operaatio äiti - Banneri

Mitä tänään syötäisiin? Lapsiperheen arjessa tulee sama kysymys vastaan liian usein. On vaikea keksiä mitään uutta ja oikeastaan mitään kovin haastavaa ei välttämättä jaksa arjen keskellä alkaa tekemään. Tässä postauksessa valmistetaan herkullinen kolmen jutun lohi!

Lapsille kalaa riittävän usein

On suositeltavaa, että lapsi syö kalaa 1-2 kertaa viikossa, mutta mielellään se kaksi. Kalalajeja on monia ja tutuin niistä on ehkä lohi. Itselle lohen tekeminen aiheuttaa joskus päänvaivaa, koska onhan se todella kallista verrattuna jauhelihaan. Yritän aina silti ostaa myös kalaa ruokapöytään ja siksi on tullut kokeiltua erilaisia lohiversioita tässä ajan saatossa.

Kolmen jutun lohi

Oma lempiyhdistelmäni on kehittynyt hiljalleen tässä vuosien aikana ja ajattelin sen teille jakaa. Meillä lapset syövät lohta mielellään, vaikka siinä seassa jotain olisikin. Itsellekin tuo vaihtelua laittaa lohen päälle tai kylkeen lisukkeita, koska kyllähän se ruoan maku muuttuu ratkaisevasti. Tähän loheen, mitä meillä valmistetaan tarvitset seuraavat ainekset:

Lohta
1 sitruuna
Pestoa
Kaurakermaa

Ohje

Lohi kannattaa laittaa syvään uunivuokaan, johon se mahtuu hyvin lepäämään. Lohen pinnan voi maustaa suolalla, jos suolaa on tottunut käyttää. Kannattaa silti huomioida, että lohen päälle siveltävä pesto on todella suolaista jo itsessään. Lohi siis hierotaan pestolla kauttaaltaan ja tämän jälkeen loheen tehdään veitsellä viiltoja. Viiltoihin laitetaan sitruunasta leikattuja viipaleita. Lopuksi lohen päälle kaadetaan kaurakerma.

Lohta paistetaan uunissa kunnes se on kypsä eli noin 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Tämän ruoan voi tarjoilla esimerkiksi perunoiden kanssa. Itse murskaan perunat karkeasti haarukalla ja kaavin lohen kastikkeen perunoiden päälle. Voin sanoa, että hyvää on ja kannattaa kokeilla! Kokeiletko sinä?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X