operaatio äiti - Banneri

Mietin aina joskus, että olenko joissain asioissa outo verrattuna siihen, mitä ympärillä näkyy. Tämä koskee esimerkiksi ihmissuhteita ja sitä, miten käsittelen niitä omassa elämässäni. Voiko tällaisessa asiassa määritellä mikä on normaalia ja mikä ei?

Kouluaikana ei kiinnostanut seurustella

Muistan jo nuoruudessani sen, kun ystävät puhuivat pojista. Yhtä ala-asteella tapahtunutta ihastusta lukuunottamatta en osannut pyöriä poikien kanssa ”siinä mielessä”. Tuo alaluokilla tapahtunut ihastuskin oli lähinnä rakkauskirjeitä ja ruokalassa laulettua ihastuslaulua. (Voi poika raukka!) Yläasteella kaverit puhuivat jo seksistä, koskettelusta ja ensipusuista. Minä keskityin futikseen, lukemiseen ja leikkimiseen. Muistan kyllä, että sain jo siinä iässä pyyntejä treffeille, mutta kieltäydyin aina. En nähnyt itseäni deittailemassa tuntemattomien kanssa ja se jaksoi siihen aikaan kummastuttaa ystäviäni.

Rakkaus löytyy etsimättäkin

Olen jollain tapaa aina uskonut siihen, että rakkaus kävelee vastaan ihan etsimättäkin. Näin sanoin äidillenikin ja vakaasti tähän uskoin. Aloin seurustelemaan ensimmäisen kerran vasta 19-vuotiaana ja tämäkin suhde alkoi siitä, että satuin istumaan bussissa koulukaverini viereen. Se suhde toi elämässäni eteen yhden lapsen, epäonnistuneen avioliiton ja repullisen opetuksia. Se, että uskoo rakkauden olevan ainutlaatuista on naiivia ja johti itseni etenemään suhteessa, vaikka se suhde olisi pitänyt hyvällä hengellä viheltää katki. Näin jälkiviisaana ei auta kuin todeta, että kai se kaikki on opittava tässä elämässä kantapään kautta.

Epäonnistunut suhde sai tuntemaan likaiseksi

Rakastuin elämässäni oikeastaan ekan kerran palavasti vasta ollessani 24-vuotias. Hermostuin silloin itselleni, että en ollut luottanut omaan lauseeseeni, vaan syöksynyt suoraan suhteeseen nuorempana, jolla ei ollut mitään toivetta edes onnistua. Tunsin, että olen mennyt sisältä jotenkin pilalle ja likaiseksi. Olen lapsesta asti uskonut elämänpituiseen rakkauteen ja tiedän ainakin osan naureskelevan siellä tälle ajatukselle. Ajatus oli kuitenkin jotenkin tosi pyhä itselleni aina ja lopulta kuitenkin epäonnistuin siinä. Olen tällä hetkellä siinä suhteessa, jossa haluan pysyä ja kadun hirveästi sitä, ettei tämä suhde ole se ainut.

Satsaan suhteisiin, jotka kestää ja siksi olen yksinäinen

En ole koskaan ollut sitä tyyppiä, joka kykenee irtosuhteisiin. En halua luoda katkeavaa seksisuhdetta kehenkään enkä myöskään merkityksetöntä hetken kaverisuhdetta. Olen monesti saanut lukea palstoilta kommentteja, joissa sanotaan, että olen yksinäinen. Olen yksinäinen kyllä ja se johtuu vain siitä, että odotan kauan satsatakseni vain sellaisiin suhteisiin, jotka pysyy loppuun asti. En jaksa hetken kestäviä ystävyyssuhteita, vaikka sellaisiakin luonnollisesti joskus tulee elämässä vastaan. Tuntuu, että haluaisin vierelleni vain ihmisiä, jotka pysyvät alusta loppuun asti. Siksi olen yksinäinen ja saan rakennettua huonosti suhteita ihmisiin. Pelaan niin sanotusti liian varmasti.

Tunnistaako kukaan tätä tällaista toimintatapaa itsestään? Tunnen itseni usein luonnonoikuksi, vaikka en edes tiedä onko maailmassa olemassa määritettä ”normaali”.

Kommentit (4)

Tunnistan vahvasti samoja piirteitä. En ymmärrä miten kenenkään psyyke kestää hetkellisiä (pari)suhteita tai peräti seksisuhteita ja takana on niin monia erinäisistä syistä erilleen ajautunutta kaverisuhdetta (monet puhtaasti maantieteellisistä syistä), että tässä elämäntilanteessa kiinnostus, rahkeet ja voimavarat ei riitä kaverisuhteiden luomiseen, sillä niiden kestosta ei ole mitään takuita. Ja tällöin tuntuu, että ne ottavat enemmän kuin antavat. // https://laellablogi.blogspot.com/?m=1

Ihanaa, et jollain muullakin toi sama!! Eli ettei jaksais mitään ohimeneviä kaverisuhteita, vaan haluais vaan niitä lopunelämää kestäviä ystävyyssuhteita. Oon ajatellutkin, että pidän/haluan mielummin muutaman tosi hyvän ystävän, kun sata hyvänpäiväntuttua.

Joo toi on mulle tosi tärkeää!

Kiva kuulla, että meitä on muitakin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X