operaatio äiti - Banneri

Meille tuli vuoden alussa koiranpentu, joka aiheutti palstoja myöten epäilyksiä. Nyt ollaan eletty melkein parisen kuukautta tämän pennun kanssa ja on aika kertoa kuulumisia.

”Ne otti pennun isoon lapsiperheeseen!”

Epäilyksiä sateli joka suunnasta. Palstat kävi melko kuumana meidän pentuhankinnasta. Eniten ihmeteltiin meidän halua ottaa toinen koira, joka lisää työtaakkaa. Huomasin, että useampi taho ei tahtonut luottaa siihen, että meillä olisi koiranpennulle aikaa. Pennun kanssa elämä on nimittäin melko hektistä ja joskus vaativaakin.

Pentu vaatii työtä

Kyllä se pentu vaatii paljon työtä ja sitä haluan itsekin korostaa. Pennun hankinta on sitoumus miljooniin pissalenkkeihin päivässä, virikkeellistämiseen, sosiaalistamiseen ja kouluttamiseen. Se pentu ei osaa alkuun tehdä tarpeitaan ulos, joten tämä taito tulee opettaa ravaamalla ulkona jatkuvasti. Meillä neiti ainakin panttasi tarpeitaan ulkona ja lirautti heti mukavasti sisälle. Pennun tarmo on myös valtava, joten koira täytyy pitää puuhakkaana. Ulkoilua, leikkimistä, luita ja leluja, jos et halua syötyjä ovenkarmeja sekä tuhottuja kenkiä.

Alkuun arki muuttui suuresti

Ihan alussa muutos näkyi selkeästi arjessa. Kotiin tuli portit huoneiden eteen, piti opetella uudet rituaalit poistumiseen ja illalla telkkarin edessä löhöäminen vaihtui jatkuvaan tihkusateessa ramppaamiseen. Pennut ovat aivan samanlaisia kuin ihmislapset, jotka riekkuvat iltaisin ja valvottavat öisin. Melko nopeasti pennun rytmi muuttui samaan rytmiin meidän kanssa ja kaikki alkoi sujumaan rutiinilla. Nyt kotoa lähtiessä tulee suljettua portit, nostettua kukat ylös ja laitettua radio päälle jo ihan tottumuksesta. Koiratkin jäävät iloisena kotiin eikä edes pentu huutele meidän perään.

Pentua ei kuulu sääliä

Oma mielipiteeni on, että pentua ei kuulu sääliä yhtään, vaan aloittaa se kasvatus ihan alusta asti. Meillä oli ainakin tarkoitus näyttää talon säännöt heti ja opettaa hiljalleen perus käytöstavat. Suomenlapinkoira on rotuna todella halukas miellyttämään omistajaansa ja tämä on kyllä tullut huomattua. Jo ensimmäisestä päivästä lähtien ollaan harjoiteltu istumista ennen ruokaa ja ovesta sisälle pääsemistä. Tämä selkeä käytöstapojen osoitus on tuottanut valtavasti tulosta pennun kasvatuksessa.

Perusjutut jo hallussa

Pentu on nyt 12 viikkoa vanha ja osaa paljon. Esme on oppinut istumaan, menemään maate, kierimään, tekemään kiepin ja antamaan tassua. Toki vaste käskyissä on hieman hidas joskus, mutta odottamalla ja pyytämällä uudelleen tulee käsky toteutettua. Ehkä selkein opittu käskypari on paikka ja vapaa, joita ollaan treenattu eniten. Pennun maltti on todella hyvä ja tämä istuu paikoillaan ruokakipon edessä kunnes saa vapautuksen syömään. On ollut myös tärkeää opetella sellainen käsky kuin IRTI, koska lapset levittävät lelujaan joskus vääriin paikkoihin.

Sopiva palanen tähän perheeseen

Pennun hankinta oli parhaita päätöksiä pitkään aikaan. Esme on tuonut niin paljon energiaa meidän vanhempaan koiraan ja ilolla seuraan sivusta noiden kahden painimatseja. Tuntuu, että meidän vanhus auttaa paljon pennun koulutuksessa, koska esimerkin kautta oppiminen on aina helpointa. Ollaan tehty paljon reissuja koirapuistoihin, koirasaareen ja mökille, joissa ollaan harjoiteltu vihellyksestä luoksetuloa. Auttaa hurjasti, että vanhempi koira taitaa tämän käskyn, koska nyt myös pentu on sen oppinut.

Lapsille pennun hankinta on ollut kokemus, joka opettaa paljon vastuuta. Olen aina ajatellut, että lemmikit perheessä opettaa lapsille tietynlaista kunnioitusta eläimiä kohtaan. Onko jotain, jota haluaisit tietää meidän pennusta?

 

SEURAA MYÖS  :   INSTAGRAM @OPERAATIOAITI

 

Kommentit (6)

Voi jumankekka miten hän suloinen <3 meillä juuri joulukuussa jouduttiin oman Lappalainen laittamaan ikiuneen kk vajaa 14v kauhee koira vauva kuume mutta meille ilmoitti toinen lapsi tulostaan jouluna niin päätettiin lykätä sitten uuden koiran hankintaa ja Rotu tulee myös olemaan Suomenlapinkoira ja luultavasti vielä Paimensukuinen ja Parkki on mun oma suosikki edellinen oli Riistan värinen

Lisää ihania kuvia pennusta😊 Lapinkoira ollut pidempään jo haaveena. Meillä vaan yksi lapsi ja rivitalopihakin löytyy, mutta ei vaan uskalla😀 Kuinka monta kertaa käytte nyt 12viikkosena pihalla. Mistä kennelistä Esme on?

Yksittäiseltä hän on 🙂 käydään vielä kymmenisen kertaa ainakin

Parkki on kaunis väri!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X