operaatio äiti - Banneri

Tässä postauksessa kerron kokemuksia, millaiset oireet korona aiheutti meidän perheessä. Sairastettiin luultavasti omikron, koska se levisi niin nopeasti kaikkiin.

Alkoi 6-vuotiaasta

Kaikki alkoi tosiaan eskarilaisesta perjantaina. Hän heräsi aamulla ja valitti vatsakipua, johon reagoitiin samantien jättämällä hänet kotiin lepäämään. Tarkoitus oli viedä ensin pikkusisko hoitoon ja tarkistaa tilanne uudelleen. Mahakipu kuitenkin pysyi terävänä, vaikka yleiskunto muuten oli hyvä. Päätettiin pitää hänet kotona varmuudeksi ja päätös oli järkevä, sillä muut oireet alkoivat muutaman tunnin päästä. Ensin nousi kuume ja sitten lapsi valitteli lievää särkyä silmissä. Myös syke huiteli todella korkealla. Jokin vaisto käski tehdä testin ja testistä tuli heti positiivinen tulos. Testasin myös itseni (negatiivinen) ja lähdin heti hakemaan toista lapsista hoidosta.

6-vuotiaalla oireet kestivät vain sen perjantain ja lauantaina hän oli jo täysin normaali. Mitään muita oireita ei ole ilmaantunut tuon perjantain jälkeen, vaikka siitä on kulunut jo yli viikko. Ei yskää, ei nuhaa, ei mitään.

Seuraavana vuorossa olin minä

Kipeä lapsi kaipaa vanhemman hoivaa, joten luonnollisesti minä sain seuraavana tartunnan. Sunnuntaina illalla tunsin aivoni hirveän sumuisina ja olo oli muutenkin omituinen. Ennen nukkumaanmenoa verensokeri teki hurjan nousun ylös (~28.0!!) ja tästä osasin arvata olevani seuraava uhri. Näin on käynyt koko diabetekseni ajan, että verensokerit nousevat ylös jo ennen oireita kuin hälyttääkseen taudista.

Nenätikulla nielusta

Maanantaina tein aamulla negatiivisen testin nenästä, mutta olo huononi koko päivän. Muutama seuraaja suositteli tikuttamaan nenätikulla nielua, josta sitten seurasi vahva positiivinen tulos. Illalla sain haalean tuloksen myös nenästä. Somessa kiertää huhu, että omikron pesisi ensin kurkussa ja siksi testit näyttäisivät tuloksen paremmin nielusta. Olisi kiinnostavaa tietää tämän huhun todenperäisyys! Virallisesti sanon kuitenkin, että noudata paketin ohjeita.

Rajut oireet

Tiistaina heräsin niin hirveään pääkipuun, etten koskaan edes yhdessäkään migreenikohtauksessa ole tuntenut sellaista kipua. En muista päivästä hirveästi, mutta kipu ei unohdu eikä se, kun ravasin koko päivän oksentamassa. Illalla sain vihdoin jo syötyä. Seuraavat päivät menivät jokainen erilaisella kaavalla. On ollut hirveä hermosärkymäinen kipu jalassa (ei ollut veritulppa), hengenahdistusta, sydämentykytystä, vapisemista, pistelyä/puutumista ja syvätukkoisuutta. Perjantaina lähti myös hajuaisti, joka tekee makuaistista erikoisen. Lauantaina kävin ensimmäistä kertaa pitkällä kävelyllä koirien kanssa, mutta portaissa tuntui kuin happi ei riittäisi ja pumppu hajoaisi.

Loput sairastuivat kerralla

Tiistaina perheen isä sai oireita ja positiivisen tuloksen kotitestistä. Hänen oireensa ovat olleet pistelyä, kipua iholla, huimausta, kalpeutta, lievää tukkoisuutta, puristavaa kipua rintakehällä, vessassa ravaamista ja huonovointisuutta. Hän on edelleen melko toipilas, koska voi monta kertaa päivässä huonosti eikä jaksa vielä lenkkeillä koirien kanssa puskaa pidemmälle.

Loput lapsista nostivat kuumeen perätysten muistaakseni keskiviikkona ja tässäkin mentiin samalla kaavalla eli korona oli heidän kohdallaan ohi sen jälkeen. 4-vuotias kuumeili 1,5vrk ja kohta 1v vauva noin 2vrk. Nyt he ovat olleet oireettomia, normaaleja eikä mitään sairauden merkkejä ole enää näkyvissä.

Aikuisilla pahemmat oireet

Aikuisilla oli jostain syystä pahemmat oireet, vaikka meillä oli kummallakin kaksi rokotusta. Olin saanut uusimman rokotuksen vajaa kuukausi sitten. En ymmärrä, miten lapset selättivät tämän näin helpolla, mutta olen äärettömän kiitollinen siitä. Ainoastaan perheen 9-vuotias onnistui välttämään tämän kierroksen, koska sattui olemaan isällään meidän sairastuessa.

Nyt odottelen enää hajuaistin palautumista sekä syvätukkoisuuden poistumista. Luulen, että hetki tässä vielä menee päästä kuntoon, jossa kaikki ei hengästytä, mutta onneksi oireet ovat hiljalleen väistyneet. Kirjoitin postauksen, koska niin moni on sitä pyytänyt. Tsemppiä jokaiselle sairastamiseen, joka tämän oudon taudin saa ❤

Korona oireet

 

SEURAA MYÖS  @operaatioaiti

Kommentit (8)

Hei, palautuivatko maku- ja hajuaisti kuinka pitkän odottelun jälkeen? Täällä aistipuutokset vähän jo ahdistavat.

Tein 25.3 positiivisen koronatestin ja sairastin koronan tosi voimakkaasti kova kuume, keuhkot täynnä limaa, kurkkukipu ja koko ajan vatsa löysällä ja kolmen viikon päästä alkoi kova vesiripuli mitä on nyt kestänyt viikon verran. Pyllystä lentää kuin painepesurista välillä jopa 20 kertaa vuorokaudessa ja paino laskenut 4kg. Pakteeriviljely otettu siitä ei vielä tuloksia, lääkäri meinasi, että voi olla hyvinkin koronan jälkitauti.

Voi ei! Ikävä miten kovana tullut sulle

21.3 positiivinen koronatesti. Viikon kuumetta ja kova nuha ja yskä. Sen jälkeen väsymystä. Nyt alkoi kova vesiripuli. Voisiko olla viwlä koronaa vai noroa.

5 vrk on ollut lämpöä,heikko ruokahalu,kova väsymys ja outo olo.
Sairastin 2 v.sitten koronan,mutta nyt epäilen omicronia,koska nenä valuu ja yskä.
Jouluna olin talviflunssassa ja sitä tämä ei ole.Karanteeni jatkuu ja voimat kateissa.

Milloin veit lapset tarhaan? Teitkö testejä lapsille monta kertaa?

Tein testit kerran ja 10 pvää olivat karanteenissa 🙂

Mulla vasta 6kk kohdalla alkoi normalisoitumaan. Vieläkin vähän heikot..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X