operaatio äiti - Banneri

Nyt voin vihdoin sanoa, että talvi on täällä eikä tulossa. Lunta on nimittäin maassa ja tänään vähän pakastikin. Oli aika vetää lämmintä päälle. Minkä ikäinen lapsi oikein pukeutuu vielä haalariin? Onko talveen paras valinta takki vai haalari?

Villa voittaa muovisen fleecen

Kaikista tärkeintä lapsen ulkopukeutumisessa on pysyä lämpimänä. Meillä puetaan alusta asti viisaasti, koska mikään haalari tai toppavaate ei pidä lämpimänä, jos pohjalla ontuu. On tärkeää miettiä, mitä tarvitaan sinne haalarin alle pitämään lämpöä. Moni valitsee fleecen hinnan takia, mutta haluaisin silti muistuttaa fleecen huonoista puolista. Fleecen peseminen rasittaa todella paljon ympäristöä ja fleece iholla on kuin kääriytyisit muovikelmuun. Fleece siis lämmittää, mutta siinä lapsi kotiutuu aivan varmana märkänä. Itse suosin villaa, joka hengittää. Villavaatteita löytyy monenlaisia ja moneen tarkoitukseen. Voit ostaa esimerkiksi ohutta villaa iholle tai hanskan alle.

Takki vai haalari?

Kannattaako päällimmäiseksi vaatteeksi valita takki vai haalari? Makujahan on monia ja ehkä tärkeintä on kysyä tätä asiaa lapselta itseltään. Voin sanoa, että oma esikoinen, joka käy ensimmäistä luokkaa koulussa ei enää halua haalaria itsellensä. Viime vuonna hän taas nimenomaan halusi, koska se oli nopea pukea. Meidän keskimmäinen tyttö on aistiyliherkkä ja kokee arjen normit astetta hankalempina. Hänelle on joka vuosi vaikea löytää ulkovaatteet, koska kroppakin on kapea ja pitkä. Olen monesti päätynyt ostamaan hänelle jo takin sekä housut haalarin sijaan. Taaperolle olen hankkinut aina haalarin, mutta kauppareissuja varten yhden takin.

 

Henkselihousut hankalat vessareissuilla

Nyt uusimpana haasteena on tullut keskimmäisen neidin vessareissut. Ulkohousuissa olevat henkselit hankaloittaa ihan hirveästi nopeasti pöntölle pääsyä ja ilman henkseleitä housut taas valuu hoikan päältä. Olin hankkinut jo hänelle takin, mutta homma ei toiminut, joten oli pakko etsiä haalari. Ajattelin aina, että haalari olisi hankalampi vessassa käydessä, mutta kaikessa hankaluudessaan se olikin helpompi vaihtoehto.

Haalari tai takki – ihan sama

Lopulta on siis ihan sama, että onko lapsella takki vai haalari käytössä. Jos tulit etsimään vastausta tästä postauksesta, törmäsit vain tyhjänpäiväiseen pohdiskeluun aiheesta. Joskus on kiva vain ihmetellä ääneen asioita, joita oppii lapsiarjen keskellä hyväksi tai huonoksi. Kiinnostaa kyllä kuulla muiden ajatuksia aiheesta! Onko teidän lapsilla ollut haalari käytössä mihin asti?

SEURAA MYÖS :  INSTAGRAM

Kommentit (2)

Haalari, niin kauan kuin se lapsen mielestä on ok. Jostai syystä lapset kun kokevat takin ja housut isojen jutuksi ja isoksi kasvamisen merkiksi.

Haalari on helpoo pienenkin itsenäisesti pukea. Tästä on toki etua kotonakin, mutta erityisesti silloin, jos lapsi käy hoidossa esimerkiksi päiväkodissa. Haalariin pukeutuvat lapsi saa pienemmillä aidoilla jo pystyvyyden ja osaamisen tunteita pukeutumisen aktiivisena toimijana.

Niin, ja haalariin pukeutuedsa ei tule kylmäsiltoja selkään, eikä lumi menee takin helmasta sisään pulkkamäessä.

Tuo vika asia on kyllä totta. Miettinyt usein samaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X