operaatio äiti - Banneri

Meillä syödään joskus myös jälkiruokaa ja eniten lapset rakastaa lettuja. Lettuja on olemassa monenlaisia versioita. Osa ohjeista voi olla terveellisempiä ja osa taas vähemmän terveellisiä. Tässä postauksessa on teille ohje, jolla valmistuu maidoton suklaalettu!

Allergiat saattaa rajoittaa

Moni lapsista saattaa olla maidottomalla ruokavaliolla, joten tässä ohjeessa ei maitoa ole ollenkaan. Ohjeessa on kananmunia, mutta omalla kokemuksella letut onnistuu ihan ilman muniakin, jos niitä ei voi käyttää. Vehnäjauhon voi myös korvata itselle sopivalla jauholla eli esimerkiksi kaurajauhoa saattaa monikin käyttää tilalla. Näiden lettujen ohje on kuitenkin nyt vähän sokerisempi eikä tavoitteena täydellisen terveellinen. Joskus on lupa herkutella vapaammin!

Tarvitset:

Nalle suklaa- kaurajuoma
2 kananmunaa
Vanilliinisokeria
Vehnäjauhoa
Maidotonta margariinia

Ohje:

Sulata noin 50g margariinia ja sekoita siihen kaikki ainekset. Nallejuomaa voit laittaa koko litran, jolloin kaksi munaa on sopiva määrä. Jos tekee pienemmän erän, kannattaa käyttää puolet kaurajuomasta ja vain yksi muna. Munat voi jättää myös pois ja silti paistaminen onnistuu ihan hyvin. Lähinnä rakenne on tällöin erilainen. Vanilliinisokeria kannattaa laittaa noin 1 tl ja vehnäjauhoja ripottelen sekaan aina niin kauan, että seos on sopivan löysä sekä kiinteä. Mitä paksumpi seos, sitä raskaampi lettu.

Lettuja paistan aina niin, että pilaan ensimmäisen ja loput saan jotenkin onnistumaan. Mitä enemmän vehnäjauhoa, sitä helpompi paistaa. Ohuet letut on herkullisia, mutta niitä suosittelen vain taitaville paistajille!

Makeutta lettuihin saa lisäämällä taikinaan yhden banaanin. Banaani kannattaa soseuttaa sekaan hyvin. Miltä maistui?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X