Operaatio Äiti - Hero Header

Nyt se korona on täälläkin!

Nyt se sitten saapui meidänkin perheeseen; korona. Oikeastaan vasta yksi meistä on sairastunut ja sekin tuli aika yllätyksenä. 

Eskarilaisen oireet

Kaikki oli edellisenä iltana aivan normaalisti eikä ennakoivia merkkejä ollut ollenkaan. Herättiin normaalisti arkipäivään ja lapsia pyydettiin pukeutumaan. Eskarilainen kuitenkin vain makoili lattialla ja valitti vatsakipua ilman pahoinvointia. Lopulta päätettiin, ettei lapsi lähde eskariin ja meni takaisin nukkumaan.

Herättyään lapsi makoili paljon, koska ei pystynyt olemaan pystyssä. Sitten kuumekin nousi 39,4 saakka ja huomasin lapsen sykkeen tihentyneen hänen nukkuessaan. Leposyke oli jopa 150! Soitin neuvontaan,  josta sain tarkat ohjeet ja luvan soittaa myös ambulanssi, jos lapsen vointi vielä huononee. Saatiin puskettua kuumetta alas ja syke laski hiljalleen aamua kohti. Puhelimessa sanottiin, että joku ”turvaraja” sykkeelle lapsella on 110 ja sitä korkeampi on poikkeava. 

 

Tein kotitestin

Tein hänelle kotitestin nenästä ja testaus sujui hyvin. Hän kyllä sanallisesti vastusti ensin kovasti, mutta hyväksyi kertoessani, että testi vain täytyy tehdä. Sain tikun rauhassa nenään ja melkein heti tiputettuani nesteet kasettiin, pärähti siihen kaksi kirkasta viivaa. Näin se korona tuli meillekin.

Seuraava päivä parempi

Aamulla lapsi oli kuin terve ja sitä seuraavana päivänä ei merkkiäkään taudista. Meillä lapset jostain syystä lähes aina (vauvaa lukuunottamatta) sairastavat kaikki mahdolliset tautinsa näin. Tämä eskarilainenkin on ollut elämänsä aikana alle 5 kertaa kipeänä ja aina vain vuorokauden rajuilla oireilla, jonka jälkeen ei mitään. Jännityksellä seuraan tuleeko oireita vielä myöhemmin vai oliko tämä tässä. Hänellä ei ole kuumetta, ei tukkoisuutta, ei yskää eikä mitään kipuja enää. Tänään on kolmas päivä tuloksesta.

Muut oireettomia

Kukaan muu meistä ei ole saanut oireita ja ollaan eletty kodin sisällä normaalisti. Itse olen jotenkin väsähtänyt ja vähän tuntuu, että joku istuisi rintakehän päällä, mutta voin myös kuvitella oireet. Olen tehnyt kolme testiä, joista jokainen on negatiivinen. Tässä sitten odotellaan kehen korona iskee seuraavaksi meidän perheessä ja odotellaan omaehtoisessa karanteenissa, että riski tartuttaa muita poistuu.

Luulen, että tartunta tuli eskarista, koska ollaan oltu vain kotosalla ennen tartuntaa.

Onko muita sairastaneita ja miten teillä meni?

Korona testi

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

10 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Joo sama tunne tuosta väsymisestä!

Avatar

Teithän testin oikein eli odotit 15-20min. tuloksen valmistumista?

Anette - Operaatio Äiti.

Kenen testin siis? Lapsen? Positiivinen tulos tuli minuutissa 😊

Avatar

Juu, mutta sitten kun ne tipat on laittanut siihen testikasettiin, pitäisi odottaa vielä 15min. Näin lukee ohjeessa. Muuten voi olla väärä tulos (ei positiivinen).

Anette - Operaatio Äiti.

Joo kyllä ollaan annettu kasetin olla loppuun saakka pöydällä 😊

Avatar

Tsemppiä 👍
Meillä mulla ja vauvalla alkoi flunssalla ja kovalla kuumeella. Sen jälkeen myös esikoinen sairastui.
Keskimmäinen lapsi yski vain vähän ja oksensi kerran. Menin itse viralliseen testiin ja kun sieltä tuli positiivinen tulos, vein kaikki muutkin lapset viralliseen testiin ja meillä kaikilla korona. Mies oli melkein oireeton.

Harmillisesti meidän 1v neuvola peruutui nyt tästä syystä ja mietin vaikuttaako tämä positiivinen tulos jotenkin vauvan ensimmäisiin rokotuksiin (sen takia halusin virallisen testin myös vauvasta).

Voisiko tässä kysyä ihan toisesta aiheesta eli millä puhelimella tai kameralla kuvaat tänne/instaan? Itsellä iPhone 7 ja ehkä johtuu taitojen puutteestakin, että kuvat ei oikein onnistu 😄 Mutta sillä ei kyllä saa taustaakaan sumennettua..

Anette - Operaatio Äiti.

Kuvaan Samsung s21 ultralla 🙂

Rokotteet kai onneksi voi antaa myöhässä!

Avatar

Meidön perhe on vielä ainakin söästynyt koronalta vaikka altistumisia on ollut paljon ja monilla ystävillä/tutuilla on/oli korona. Saas nähdä koska on meidän vuoro ja toive tietenkin et selviäis lievin oirein.

Anette - Operaatio Äiti.

Toivottavasti vältytte 🙂

Avatar

Minä tulin ensin kipeäksi, mutta luulin ensin, että se johtui 3. piikistä, jo ka olin edellisenä päivänä saanut. Jäin kuitenkin varuiksi etätöihin. Tein pari päivää töitä yskien ja pienellä kuumeella. Kolmas tena päivänä heräsin 38,7 asteen kuumeessa ja silmiä särki toso paljon. Siinä tuli mieleen, että voisi olla korona, vaikka olin edellispäivänä tehnyt negatiivisen kotitestin. Pääsin viralliseen testiin ja samana päivänä sairastuivat mies ja lapsi. Lapsella ekana päivänä vain aavistus kuumetta, mutta yöllä nousi 39,5. Pari päivää oltiin kaikki kunnolla kipeitä. Nyt vaan kökitään täällä pienen yskän kera. Huomaa kuitenkin, ettei aikuiset ole kunnossa. Jos tekee vähänkään mitään, väsyy, hengästyy ja hikoilee tosi helposti. Levon kannalta nyt siis 👍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä