operaatio äiti - Banneri

Naurattaa kirjoittaa tuo otsikko. Saatiin uusi asunto TAAS. Ollaan asuttu tässä parisen kuukautta ja olisi muutto edessä. Eikö me koskaan jämähdetä paikoilleen?

Asunto

Muuttomatka metrin

Heti alkuun jo purkaan jännityksen ja kerron, että muutetaan metrin päässä olevaan asuntoon. Se asunto on siis samassa kerroksessa kuin nykyinen ja täsmälleen vastapäätä meitä. Ovi auki sekä toinen ovi myös ja näin tulee sujumaan tämä muutto tällä kertaa. Rakennuksen kämpät ovat saman yhtiön asuntoja, joten sisäinen vaihto on helppo toteuttaa.

MIKSI TAAS

Koska meillä on tarve nipistää kuluissa sekä lisätä tilaa, jos vain mahdollista. Eletään nyt viisi henkilöä, kaksi koiraa ja kaksi kania 59,5 neliön kämpässä. Uusi asunto on viitisen neliötä isompi ja pohjaltaan avarampi. Haluttiin alunperinkin hakea tuota isompaa, mutta se ylitti vielä tammikuussa meidän budjetin satasella. Nyt asunto on edelleen tarjolla ja jopa 60 euroa halvemmalla kuin tämä meidän pieni koppero. Saadaan siis isompi halvemmalla.

Pohja vaikuttaa paljon

Asunnon pohja vaikuttaa paljon. On tärkeää, että asunto on valoisa sekä avara. Meidän nykyinen kolmio on niin pimeä koppi, että ihan päätä kivistää suurinosa ajasta. Meillä ei ole yleistilassa kuin YKSI ikkuna ja sekin parvekkeelle. Uudessa asunnossa on ikkuna ihan oikeaan aitoon ulkoilmaan. Pohjakin tulee toimimaan paljon paremmin, koska makuuhuoneeseen ei vie kahta ovea, joka on ollut tässä nykyisessä nuiva yksityiskohta. Mehän olemme tehneet ratkaisun, jossa vanhempien sänky on olohuoneessa ja lapsilla on omat huoneensa.

Tärkein seikka muuttoon

Kaikista isoin ongelma on kuitenkin ollut se, että vanhainkodin työntekijät tupakoivat SUORAAN lastenhuoneen sekä parvekkeen alapuolella. Kumpikaan meistä ei suhtaudu tähän kauhean lämmöllä eikä ikkunaakaan voi pitää auki. Toinen asunto sijoittuu rakennuksen toiselle puolen, joten ongelma katoaa muuttamisen myötä. Tiedän, että joillekin tupakka ei ole ongelma, mutta itselleni se on. Alkaen jo siitä, että meillä on lapsia, eläimiä ja kärsin migreenistä.

Onko tämä lopullinen asunto?

Joo ja ei. Kiire ei ole pois ollenkaan, mutta toisaalta neliö olisi haaveissa. Halvempia neliöitä tulee Lauttasaareen tarjolle aina välillä ja niihin kannattaa iskeä heti. Pääosin neliöt on hintaluokkaa 1700-2500 euroa kuussa eli aivan liian kalliita meidän budjettiin. Tämä on edelleen välimatkan koti sitä oikeaa odottaessa. Meillä on onneksi aikaa odotella. Asunnon vaihtaminen ei haittaa eikä lapset mene siitä sekaisin, koska alue on koko ajan sama ja lähikauppa vakio.

 

 

SEURAA MYÖS :  @OPERAATIOAITI

Kommentit (8)

Meikäläinen kuolisi ahtaanpaikankammoon tuollaisella porukalla noin pienissä tiloissa.
Ihmettelin, että tällaisella plogillako tienaat tonnin kuussa?
Ei uskoisi!

Eikö kannattaisi mennä jo ihan täyspäivä töihin? Nuorimmaisenne kaipaa varmasti jo seuraa päivisin.Kuinka paljon näette muita lapsia päivisin? Mies opiskelee ja lapsia kuitenkin 3 ja eläimet päälle..niin menoja varmasti on. Oletko jo opiskellut ammatin?

Ei mielestäni. Omasta mielestäni lapsen on ihan hyväkin olla 3 vuotta kotona ellei ole jtn tarvetta hoitoon menoon tai vanhempien pakko palata töihin. Joka päivähän lapset näkee toisia lapsia jo alkaen vaikka puistossa leikkimisestä.

Ihan hyvin me näillä sometuloilla pärjätään nyt + päälle siivouskeikat 🙂

Haastava pohja tämäkin 🤔 itse laittaisin teidän sängyn tuonne tyttöjen huoneen perälle ja siihen jonku sermi/verhosysteemin viereen. Vaaleanpunainen divaani mahtuisi olohuoneeseen samoin joitakin leluja varmasti voisi säilyttää olohuoneessa. 🙂

Mä en jaksa katella jotenki leluja olohuoneessa. Mulle ehdottomasti mukavampi vaihtoehto on meidän sänky olkkarissa. Viihtyy paljon paremmin. Ja ihana, kun lapset saa omat huoneet 😊❤

Oletteko työelämässä?

Olen 🙂 Teen työtä somessa ja sillä voi tienata liki tonnin kuussa keskimäärin. Sen lisäksi teen siivouskeikkoja. Vanhempainvapaiden jälkeen odottaa vielä kaupassa työpaikka. Koitan mahdollistaa lapselle 3v kotona tekemällä samalla sivuhommia. Mies opiskelee 🙂

Kannattaa hommata asunto, missä ei ahdista 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X