operaatio äiti - Banneri

Meillä on kolme lasta, joista kaksi on jo sen verran isoja, että joulun merkitys ymmärretään. He ymmärtävät myös lahjojen päälle, joten niitäkin on kuusen alle ilmestymässä. Nuorimmainen on kuitenkin vasta hippasen vajaa yksi, joten kysymys kuuluukin; tarvitseeko vauva lahjoja jouluna? Mitä lahjoja vauvalle voi hankkia?

Joka vauvan kohdalla olen vannonut, että lahjoja ei hommata. Joka vauvan kohdalla olen pyörtänyt päätökseni. Aikaisemmilla tosin on mennyt niin, että eka joulu on juhlittu parin kuukauden ikäisenä, kun tämä kolmas taas syntyi vasta juuri joulun jälkeen. Nyt hän on siis ensimmäisenä joulunaan jo hippusta vaille epävauva ja ymmärtää täten paljonkin rapisevien lahjojen sekä kivojen tavaroiden päälle.

En ole muuten koskaan ollut kauhea jemmailija. Parhaat jutut saatan toki pistää talteen, mutta muuten laitan leikeistä pois jääneitä leluja eteenpäin. En ole ollut koskaan sataprosenttisen varma tuleeko lapsia enempää niin en ole osannut myöskään turhaan tavaraa jemmata minnekään. Tämän takia tykkään hommata lapsille myös kirpparilta tavaroita eikä aina vain uutena. Paketoin neidille muutaman vanhan lelun jemmasta, koska uskon hänen rakastavan pakettien rapistelua. Niiden lisäksi hommasin myös muutaman uuden.

Ensimmäinen joululahja jo kesällä

Aloitin joululahjojen keräilyn tänä vuonna jo ajoissa. Taisin ostaa ensimmäiset lahjat silloin kesän tienoilla jostakin alemyynnistä. Syksymmällä kävin kiertelemässä eräässä tapahtumassa, josta läysin kauniin (muistaakseni) käsintehdyn työnnettävän puisen vauvalelun. Voin kehua lahjaideana tällaisia puisia vauvaleluja, joissa on jotain liikkuvaa. Liikkuvista osista usein vauvojen mieleen eniten on renkaat! Puiset ovat itselläni suosituksen alla, koska ne kestävät paiskomista. Tämmöinen vuoden ikäinen rakastaa viskoa kaikkea joka paikkaan ja sen viskelyn lomassa ajella parilla autolla ympäri lattioita.

Kehittävät lelut hyödyllisiä

Puisia leluja meillä on paketissa muutakin. Toinen on sellainen hennon värikäs palikkalaatikko, koska edellisen lapsen oman olin ehtinyt jo myymään vähän turhakkeena pois. Tämä kolmas lapsi on kuitenkin sellainen, että tykkää tunkea kaikkea joka paikkaan ja asetella asioita. Esimerkiksi nuppipalapelit on ihan hitti ja niillä meidän 1-vuotias jaksaa touhuta loputtomiin.. tai ainakin siihen asti, kun iskee vimma taas viskellä palat joka suuntaan. Palikkalaatikko on samalla sellainen älyä kehittävä lelu, joten mielestäni se on yksi parhaita lahjoja vauvalle. Toinen on tuollainen rata, jossa vedetään helmiä metallikoukeroita pitkin. Meillä on kotona sellainen isompi ikivanha Ikean versio, mutta neiti ottaa sen kanssa aina sellaista painimatsia, että nähtiin paremmaksi (lue:turvallisemmaksi) vaihtoehdoksi ostaa käteen sopiva versio.

Autotytölle pari autoa

Ylhäällä taisin jo mainita siitä meidän neidin kiinnostuksesta autoilla ajeluun. Usein hän nappaa kaikki autoiksi sopivat lelut ja prmmm:see menemään pitkin lattioita. Tämä on meistä vanhemmista jotenkin niin symppistä, että joulupukki päätti muistaa autofania parilla ihan omalla autolla. Toinen on sellainen kokonaan samettipintainen ja joustava vauvojen autolelu, josta nyt en tajunnut kuvaa napata. Toinen auto on myös vauvoille tarkoitettu ja siinä on mielettömän kätevä tarttumaosio. En malta odottaa tulevia ajoretkiä näiden ajoneuvojen kanssa!

Pehmolelun tilalle pehmeä kiipeilypalikka?

Meillä on paketissa tänä vuonna lapsille myös isommat pehmolelut. Mietin pitkään minkälainen olisi hauska vauvalle ja vastaan tuli tämä H&M:n mustekala. Sen pitkät lonkerot oikein kutsuu painimaan ja touhuamaan yhdessä. Meidän vauva kaiken autoilun ohella rakastaa tyynyjen ja asioiden siirtelyä sekä niiden halailua. Nyt on ensimmäinen oma otus, jota voi siirrellä, vetää ja heitellä mielin määrin. Pehmolelun tilalla hyvä vaihtoehto on Bobles-palikat, joiden avulla pieni vauva/taapero/lapsi voi harjoitella kiipeämistä, rakentamista ja kaikenlaista luovaa toimintaa. Ostin jo messuilta yhden Boblesin meille odottamaan joulua ja neiti saakin sen kuusen alta nimellään varustettuna.

Kylpykirja tuo iloa

Ehdottomasti omasta mielestäni tärkein osa lahjoja on kirjat. Haluan ohjata lapsia kaiken teknologian keskellä kohti lukemista ja siksi ostan kirjoja pakettiin. Tämä tapa lähtee jo vauvasta asti, joten myös pikkuneiti saa muutaman kirjan itselleen. Kaikista suosituin kirjoista on varmasti kylpykirja, koska hän RAKASTAA kylpykirjoja. Joka kerta suihkussa tämä pieni 1-vuotias pallero istuu keskelle vesisuihkua ja lukee ahkerasti meidän tämänhetkiset kylpykirjat läpi. Muuten lukeminen ei ole onnistunut yhtä sujuvasti, mutta ehkä uusi kylpykirja taas tuo iloa pienen suihkuhetkiin.

Tässäpä meidän vauvan joululahjavuori. Mielestäni sopivan kompakti kasa ja jokainen mietittynä juuri hänen persoonaansa sopien. Ei turhakkeita, ei väkisin mietittyä. Onpahan jotakin mitä rapistella aattona! Mitä mieltä te lukijat olette lahjojen hankkimisesta vauvalle? Mitä olette itse hankkineet alle vuoden ikäiselle?

Kommentit (3)

Vauva ei varsinaisesti lahjoja tarvitse, mutta ainahan se on kiva rakkaitaan muistaa.
Meillä vauvat ja taaperot ovat saaneet lahjaksi jouluisin lähinnä sellaisia ”yleisesti hyödyllisiä”, kuten rukkaset tai pulkan.
Leluja tuntuu kerääntyvän aina vaan jostain kasamäärin, joten itse en niitä ole ostanut.
Yhdestä kolmeen pakettia on mielestäni taaperolle oikein sopiva määrä. Usein se tuleekin täyteen jo rakkaiden kummien ja isovanhempien toimesta.

Totta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X