operaatio äiti - Banneri

Kuinka moni tunnistaa pinaattivihan lapsuudesta? Olitko sinä niitä lapsia, joille pinaattikeitto tai -lätyt ei maistuneet? Tiedän, että pinaattilätyt jakaa ihmiset kahteen leiriin. Toiset nauttii ja toiset vihaa. Kumpi sä olet?

 

Pinaattilettutraumat lapsuudesta

Itse tykkään pinaatista kaikissa muodoissa. Lapset karsastaa usein kaikkea, mikä näyttää vihreältä tai liian terveelliseltä. En tiedä kuinka moni siellä on saanut lapset syömään pinaattilettuja? Omat lapset ei suostu edes koskemaan niihin kaupan valmiisiin lätysköihin ja taisi itselläkin jäädä lievästi sanottuna pieni kammo niihin lapsuudesta. Muistan kuinka siskot veteli niitä margariinin kera ja vieläkin puistattaa. Itsetehtynä pinaattiletut on TODELLA hyviä ja kivaa vaihtelua ruokapöytään. Meillä perheessä KAIKKI syö näitä hyvällä ruokahalulla, joten jaan teille hyvän reseptin. Uskallatko kokeilla?

Tarvitset:

8dl kauramaitoa

4,5dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

2 purskahdusta juoksevaa voita

Pieni pussillinen tuoretta pinaattia

Ohje:

Kaada kauramaito kulhoon. Kauramaito antaa letuille paremman maun sekä koostumuksen kuin tavallinen maito. Sekoita sitten sekaan kaikki vehnäjauho ja riko munat sekaan. Sekoita tasaiseksi. Purskauta seokseen pari painallusta juoksevaa voita. Pilko tuore pinaatti hienoksi ja sekoita koko seoksen joukkoon. Paista pinaattilätyt kuin tavalliset lätyt pannulla. Nauti valmiit pinaattilätyt hillon kera. Itse suosittelen kokeilemaan perinteisen puolukkahillon sijaan St.Dalfourin vadelmahilloa näiden lättyjen kanssa. Siihen ei ole lisätty valkoista sokeria, vaan on makeutettu rypälemehulla.

Ensimmäinen lettu menee aina pilalle

Lettujen paistamiseen en osaa sanoa kikkoja. Itse lämmitän pannun aina ensin hyvin rasvan kanssa ja pilaan ensimmäisen letun. Se menee koiralle kaikessa komeudessaan. Sen jälkeen lisään hieman juoksevaa rasvaa jokaista lettua kohden ja säädän hellan vähän yli puolenvälin. Teen letut pieninä, koska niitä on tällöin helpompi hallita. Nostan seosta pienen kauhallisen pannulle ja annan letun kypsyä rauhassa. Tökin sen reunoja varovaisesti kunnes se on kypsynyt tarpeeksi käännettäväksi.

Miten on; aiotko kokeilla miltä nämä pinaattiletut maistuu?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X