operaatio äiti - Banneri

Kaipaatko helppoa iltaruokaa, jonka voi väsätä käden käänteessä leffan ääreen? Haluatko takuuvarman hitin, jota tarjota vierailulle tulevalle miehelle? Onko jääkaapissa lihaa, mutta et keksi sille käyttöä. No kuule, teepäs quesadilla!

Ruoka jokaiseen makuun

Quesadilla on ruoka jokaiseen makuun ja muokattavissa kaikenlaisiin ruokavalioihin. Jos olet vege, voit käyttää täytteenä vegeilyyn sopivia täytteitä. Jos ruokavaliosi on gluteeniton, valitse kaupassa gluteeniton lätty. Tämä ruoka on muokattavissa miljoonaan eri muotoon, joten nappaa ohje talteen ja lisää helppo quesadilla ruokalistaasi.

Mitä tarvitset kaupasta?

Tänään ruoaksi tehdään siis quesadilla. Mitä oikeastaan tarvitset kaupasta? Tärkein on se mihin tämä ruoka tehdään eli tortillapohja. Valitse kaupastasi juuri se tortillalätty, joka on suosikkisi tai tee lätty itse vehnäjauhosta, vedestä ja öljystä. Sen jälkeen hanki jotain, jolla voitelet lätyt eli esimerkiksi ihan vain voi, maustamaton tuorejuusto tai joku maustettu versio. Sen lisäksi tarvitset juustoa, proteiinin tai kasvikset sisälle, chilikastiketta (tai jotain miedompaa?), rucolaa ja tomaattia jossain muodossa. Näistä syntyy täydellinen quesadilla.

Ohjeet:

Lämmitä paistinpannu hyvin ja lisää tilkka öljyä pinnalle. Voitele tortillalätty valitsemallasi tahnalla ja aseta kuiva puoli lätystä pannua vasten. Tässä vaiheessa lieden tehoa voi laskea. Ensimmäisenä tortillalätylle laitetaan juustoa ja sitten vain täytät loput lätystä valitsemillasi ainesosilla. Chilikastikkeella saat tujakkuutta, kun taas tomaattimurskalla miedompaa meininkiä. Kaiken päälle ripotellaan rucolaa ja lisää juustoa. Lopuksi lisätään toinen lätty, joka on myös voideltu esimerkiksi maustamattomalla tuorejuustolla. Kuiva puoli lätystä tulee ylöspäin. Koko hienoa kekoa painellaan kevyesti kädellä tai lastalla pannua kohti ja juuston sulaessa tiedät, että on aika kääntää teos ympäri. Kääntämiseen kannattaa käyttää lastaa. Pinnan kuuluu ottaa kaunis vaaleanruskea sävy. Kun kumpikin puoli on paineltu pannuun, on ruoka valmista nautittavaksi. Koko ruoan idea on juusto, joka liimaa kaiken yhteen. Valmis quesadilla leikataan neljään osaan.

Omat täytteeni:

Itse käytän pohjana ”tavallista” vehnätortillaa ja sisälle laitan sitä, mitä kaapissa on esimerkiksi ylijäämänä edelliseltä päivältä. Lihan/lihan korvikkeen lisäksi laitan paprikaa, pikkutomaatteja, sipulia ja jalapenoja. Käytän myös tujakkaa chilikastiketta ruoan seassa ja maustamatonta tuorejuustoa voiteluun. Rucola on omasta mielestäni se, joka kruunaa kaiken.

Esimerkkejä täytteistä

Kasviksista on helppo tehdä täyte, koska vain viipaloit omat suosikkisi sisälle. Paprikaa, ananasta, herkkusieniä, sipulia, munakoisoa, tomaattia tai mitä tahansa tuleekaan mieleen. Lihan korvikkeena voi käyttää myös välimeren mifua, joka on pannulla paistettu nopeasti Mutti-tomaattikastikkeessa. Kanasta oma lemppari on valmiiksi hunajoitu kanasuikale, jonka seassa on tomaattikastike. Jauhelihan sekaan laitan aina taco-mausteseoksen, valkosipulia, pippuria ja inkivääriä.

Toivottavasti ohje ei mennyt liian sekavaksi ja jaksat lukea sen alusta loppuun asti. Ihania herkutteluja sinne! Tämän ohjeen voi soveltaa myös lapsen makuun!

Millainen on sinun quesadilla?

 

FOLLOW   :    INSTAGRAM

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X