operaatio äiti - Banneri

Uskotko taikoihin? Onko maailmassa mitään maagista? Onko taikausko vain hörhöille? Taikausko on jännä asia, jota olen itse pitkään pohtinut. Olen todella realistinen ihminen, mutta uskon maailmassa silti joskus tapahtuvan asioita, joita ei voi järjellä selittää. Entä sinä?

Suomalaiset tekee taikoja

Nyt on juhannus ja suomalaiset tekee juhannustaikoja. Vanha juhannuksen perinne on kerätä kukkia tyynyn alle, kun taas uutenavuotena sulatetaan tinaa ja ennustetaan tulevaa vuotta. Suomalaiset olivat vielä joskus todella taikauskoista väkeä ja osa noista perinteistä on jäänyt myös nykyaikaan. Täytyykin joskus ihan mielenkiinnosta lainata kirja, joka kertoo vähän enemmän entisajan taioista.

Olen ollut aina uskovainen, vaikka moni ei sitä ehkä tiedäkään. Sen lisäksi olen vähän ristiriidassa uskonut erilaisiin taikauskoisiin asioihin ja henkimaailmaankin. En näistä höpöttele enempää, mutta tosiaan tällainen ihminen täällä kirjoittelee. On hauska antaa teille lukijoille aina välillä pieniä tiedonmurusia omasta itsestäni kaiken sen vakavan ohella.

Perheleikkejä pienestä pitäen

Halusin tulla kirjoittamaan kerrankin vähän kepeämmän postauksen hauskasta sattumasta, joka kävi vuosia sitten. Se liittyy tähän hetkeen ja tähän aiheeseen tosi vahvasti. Olin silloin nuori tyttö vielä ja leikin usein lapsena jo leikkejä, joissa oli perhe. Jossain vaiheessa perheen isä oli Backstreet Boysien laulajakin ja vauvana toimi Baby Born. Myöhemmin leikin perheleikkejä Simsin avulla ja näiden leikkien myötä päässäni kehkeytyi ideaali ajatus miehestä sekä tulevien lasteni isästä. Ei missään nimessä ruskeat hiukset eikä ainakaan vihreät silmät.

Näin juhannustaian myötä unen miehestä

Sitten tein juhannustaian ja laitoin kukkasia tyynyn alle. Halusin todella nähdä miltä tuleva rakkauteni näyttäisi ja kävin nukkumaan jännittyneenä. Aamulla olin hämmentynyt ja ehkä vähän pettynyt, koska unessa olin tavannut pellonreunassa miehen, jolla oli tummat hiukset ja vihreät silmät. Silloin aavistuksen naiivina en uskonut, että uni tulisi pitämään paikkaansa, koska väärät speksit. Uni jäi silti jonnekin takaraivoon kuin leima ja muistan sen vielä tänäkin päivänä todella hyvin. Siinä unessa oli valtava määrä lämpöä, rakkautta ja tunnetta, jota en koskaan ollut tuntenut.

Päädyin yhteen väärän ihmisen kanssa

Meni vuosia ja tapasin ihmisen, joka on esikoiseni isä. Vaaleat blondit hiukset, taivaan siniset silmät. Me perustettiin perhe ja mentiin naimisiin, mutta usein muistin tuon unen. Vähän hymähdin sille ekalla kerralla, mutta se uni tuli monta kertaa mieleeni aina uudestaan ja uudestaan. Aivan todella usein menin nukkumaan iltaisin ja toivoin, että näkisin unen uudelleen ja tuntisin sen lämmön taas. Tajusin hiljalleen, että en ole onnellinen näin ja haluaisin taas palata siihen unen aiheuttamaan tunteeseen. Joskus ihmiset tekee elämässä virheitä ja ratkaisuja, jotka ei tunnukaan hyvältä. Se uni symboloi mulle sitä haavetta, mitä olisin halunnut päästä toteuttamaan ja lopulta me erottiin.

Rakkautta ei etsitä, se löytää sut

Jännintä kaikessa on se, että elämä vain kuljetti eron jälkeen. Mulla oli ystävä, jonka olin tuntenut vuosia ja jotenkin eron jälkeen tie johti ystävän auton etupenkille istumaan. Pitkään jatkunut ystävyys leimahtikin liekkeihin nopealla tahdilla ja sisälle tuli valtavan täyteläinen olo. Eikä se tunne ollut millään lailla yksipuoleinen, vaan sydän sykki täysillä samaa tahtia. En koskaan meinannut uskoa esimerkiksi rakkauteen ensi silmäyksellä, mutta uskoin siihen, että rakkaus löytyy kyllä etsimättä. Silloin rakastuin ja tein sen ensimmäistä kertaa elämässäni.

Vahva side, paljon rakkautta

Meillä on ollut todella vahva side koko tämän melkein viisi vuotta, vaikka siihen on osunut heikkoja aikoja. Niillä heikoilla ajoilla ei ole ollut mitään tekemistä rakkauden määrän kanssa, vaan enemmänkin ulkoisten asioiden. Hauskinta oli, että nyt vuosia myöhemmin pellon reunassa juhannuksena seisoessani koin valtavan flashbackin. Muistin samalla sekunnilla tuon unen, joka oli pyörinyt todella monta vuotta päässäni ja sitten meidän tapaamisen jälkeen unohtunut. Se oli väistynyt jotenkin sivuun ja jäänyt takaraivoon elämään.

Sä olitkin se mun uneni

Naurahdin ääneen tuolla hetkellä, mutta en sanonut mitään. Ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Ne asiat, mitä en muka elämääni halunnut. Lämpö, rakkaus ja valtavan suuri tunne tuli tuossa hetkessä sisääni ja tajusin vain yhden faktan. Uni, jonka näin aikaa sitten juhannuksena oman mummini mökillä. Uni, joka lipui yöhöni kukkien maatessa tyynyn alla. Se uni tuli toteen ja sitä unta elän nyt ihan aikuisten oikeasti.

Hassua. Eikö olekin?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X