operaatio äiti - Banneri

Kesä mökillä? Kesä reissaten? Koti tyhjänä paahtavassa auringossa. Koti hengittää samaa pölyistä ilmaa päivästä toiseen ja muu maailma elää lasin takana. Joskus tuntuu hyvältä jättää koti tyhjäksi ja lähteä, mutta kuka pitää siitä huolta?

Miten pitää kasvit hengissä loman aikana?

Muutama pölyhiukkanen ei haittaa, mutta esimerkiksi kasvien hoito tuottaa päänvaivaa. Kuka kastelee kukat? Kuka pitää nuo vettä tarvitsevat tyypit hengissä? Joskus sitä pyydetään kaveria käymään kasteluhommissa ja joskus taas ei ole yhtäkään kaveria auttamaan tässä hommassa. Miten soveltaa tilanteessa, jossa ihmiskastelija on vaikea saada?

Kasteluapuja on monenlaisia

Moni käyttää erilaisia viritelmiä. On olemassa ilmeisesti automaattikastelijaa ja sitten muita systeemejä, joilla vettä saa tiputettua multaan hiljalleen. Olen nähnyt netissä kasviin tökättyjä kastelupalloja sekä myös vedellä täytettyjä limupulloja. En ole koskaan näitä kokeillut, mutta pakkohan niiden on toimia, jos niitä suositellaan. Eikö? Joku aika sitten törmäsin hauskaan viritelmään, joka herätti mielenkiintoni ja nyt sitten päätin sitä kokeilla.

Oma kumppanini on todella innostunut kasveista ja kasvit maksaa aina jonkun verran. Itse en osaa niitä pitää välttämättä hengissä ja en halua myöskään olla jatkuvasti ostelemassa uusia. Tästä syystä kasteluhommat on yleensä jaettu vain toiselle meistä ja se en ole minä. Olen kuitenkin sivussa kiinnostunut aina kaikista viritelmistä ja sen takia löysin kokeilemisen arvoisen tavan pelastaa kasvit loman aikana.

Rättinauhoilla vettä janoisille kasveille

Tähän tarvitset ison vesiastian ja niitä perinteisiä tiskirättejä. Rätit leikataan suikaleiksi ja toinen pää upotetaan multaan ja toinen pää vesiastiaan. Muistaakseni astian on hyvä olla vähän alempana kuin kasvin. Siitä se vesi sitten seikkailee rättisuikaletta pitkin multaan ja kasvi saa vettä. Jätettiin meidän rypäleen alut mökille kokeilemaan tätä systeemiä. Pitäkää peukkuja, että tämä toimii ja löydettiin hyvä kastelija loman ajaksi!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X