operaatio äiti - Banneri

Nykyaikana on niin vaikea sanoa, että onko sitä itsekäs vai ei, kun tekee lapsia. Otsikoissa pyörii erilaisia aiheita koskien maailman väkilukua ja taas vastaavasti koskien sitä, että miten esimerkiksi meidän kotimaan väestörakenne tällä hetkellä muodostuu. Olenko siis itsekäs paska, kun tein kolme lasta vai pelastava enkeli, joka turvaa tulevaisuuden vanhusten hyvinvoinnin?

Itsekkyys on sitä, ettei huolehdi ympäristöstä

Itsekkyys on sitä, että ei pidä tänä päivänä huolta ympäristöstä ja kansoittaa maan ihmisillä. Näin ainakin sanotaan. Onhan se totta, että ihmisten väkiluku on noussut aivan valtavasti viime vuosina ja nousee aina vaan. Mikään ei tunnu pysäyttävän sitä ilmiötä, jossa ihmiset täyttää kohta joka kolkan tästä maapallosta ja kuluttaa luonnon loppuun. Ylituotetaan tavaroita, ruokaa ja palveluita, koska ihmisten määrä kasvaa. Onko 100 vuoden päästä enää maaseutua vai onko sekin rakennettu täyteen? Onko tulevaisuuden kulta rahaa vai puhdas luonto? Ehkä jonain päivinä herätään siihen, että kaikki on kulutettu loppuun ja silloin kiinnostutaan niistä koskemattomista paikoista.

Onko siis oikein tehdä lapsia? Pitäisikö yhä useamman jättää nykyään lapset tekemättä, jotta väkiluku lähtisi laskuun. Olenko itsekäs, kun tein kolme, vaikka olisin voinut jättää luvun yhteenkin?

Onko Suomen syntyvyyden lasku riski?

Samaan aikaan, kun mietitään kasvavaa väkilukua, on Suomessa noussut huoli huomisen väestörakenteesta. Vanhuksia alkaa olla paljon ja samalla syntyvyys Suomessa on kääntynyt laskuun. Onko tämä huoli aiheellinen ja onko syytä pelätä, että tulevaisuudessa ei ole ketään hoivaamassa vanhuksia? Ihmisiä kannustetaan lasten tekoon ja nostamaan syntyvyyden lukua, jotta ei jouduta kiperään tilanteeseen. Kannattaako niitä lapsia siis tehdä lisää vai ei? Onko lasten hankkiminen itsekästä vai oikeastaan ihan vain hyvä ratkaisu?

Ota kantaa aiheeseen!

Kommentit (6)

Mä oon sitä mieltä että suomalaisten vauvat ei tätä maailmaa täytä.
Nostan hattua kaikille äideille! Kyllä suomi ja hyvinvointivaltiot vielä lapsia tarvii.

Aika mielenkiintoinen kysymys ja ei minusta ole helppoa ottaa kantaa lyhyesti. Minusta lapsen hankinta ei ole itsekästä. Sitten taas jos hankitaan lapsia vaikka niistä ei pysty huolehtimaan niin se on todella huolestuttavaa ja minusta itsekästä. Tietysti elämässä voi tapahtua milloin vaan jotain joka tekee vanhemman kyvyttömäksi huolehtimaan lapsesta/lapsista. Mua huolestuttaa hirveesti mitä luonnosta on jäljellä jo joitakin kymmenisien vuosien jälkeen ja onko reilua hankkia lapsia sen vuoksi tähän maailmaan. Huolestuttaa myös se että kuka minua tai jopa minun vanhempani hoitaa vanhetessa kun hoitoalan ihmisiä hakeutuu toisin töihin ja muuhun maahan töihin. Minä en kannusta omia lapsia missään nimessä hakeutumaan hoitoalalle kuin minä jos jotain ei radikaalisesti muutu. Huolestuttaa kyllä isojen maitten puutteliset ohjeet/lait kierrätyksessä ja merien saastuttamisessa. Anteeksi huono suomi mutta olen suomenruotsalainen 😉

Ei haittaa! Siis kommentti oli hyvä ja kiitos kun otit kantaa 🙂

Kyllä niitä lapsia maailmaan vielä mahtuu. Samalla kun köyhien maiden elintaso (vähitellen) ja koulutus kasvaa, lapsiluku kääntyy laskuun sielläkin lopulta.

Toisekseen, ihminen joka tekee lapsia hyvästä syystä, eli nauttiakseen ja iloitakseen lapsistaan, on asialla itsekkäistä syistä–ja hyvä niin! Ihminen joka ei varsinaisesti saa lapsista itselleen mitään, mutta tekee niitä kuitenkin, esim. velvollisuudentunteesta tai painostuksesta, on epäitsekäs, ja se on huonoksi myös lapsille. ”En olisi sinua oikeasti halunnut, mutta tässä nyt kärvistellään ja uhraudutaan 18 vuotta” -asenne kun viestittyy lapselle saakka. Sanoisin siksi, että on vastuullista tehdä lapsia juuri sen verran kuin omaan elämään ja onnellisuuteen niitä mahtuu, sen verran että pystyy lapsensa huolehtimaan ja toivottavasti myös itse niistä nauttimaan <3

Kiitos, että otit kantaa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X