan tyypin 1 diabetestä ja saatan joskus tarvita verensokerin mennessä matalalle jotakin nostamaan sitä. Sosepussit ei ole siis vain vauvojen ruokaa, vaan meillä ne palvelee koko perhettä. Parasta niissä on se, että ne mahtuvat todella helposti mukaan lenkille, pieneen käsilaukkuun tai eväsrasiaan..

..ja sinne matkalaukkuun matkalle. Moni tosiaan kyseli vinkkejä vauvan ruokailuun reissussa ja tässä nyt oli yksi. Kätevää, terveellistä ja todella mutkatonta.

Kommentit (1)

Moikka, oletko koskaan tehnyt 1 tyypistäsi postausta ? Olisi mielenkiintoista kuulla asiasta lisää ? Onko lapsiasi tutkittu kantavatko he diabeetes geeniä ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X