operaatio äiti - Banneri

Onko sulla sellainen tilanne, että tykkäät ruoasta, mutta et pääse grillaamaan. Kaikki kaverit hehkuttaa hyvästä grilliruoasta ja omalla pannulla sihisee ne iänikuiset suikaleet samassa tutussa kastikkeessa. Kaipaatko inspiraatiota? Tässä tulee yhdestä muistaakseni Valion reseptistä hieman sovellettu versio, jota kannattaa kokeilla! Kokkaa ruoaksi pestokana!

Tarvitset:

Kanaa

Marinadia

Vihreää Pestoa

Öljyä

Mausteita

Varsiparsakaalia

Kaura-Porkkana Pastaa

 

Ohje:

Ensimmäisenä kannattaa käsitellä kanafileet. Itse valitsin kaupasta valkosipulimarinadin, jonka sivelin kanan pinnalle. Sen jälkeen maustoin oman maun mukaan valkosipulijauheella sekä grillimausteella (suolaton). Kanoja kannattaa paistaa pannulla hetken ajan niin, että kummallekin puolelle saa kevyen rusketuksen pintaan. Pintapaistetut fileet voi siirtää öljyttyyn vuokaan odottamaan.

Kanafileiden päälle sivellään vuoassa hieman vihreää pestoa. Pirkan vihreä pesto on omasta mielestäni parasta! Sen jälkeen kanat rullataan kärjistä keskelle päin ja kiinnitetään tikuilla pysymään nipussa. Ennen uuniin laittamista kannattaa marinadia vielä sivellä päälle ja katsoa tarvitseeko pinta öljyä. Kanoja voi pitää uunissa paketin ohjeen verran eli uunista riippuen noin 225 asteessa 20-30 minuuttia. Kannattaa tuntea oma uunissa, ettei pinta pääse palamaan kuten näissä mun tekemissä.

Lisukkeet on helppo tehdä vähän ennen kanojen valmistumista. Tarvitset kaksi kattilaa ja niihin vettä kiehumaan. Toiseen laitetaan parsakaalit ja toiseen makaroni. Voin vannoa, että Torinon kaura-porkkana pasta on TOSI hyvää ja kivan värikästä lautasella. Kun parsakaalit on valmiita, ne voi siirtää kulhoon ja sivellä hieman rasvaa pinnalle sulamaan. Makaroniin saa makua niin, että kypsien sekaan laittaa pari lusikallista aurinkokuivattuja tomaattia öljyineen!

Tämä ruoka ei vaadi paljoa vaivaa ja lopputulos on herkullinen! Oliko tämä pestokana herkullista? Tuu kertoo sun kokemus!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X