operaatio äiti - Banneri

Tänään on taas ruokapostauksen aika, kun ollaan palattu arkeen ja täytyy keksiä kaikenlaista syötävää koko perheelle. En koskaan käytä ihan valmiita reseptejä, vaan luen vapaa-ajalla erilaisia ohjeita sekä koukutun instan ruokavideoihin. Sitä tulee automaattisesti sitten sovellettua muistista kaikenlaista. Tässä tulee yksi sovellettu ohje!

Kolmen lisukkeen pasta

Pasta on tosi suosittu ruoka ja pastoja on kiva vähän soveltaa erilaisiksi. Kyllähän melkein jokainen suomalainen tuntee jauhelihakastikkeen ja spagetin, mutta mitä muuta voi spagetin kanssa syödä? Syön itse lihaa, joten valitsen usein pastaan mukaan kanaa, mutta kananhan voi myös jättää pois, jos se ei maistu. Kanan ohelle yksi parhaimpia lisukkeita on vuohenjuusto ja oikein valmistettuna se on todella hyvää. Tämän pastan voi viimeistellä vielä lopuksi kastikkeella ja lupaan, että kokonaisuus toimii!

Tarvitset:

Kanaa
Mausteita (valkosipuli, kaneli, curry)
Hunajaa
Vuohenjuustoa
Balsamicokastiketta
Öljyä
Vadelmia
Kookosöljyä
Pastaa

Paista kana perinteisesti, lisää kanelia ja hunajaa

Ensin kannattaa paistaa kana valmiiksi. Kana paistetaan pannulla ihan perinteisesti oliiviöljyssä ja maustetaan itselle tutuilla mausteilla. Valkosipulia, currya sekä pippuria lisäilen itse kanojen joukkoon. Lisättyä suolaa ei tarvita, jos mausteita laittaa tarpeeksi. Lopuksi kannattaa lisätä kanan sekaan kanelia sekä hunajaa, jotta saat niihin vähän erilaisen maun.

Näin tehdään täydellinen vuohenjuusto

Kanan jälkeen samalla pannulla on helppo paistaa vuohenjuusto. Vuohenjuusto viipaloidaan kiekoiksi ja jokaisen kiekon alle leikataan pala leivinpaperia. Vuohenjuuston pinta sivellään hunajalla ja balsamicokastikkeella. Sivelty puoli painetaan leivinpaperia vasten. Lopulta kiekot nostetaan leivinpaperin kera pannulle ja annetaan niiden paistua pannulla kypsäksi asti kääntämättä kertaakaan. Tämän jälkeen kypsät vuohenjuustokiekot voi laittaa odottamaan lautaselle.

Viimeisenä kastike vadelmista

Viimeinen vaihe on tehdä kastike. Tässä vaiheessa kannattaa keittää myös pasta valmiiksi. Pastaveden joukkoon voi lisätä vähän oliiviöljyä. Vadelmakastike on nopea tehdä. Jäiset pakastevadelmat heitetään kuumalle pannulle ja sekaan vähän vettä. Paistetaan vadelmat käytännössä kypsäksi veden avulla ja sen jälkeen lisätään seokseen 4 tl balsamicokastiketta, 4tl oliiviöljyä, 2 tl kookosöljyä sekä kunnon töräys hunajaa. Kastiketta kannattaa maistella sitä tehdessä, jotta löytyy omaan makuun sopiva suhde. Balsamico tekee kastikkeesta niin sanotusti tujumpaa ja hunaja taas pehmentää sitä.

Sama ohje toimii lapsillekin

Lopuksi lautaselle nostetaan pastaa, sekoitetaan sekaan kanaa ja nostetaan vuohenjuustokiekko päälle. Kaiken tämän päälle roiskitaan vadelmakastiketta ja sitten nautitaan. Tein tätä samaa ruokaa myös lapsille, mutta heille erottelin ainesosat lautaselle, jotta saivat rauhassa maistella eri makuja. Nuorin nyrpi ruokaansa nirsosti, koska tekee hampaita ja keskimmäinen söi pelkän pastan tapansa mukaan.

Nämä reseptit ei ole ammattilaisen tekemiä, vaan lähinnä kotiäidin soveltavamaa settiä eli olen tehnyt ne meidän perheen makuun sopiviksi. Vadelmakastikepastan (lihaton) olen joskus lukenut jostakin, mutta en tykännyt ohjeen alkuperäisestä toteutuksesta, joten tein siitä meille paremman version. Aiotko sinä kokeilla tätä ohjetta?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X