operaatio äiti - Banneri

* kaupallinen yhteistyö / Pampers

Vaipanvaihto vaatii nopeutta taaperon kanssa

Lapsi makoilee paikallaan hoitoalustalla seesteinen hymy kasvoillaan ja vanhempi häärii rauhassa… STOP. Puhutaanko nyt siitä mitä kuvitellaan sen olevan vai siitä mitä se oikeasti on? Poista äskeinen mielikuva päästäsi heti ja kohtaa todellisuus. Faktahan on se, että lasten kanssa eläminen on päivänmittaan aina uusia ja uusia käytyjä pieniä taistoja niin hyvässä kuin pahassakin. Vaipanvaihto ei todellakaan ole se helpoimmasta päästä oleva arkirutiini, koska lapset osaavat muuttaa kaiken arkisenkin leikiksi. Lapsissa on yleensä virtaa kuin pienessä kylässä, joten miten joku edes ajatteli asettelevansa lapsen onnistuneesti hoitoalustalle makaamaan? Paikalleen. Hiljaa. Rauhassa. Voin kertoa, että ei mitenkään. Lapsella on luultavasti jatkuva tarve pyörähtää ympäri, heiluttaa omia jalkojaan ja pöngetä itsensä seisomaan nähdäkseen jotain ihmeellistä, jonka juuri sattui bongaamaan olkasi yli. Mitähän siitäkin seuraa, kun avattu täysinäinen vaippa joutuu tämän häärinnän jalkoihin? Se on kuin laittaisi jotain todella likaista tehosekoittimeen ilman kantta. Nykyään on aivan super ihanan helppoa tämän taistelun sijaan napata nauravainen lapsi syliin ja sujauttaa Pampers Premium Protection housuvaippa jalkaan lennosta.

Hyvä vaippa päällä istut vaikka koiran vesikippoon

Arki on menoa ja arki on jatkuvaa tekemisen meininkiä. On todella mentävä ja tehtävä jatkuvasti – ainakin, jos sattuu olemaan lapsi. Lapsilla on sellainen perus olemus eli tarve keksiä koko ajan jotain uutta. Ensin kaadetaan maitolasi päälle ruokapöydässä, sitten valloitetaan lipasto kiipeämällä sen päälle ja tämän jälkeen istutaan koiran vesikuppiin. Tämä kaikki vaatii oikeanlaisen asenteen sekä varustuksen, jotta homma toimii parhaiten. Asennehan noilta veijareilta löytyy yleensä jo omasta takaa. Myönnän muuten joskus olevani sellainen äiti, joka menee siitä mistä aita on matalin ja meillä kotona pienemmät lapset käyttää päivänasuinaan usein pelkkää vaippaa. Miten kätevää siis onkaan kaataa maidot rinnuksille ja hieroa voita päällensä, kun päällä ei ole mitään ulkopinnalta kaiken imaisevaa? Suojakilpi-Pampers hylkii kivasti ulkoa tulevat höykkäykset ja pitää toisaalta sisällään ne sisältä tulevat.

Seikkailulistan tärkein muistisääntö

Elämä on tosiaan sitä vauhtia täynnä. Elämä on sohvan alle mönkimistä, matolla uhmakkaana kierimistä ja salaa huonekaluille kapuamista. Tärkein sääntö seikkailuun lähtiessä on, että älä ota mukaan mitään ylimääräistä ja vältä vaatteita, joissa on riski jäädä jonnekin kiinni. Tätä samaa ajatusmaailmaa voisi soveltaa myös vaippamaailmaan ainakin tässä meidän perheessä, jossa kotona hengaillaan rennosti vaipoissa. Kuinka kurjalta se sohvan alle möyryäminen tuntuisi, jos vaippa valuisi ryömivän liikkeen mukana nilkkoihin? Entä olisiko kivaa aina matolla kieriessä huomata teipin tarttuneen maton karvaan ja sisällön tyhjentyneen koko 160×200 alueelle? Kyllä vaipan kuuluu joustaa mukana ja kestää suurimmatkin pienen ihmisen seikkailut. Tästä syystä Pampers Premium Protection housuvaipat on seikkailulistan tärkein muistisääntö.

