operaatio äiti - Banneri

Kuinka usein mietit sellaista helppoa iltapalaa sohvalla nautittavaksi? Meille on tuttua se tunne, että jotain tekee mieli, mutta ei millään keksi mitä. Jossain vaiheessa syntyi tonnikalamajoneesi.

Tonnikalamajoneesi on toimiva siitä, että se sopii moneen paikkaan ja se on helppo tehdä. Sitä voi syödä koko perheen kanssa ruokapöydässä, illalla telkkarin ääressä tai laittaa tarjolle synttäreillekin. Tämä on herkku, joka kannattaa tallentaa reseptikirjaan.

Tonnikalamajoneesi ainekset:

• maustamaton majoneesi
• 1 prk tonnikalaa öljyssä
• muutama iso tomaatti
• pari punasipulia
• jääsalaatti
• sitruunamehu

Valmistus:

Ota kulho tai kippo, jonka pohjalle laitat ihan reilusti maustamatonta majoneesia. Sen jälkeen sekoita sinne tonnikala, josta on valutettu pois liika öljy (parantaa koostumusta) ja lorauta sekaan noin ruokalusikallisen verran sitruunamehua. Sekoita kaikki hyvin.

Leikkaa tässä välissä tomaatti ja sipuli pieniksi kuutioiksi sekä jääsalaatin kärkipää hienoiseksi silpuksi. Kannattaa pilkkoa palat todella pieniksi, jotta ne sekoittuvat hyvin seokseen. Tämän jälkeen sekoita kaikki leikatut palat seokseen ja voilà, se on valmista! Maailman herkullisin itse tehty tonnikalamajoneesi. Maistuu erityisesti sämpylän välissä nautittuna, mutta toimii myös lehtitaikinalevystä paistettujen ”leipien” päällä.

Sämpylä ollaan usein laiskana ostettu kaupasta, mutta joskus tehdään itse. Jostain syystä meillä on tapana sekoittaa sämpylätaikinaan vähän turkkilaista jogurttia sekä hunajaa.

Kerro, jos maistoit tätä herkkua!

Tonnikalamajoneesi

 

SEURAA ARKEA MYÖS :  INSTAGRAM  @operaatioaiti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X