operaatio äiti - Banneri

Näkkileipä on käytännössä melko terveellistä. Siitä saa kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Tosin suolan määrään kannattaa kiinnittää huomiota, jos se häiritsee. Moni ihminen varmasti rakastaa pizzaa, mutta pizzaperjantain jälkeen maha turvottaa ihan liikaa. Tässä postauksessa saattaa olla tähän juttuun ratkaisu – nimittäin näkkäripizza.

Helppo ruoka juhliin

Meillä oli tänään pienimmän lapsen synttärijuhlat ja jouduttiin miettimään tarjoilua, joka olisi aika helppo tehdä. Yleensä laitan pöytään suolaista sekä makeaa, mutta se ruokapuoli aina tuottaa ongelmia. Haluan nimittäin yleensä tehdä uusia erilaisia ruokia. Tänä vuonna päädyttiin silti meidän vakioherkkuun eli NÄKKÄRIPIZZAAN.

Näkkäripizzan tekeminen on helppoa, aika halpaakin ja korvaa hyvin iltanapostelua. Se sopii tarjolle juhliin, välipalaksi tai oikeastaan ihan minne vaan.

Lyhyt kauppalista, helppo valmistus

Ensimmäisenä kaupasta keräät koriin lemppari näkkileipääsi, juustoa, oreganoa, tomaattipyreetä sekä ne täytteet, mitä pizzaan haluat. Synttäreillä meillä oli yhdistelmissä tonnikala-ananas, jauheliha-tomaatti ja kauramuru-tomaatti. Tekeminen on yhtä yksinkertaista kuin kaupassa käyminen.

Näkkäripizza OHJE

Lado näkkileivät pellille leivinpaperin päälle ja sivele ne tomaattipyreellä. Laita näkkileivän päälle haluamasi täytteet ja päälle juustoa. Juuston päälle voi ripotella oreganoa. Pistä pelti uuniin (200-225 astetta) ja anna sen olla siellä 8-10 minuuttia. Kannattaa seurata, ettei juusto tai reunat pääse mustumaan. Valmis. Nauti!

Lopputulos on oikeasti hurjan hyvä. Monikaan ei uskoisi miten näkkäri käyttäytyy uunissa, mutta se pehmenee ihanasti. Haukatessa et pure sellaista mössöä etkä myöskään kovan rapeaa pohjaa, vaan jotain siltä väliltä. Jos et usko, suosittelen kokeilemaan. Kirjoitin tästä jo aikanaan blogiin, mutta moni instassa kyseli ohjetta tähän ruokaan.

Oletko jo kokeillut näkkäripizzaa? Mitä pidit?

Kommentit (6)

Mitä näkkäriä käytit tässä? Oliko ne valmiiksi kolmion mallisia?

Vau, tämähän on mainio resepti! Pitää ehdottomasti kokeilla!

Suosittelen!! 🙂

80-luvulla, kun koulussa vielä tarjoiltiin oppilaille lounaan lisäksi aina myös välipala, vastaavia olen maistanut.
Niissä oli tosin päällä vain juustoa, mutta muistan hyvin, miten jännä yhdistelmä oli uunissa lämmitetty ja vähän pehmennyt näkkileipä.

Jännällä tarkoitatko että hyvä vai paha? 🙂

Oli joo. Leksands se sininen on oma suosikki 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X