operaatio äiti - Banneri

Nyt juhlitaan suvaitsevaisuuden aikaa. Väriloisto on kirkkaimmillaan ja minne tahansa käännyt, voit nähdä sateenkaaria. Värejä aivan jokaiselle tasapuolisesti.

Jokaisella on oikeus olla

Suvaitsevaisuus on tämän hetken yksi tärkeimmistä sanomista. Hyvä näin! Suvaitsevaisuus koskee sitä asiaa, että jokainen ihminen voi olla omanlaisensa pelkäämättä tulla tuomituksi tai syrjityksi. Pride-viikon aikaan esimerkiksi Helsingin täyttää iloinen kulkue, joka haluaa ajaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen etuja. Tuo kulkue on vuosi vuodelta kasvanut isommaksi, koska nykymaailmassa pyritään laittaa jokainen samalle viivalle.

Erilaisia ihmisiä samalla viivalla

Itse olen ihminen, joka ei kategorioi ihmisiä. Tarkoitan siis hyvyyden tai huonommuuden taulukoihin. Sukupuoli, seksuaalisuus, väri tai kansalaisuus ei määritä kenenkään statusta. On vain erilaisia ihmisiä samalla viivalla… tai ainakin pitäisi olla. Tämän takia Pride on tärkeä marssi ja halu herättää huomiota asian suhteen. En aikaisempina vuosina ole kauheasti siitä lukenut, koska olen aina ollut todella suvaitsevainen persoona, mutta tänä vuonna halusin kuitenkin ihan ääneenkin kertoa, että tuen sitä sanomaa, joka tänään kaduilla tuodaan esille.

Yritykset pukeutuvat sateenkaariin

Pride-viikko on viikko, jolloin kaikki yritykset pääsevät näyttämään tukensa asiaa kohtaan. Tuotteita tulee myyntiin sateenkaaren väreissä, profiilikuvat vaihtuu värikkäiksi ja yritysten tuki tulee näkyväksi. Ilolla katson sitä halua osallistua tähän viikkoon ja joka vuosi yhä useampi sen tekeekin. Tuen ei kuitenkaan pitäisi jäädä vain tähän viikkoon tai tähän hetkeen. Kun viikko on ohi, pitäisi kaiken jatkua samana. En tarkoita sitä, että itse marssin pitäisi olla ikuinen, vaan sitä, että vähemmistöjen asioita pitäisi muistaa ajaa eteenpäin jokainen hetki. Niitä kuuluisi viedä eteenpäin siihen asti, kunnes asiat ovat paremmin.

Joillekin se on marssi, toisille koko elämä

Muistakaa siis olla suvaitsevaisia huomennakin. Muistakaa, että huomennakin jollain on asiat epätasa-arvoisesti ja huomennakin täytyy muistaa suvaita. Tämä ei ole vain hetken huumaa tai yksi marssi, toisille se on arkipäivää ja koko elämä.

Osoitan tänään tukeni erityisesti lasteni isoäidille ja hänen kumppanilleen. Jokaisella on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi haluamallaan tavalla.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X