operaatio äiti - Banneri

On aika siivota koti. Kodin siivoaminen on joskus raskasta ja etenkin silloin, kun on aika muuttaa pois ja tehdä loppusiivous. Nappaa tästä postauksesta talteen siivousvinkit!

Siivousvinkit

Sokeripalalla puhdasta hetkessä

Uuni on sellainen pirullinen asia, joka tuppaa pääsemään likaantumaan pinttyneesti. Uunia saa hinkata, putsata ja rassata sienillä sekä erityisillä aineilla. Uuninpuhdistusaine tuoksuu seuraavallakin kerralla, kun uunin lämmittää, joten kuinka monen tekee mieli sitä ainetta käyttää? Tiesitkö, että on myrkytön tapa pestä uuni ihan hetkessä! Ensin koko uuni kannattaa kastella hyvin vedellä ja hetken likoomisen jälkeen napata käteen sokeripala, jolla lika irtoaa hetkessä. Sokeripala ei ole mikään salanimi jollekin erityiselle tuotteelle, vaan se on juurikin se valkoinen sokeripala sokerihyllyltä. Tuolla palalla kuuluu hangata likaa ihan napakalla liikkeellä ja lika irtoaakin naurettavan helposti.

Ruokasooda käy moneen

Paloiko ruoka kattilaan? Kiehauta ruokasoodaa tilkassa vettä palaneen kattilan pohjalla ja huomaat lian irtoavan hetkessä. Tuliko tahroja sohvaan, seiniin tai muualle? Ruokasoodaa rättiin ja huomaat hangatessasi lian irtoavan hetkessä. Ruokasoodalla saat pahan hajun pois myös biojäteastiasta, kun peset sen ruokasoodan avulla. Ruokasooda poistaa muutenkin hajuja tehokkaasti. Jääkaapin saa raikkaaksi laittamalla avonaisessa astiassa ruokasoodaa sinne, rätin oksettavan hajun saa pois ripottelemalla ruokasoodaa päälle tai lapsen pissavahingon sohvalta voi pelastaa kaatamalla ruokasoodaa päälle. Tässä olikin siivousvinkit ruokasoodan käyttöä ajatellen.

Coca Cola putsaa vessan

Juotko Cokista? Tiesitkö, että hyvän maun lisäksi sillä on tehoja siivouksessa. Siivousvinkit cokikselle on yllättävämpiä kuin voisi ajatellakaan. Cokis irrottaa esimerkiksi vaikeat tahrat vessanpöntöstä. (Kaada pönttöön tunniksi ja hankaa!) Cokiksella saa puhdistettua ruosteen, pannut sekä kattilat ja sillä huhutaan olevan tehovoimia myös tahranpoistossa vaatteista. Itse olen irroittanut esimerkiksi kalkkisaostumia Cokiksen avulla.

Etikka on ollut osa siivousta jo ikuisuuden

Siivousvinkit päättyy tällä kertaa etikkaan, jota voi myös käyttää monessa tarkoituksessa. Jos sinulla olisi veden lisäksi käytettävissa vain yksi aine, kannattaisi valita etikka. Etikka poistaa hajuja, kalkkisaostumia, se raikastaa pyykin ja sillä saa kiiltoa ikkunoihin. Jos lisätään alkupostauksesta ruokasooda etikkaan, tulee lious, jolla saa pidettyä lattiakaivot vetävinä. Etikan plussa on se, että siinä ei ole ympäristöhaittoja ihmiselle eikä luonnolle.

Onko sulla siellä joku hyvä siivousvinkki, jonka haluat jakaa? Laittakaapas siivousvinkit jakoon!

 

SEURAA MYÖS :  INSTAGRAM

Kommentit (5)

Hyviä siivous vinkkejä. Täytyy kyllä testata! 😊

Pinttyneen rasvaisista tyynyliinoista saa jälleen raikkaita liottamalla ne kylmässä vedessä, jossa on käsitiskiainetta.

Käsitiskiaine+ruokasooda on oiva apu pinttyneisiinkin rasvatahroihin vaatteissa.
Ja aurinko haalistaa tahroja – ilmainen tahranpoistaja! Pesty vaate aurinkoon kuivumaan vaan. 🙂

Sitruunahapolla puhdistetaan pyykinpesukone. Parisataa g pesuainelokeroon ja kuuma pesu tyhjällä rummulla.

Kahvinkeitin ja vedenkeitin puhdistuu etikkaliotuksella, termospannu sitruunahapolla.

Totta toi aurinko!! Olin sen unohtanu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X