operaatio äiti - Banneri

* kaupallinen yhteistyö / Oral-B

 

Vanhemmat opettavat lapsilleen kaikenlaista elämästä myös huomaamattaan. Niiden opetettujen asioiden lisäksi vanhemmat vievät eteenpäin tapojaan toimia, käyttäytyä ja esimerkiksi huolehtia terveydestään. Yksi asia, jota olen aina hävennyt on huonokuntoiset hampaani. Se on asia, jota en halua periyttää lapsilleni. Siksi hampaista huolehtiminen on itselleni tärkeä asia ja etenkin vielä lasten kohdalla.

Näytä esimerkkiä myös hampaiden pesussa

Sitä sanotaan, että yhteiset ruokahetket opettaa lapsille paljon. Tiesitkö, että myös yhteiset hampaidenpesuhetket on tärkeitä lasten hammaskäyttäytymisen kannalta? Lapsi matkii oikeastaan kaiken vanhemmiltaan ja hampaita hyvällä hengellä sekä rauhassa pesevä vanhempi antaa parhaimman mahdollisimman esimerkin lapselleen.

Hampaiden pesua yhdessä

Viiden hengen perheessä aamut on joskus kiireisiä ja lähtö vähän sekavaa eikä meidän kylpyhuoneeseenkaan mahdu koko porukka. Taaperokin uittaa harjansa pöntössä, jos tämän päästää lattialle, joten pyritään pesemään hampaat yhdessä pöydän ääressä. On helppoa laittaa valmiit harjat tahnoineen pöydälle pystyyn odottamaan, taapero syöttötuoliin ja kännykkä sovellus päällä nojaamaan seinää vasten. Siinä sitten lapset ottaa toisistaan mallia sekä meistä vanhemmista ja hampaiden pesu on positiivinen osa arjen normaalia kulkua eikä ylimääräinen taisto aamuun.

Sähköhammasharja 3-vuotiaasta alkaen

Meillä oli ennen ihan normaalit hammasharjat, koska en saanut aikaiseksi ostaa sähköhammasharjoja. En myöskään tiennyt voiko sellaisen ostaa lapselle ja milloin? Nyt vähän aikaa noiden Oral-B sähköhammasharjojen kanssa eläneenä voin todeta, että niiden käytön voi aivan hyvin aloittaa jo 3-vuotiaalla. Oikeastaan huomaan valtavan eron siinä hampaiden pesun huolellisuudessa etenkin esikoisen kohdalla! Ennen tavallisella harjalla koko toimenpide tuntui vähän hätäiseltä ja epäilin usein onko kaikki takahampaatkin nyt varmasti pesty hyvin. Kai tuo sähköhammasharja on jotenkin sen verran kiinnostava, että hampaiden harjausta ei haluta edes lopettaa vaadittavan ajankaan jälkeen. Meidän 3-vuotias vähän jännittää tärinää harjassa, mutta polleana pesee hampaitaan ahkerasti ilman värinää, koska isoveljelläkin on uusi hieno harja. Asiaan saattaa vaikuttaa myös se, että hammasharjassa komeilee prinsessa Elsa. Aina välillä hän kuitenkin laittaa harjan päälle ja harjaa sillä värinällä itseänsä käsistä sekä muualta ihosta tutustuen uuteen aistituntemukseen.

Sovelluksesta on hyötyä hampaiden harjauksessa

On fakta, että jopa 90% lapsista harjaa pidempään käyttäessä tuota MagicTimer sovellusta apuna. Huomasin itsekin, että tarrojen keräily ja harjausvideon katselu saa lapsen aktivoitumaan hyvin harjaamiseen tilanteessa kuin tilanteessa. Parasta on, että sovelluksessa vierailee tutut Disney hahmot, jotka meillä on isossa suosiossa. Sovelluksen avulla lapset saa harjaamaan helposti vaaditut 2 minuuttia, jota hammaslääkäritkin suosittelee.

Hampaiden pesu ei ole enää pelkkää valitusta

Kyllä voin sanoa, että meidän hampaiden pesut on helpottuneet hurjasti. Pelkästään se helppous, mitä sähköhammasharja tuo mukanaan ja sitten se puhtauden tunne, mikä omissa hampaissa on tällä hetkellä. En myöskään uskonut, että hampaiden pesu voi olla ihan hauskaakin ja sitä se on ollut näiden harjojen myötä. Lapset jotenkin oikein odottaa hampaiden pesulle pääsyä, joka ennen oli lähinnä marinaa. Itselleni tämä yhteistyö on tuonut helpotusta siitä ajatuksesta, että saan lapset vihdoin keskittymään hampaista huolehtimiseen jotta heidän hampaansa tulevat olemaan vielä vuosia hyvässä kunnossa!

Lapsillakin on hauskaa Oral-B sähköhammasharjojen kanssa!

Näiden hammasharjojen ainut ongelma on se, että ne on lasten mielestä vähän liiankin kivoja. Aina välillä ne kummasti katoaa kylpyhuoneesta ja löydän lapset leikkimässä niillä jotain taisteluleikkiä keskenään. Ehkä tämä ongelma täytyy ottaa vastaan positiivisesti, koska näin lapsilla syntyy hyviä muistoja liittyen hammasharjoihin ja sitä kautta hampaisiin.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Oral-B:n kanssa ja hammasharjoja voit ostaa esimerkiksi Clas Ohlsonilta!

Kommentit (5)

Nyt on pakko näin hammasalan ammattilaisena ottaa kantaa pariinkin seikkaan. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi siihen, että suositus on että vanhemmat hoitavat lasten hampaiden harjaamisen 10v ikään asti. Postauksestasi saa sen kuvan että lapsesi hoitavat itse hampaidensa harjauksen, toki toivon että näin ei ole. Ja toisekseen, sähköhammasharjaa voi alkaa käyttää jo vaikka vuoden ikäisellä kun vanhempi kuitenkin on se joka harjauksests on vastuussa ja näin ollen huolehtii ettei laitteesta pääse irtoamaan pieniä osia.

Hyvä kirjoitus ja asiallista tietoa. Kuitenkin muistutuksena; alle 10v. lasten hampaat tulisi harjata aikuinen. Lapsi voi harjoitella, mutta loppuksi aikuisen kuuluu tehdä loppusilaus. Lapsen ymmärrys ja käsien motoriikka ei ole alle 10v. vielä niin hyvä, että saisi kaikki kunnolla puhdistettua. Tämä on Suomessa suun terveyden virallinen ohje. Kuitenkin lapsen ”sorkkiminen” on parempi kuin ei mitään, mutta reikiä voi silti tulla, jos plakkia jää jatkuvasti tietyille pinnoille. Tarkoitus ei moralisoida, hieman vain tarkennusta ohjeeseen. Useamman lapsen kans on aamuisin melkoinen kiirus muutenkin. Hyvää kevättä toivottaa alan ammattilainen.

Moi! Osaatko neuvoa pystyykö tuota appia vaihtaa suomen kielelle? Olis lasten helpompi käyttää..

Oliko se englanniksi? Oliko siellä asetuksissa suomea? Mä en edes tajunnut kiinnittää huomioo teksteihin 😀

Valmistajan oma suositus on 3 vuotta 🙂 ja hammaslääkärissä ohjeistus on aina ollut että edes toisen pesukerroista hoitaa vanhempi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X