Oikeanlainen vaippa turvaa yöunet

Hulisevan päivän päätteeksi äiti tarvitsee vähän omaa aikaa ja niin myös isäkin. Joskus vanhempana tuntuu, että ainut oma aika on öisin ja silloin todella toivoo lapsen nukkuvan hyvin. Ne, jotka ei tarvitse öisin omaa aikaa hengailuun haluaa yleensä kuitenkin nukkua rauhassa ja herätä miellyttävään aamuun tyytyväisenä. Öitä merkittävästi häiritseviä asioita saattaisi olla esimerkiksi illan perinteisen ”mullaonjanorumban” jälkeinen liian imukyvytön vaippa ja täten kastunut sänky. En usko, että kukaan haluaa ottaa sitä riskiä, että herää isosta märästä läntistä keskellä yötä vaihtamaan vaipan sekä yökkärin lisäksi kaikkia petivaatteita. Been there done that. Toinen kauhukuva taas on palanut muutamankin somessa pyörineen memen kautta omille verkkokalvoilleni ja niissä memeissä reipas omatoiminen lapsi on herännyt iloisena aamulla ennen vanhempia sekä päättänyt riipaista täyden vaipan pois häiritsemästä. Tiedättekö mistä lapset pitää eniten? No maalaamisesta, läträämisestä ja sotkemisesta oli materiaali mikä hyvänsä! Sinä aamuna ei herättäisi kahvin tuoksuun.. Housuvaippa on astetta kätevämpi aamujen pelastus, koska sitä ei ihan niin näppärästi pieni vauva saakaan riipaistua pois ja Pampersin imukyky riittää meillä koko yön.

 

Housuvaippa tukee pottaharjoittelua

Toiset lapsethan käyttää vaippoja pidempään kuin toiset. Tarpeet on aina yksilöllinen asia ja isompi lapsi alkaa tunnistaa VIELÄ paremmin sen miltä jokin tuntuu päällä. Näihin tuntemuksiin vaikuttaa pehmeys, materiaalit, oikeanlainen kiristys ja riittävä imukyky. Tykkään housuvaipoissa etenkin siitä, että ne ei paista täysillä vaatteiden läpi, koska istuvuus on huimasti parempi. Tämä voi olla isommalle lapselle tärkeä asia, koska joillekin vaipankäyttö on henkilökohtainen asia, jota ei halua mainostaa jokaiselle vastaantulijalle. Sen lisäksi ikää tullessa lisää tulee tietynlaisia taitoja, kuten pukeminen ja riisuminen. Lapselle on luontaisempaa oppia laittamaan jalkaansa vaippa, joka riisutaan ja puetaan kuten tavalliset housutkin. Housuvaipat ovat hyvä pelastus, kun harjoitellaan potalla käymistä.

Pienillä valinnoilla iso vaikutus arkeen

Olen huomannut, että lapsiarjesta selviää monesti niin paljon helpommalla, kun tekee oikeita valintoja. Joskus se voi tuntua vähäpätöiseltä valinnalta teippivaipan ja housuvaipan välillä, mutta lopulta vaikutus arkeen onkin todella suuri. Olin ennen tätä yhteistyötä ehdoton teippivaippojen ostaja, mutta täytyy sanoa näiden postauksessa mainittujen positiivisten asioiden nousseen esille testijakson aikana. Housuvaipat käytännössä valloitti meidän raadin tuomalla hyvät asiat niin selkeästi näkyville.

Vaipat oli silta siskon ja uuden pelottavan vauvan välillä

Tiesittekö muuten, että vaipoista on myös moneen leikkiin? Niitä voi pukea kypäräksi päähän, niitä voi repiä vauvamaisella hartaudella riekaleiksi sekä pukea kaikille mahdollisille vastaantuleville pehmoleluille. Kun meidän perheeseen 2017 vuoden lopulla syntyi pikkusisko, oli vaippahommat ensimmäinen yhdistävä silta sisarusten välillä. Jännittävä, ehkä vähän pelottava vauva muuttui kiinnostavaksi, kun sai osallistua vaipan vaihtoon. Siitä puuhasta tuli ihan hitti! Nyt pikkusisko ei enää jaksa ihan samaa tahtia kuin isosisko, joten ostettiin meille puuhaa varten nukke. Jossain vaiheessa nuken lisäksi vaipatettiin myös nalle, pupu, hauvalelu, panda ja lista on loputon. Postauksesta voit siis imeä tällaista arjen iloa ja realismia niinkin jokapäiväisestä asiasta kuin Pampersin Premium Protection housuvaippa! Mukana ripaus lapsiarjen huumoria!

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X