operaatio äiti - Banneri

Saippuakuplakausi alkaa olla käsillä. Me ainakin kaivettiin eilen ensimmäistä kertaa kuplatarvikkeet esiin ja lapsilla oli hauskaa. Saippuakuplat on hauskoja, mutta vähän myös haastavia joillain tapaa. Miten välttää kuplien kompastuskivet?

 

Miten välttää saippuakuplatahrat?

Lastenvaateharrastajana saippuakuplien isoin ongelma on tahrat. Päälle poksuvat pallot ja puhaltaessa putoavat pisarat aiheuttaa ihan jäätäviä tahroja, jotka ei lähde millään. Pahinta on, että tahrat ei alkuun edes näy vaatteessa, vaan tulee pesukoneen jälkeen esiin. Joskus tahrat on ikäänkuin rasvalänttejä ja joskus rusehtavia suhruja. Kaupassa kupla-ainetta valitessa saa aina arpoa mikä on sopivaa, kun taas itsetehty on tahrojen puolesta turvallisempi. Kun saippuaseoksen tekee esimerkiksi tiskiaineeseen, ei tahroja tarvitse sinällänsä pelätä. Itsehän poistan pahimpia tahroja juuri tiskiaineen avulla vaatteista.

Saippuakuplien myrkyllisyys ympäristölle

Saippuakuplien toinen ongelma on se, että kuinkahan tervettä ympäristölle on puhaltaa myrkyllisiä saippuapalloja ympäriinsä. Itse en tiedä mitä kaupan litkut sisältää ja en tykkää ajatuksesta yhtään. Kuplat lentävät pitkänkin matkan päähän ja se aine leviää. Moni päätyykin tekemään aineen ihan itse kotonaan ja laittaa kuplaseokseen fairya. Fairy on kuitenkin yksi sellainen asia, jota ei kuulu luontoon laittaa. Älä siis sekoita fairya kuplaseokseen, tiskaa sillä mökillä tai kaada sitä luontoon! Kaupassa on paljon ekotiskiaineita, joista itse suosin ecoveriä. Se on muuten myös ilmeisesti lähes myrkytöntä, koska jouduin siitä kerran myrkytyskeskukseen soittamaan ja silloin sanottiin, ettei se ole vaarallista.

Miten saada omatekemästä liuoksesta hyvä?

Itse tehty aine ei kuitenkaan ole niin tehokasta kuin kaupan oma. Yksi tapa tehdä kupla-aineesta parempaa on lisätä seokseen vähän tomusokeria. Aineesta tulee helpommin puhellettavaa ja kuplat kestää paremmin. Testattiin tämä eilen ja lapset pystyivät puhaltelemaan kuplia todella hyvin. Tätä riemua riitti useamman tunnin ja uskon meidän seoksen minimoivan riskin tahroihin, myrkkyihin ja ympäristön häiritsemiseen.

En ole varma sekoituksen suhteesta, kun vasta tätä kokeilin. Laitoin vettä pieneen kulhoon, truuttasin sekaan ecoveria ja pari lusikallista tomusokeria. Sekoitin seoksen hyvin, mutta en vaahdottanut. Kuplat toimi hyvin! Uskon, että oikean koostumuksen löytää aika näppituntumalla siinä sekoitellessa ja kokeillessa!

Kommentit (4)

Tahroihin en ole törmännyt, enkä ole koskaan ajatellut kaupoissa myytävien olevan vaarallisia.
Itse sitten on sellainen resepti kokeiltu että todellakaan ei kuulu luontoon. Se on vielä yleisesti jaossa netissä oleva ohje. En ennen kokeilua tullut ajatelleeksi mitä kaikkea se voikaan sisältää.

😳 Viisitoista kesää saippuakuplia lasten kanssa puhallettu, enkä ole koskaan mihinkään tahraongelmiin törmännyt

Ei niistä kaikista onneks tuu. Ei meilläkään oo juuri koskaan tullut, mutta aina joistain liuoksista tulee. Niitä ei saa pois millään :/

Meinaatko sitä mihin tulee apteekista ainetta mukaan?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X