sormustin - Banneri

Dipattua lankaa

Olen tehnyt uuden aluevaltauksen, liukuvärjätyt langat. Tämä oli osa värjäyksen kurssiani ja oikeastaan lempivärjäyspuuhani. Harmi vain, etten niin välitä liukuvärjätyn langan neulomisesta, mutta kivaa sitä oli tehdä. Värinä oli Telon-happovärit ja lankana valkoinen 7 veljestä.

3%-väriliemi, 100% musta
3% väriliemi, 75% kylmä sininen, 24% kylmä keltainen, 1% musta

Kokeilin myös langan flammu-värjäystä vaaleanharmaaseen Nalle-lankaan. Kuristin väriraitoja kuristussukalla ja lankaa vyyhdin ympärille kieputtamalla. Kuristussukan vetäminen oli aika raskasta ja tiukkaa puuhaa: itse roikuin langassa ja kaveri kuristussukassa ja läähpuuh ja vedävedävedä ja työnnätyönnätyönnä. Kuristussukka jäi silti löysäksi ja väri imeytyi muovin alle liukumalla. Lankakiristyksen kohdalta taas väri oli rajatumpi. Kuvassa on vyyhti ennen ja jälkeen kuristuksista purkamisen.

3% väriliemi, 100% musta

Ylläripyllärin langan värjäyksissä aiheutti:
– mustan sinisyys (liukuvärjätty musta lanka näyttää toisesta päästä lähinnä violetilta)
– värin erittäin nopea tarttuminen lankaan
– haltijalankojen hankaluus (liian kireällä näkyy värissä, niin kuin vihreässä langassa, liian löysällä vyyhti meni sotkuksi)
– homman kivuus 🙂

Vihreästä liukuvärjätystä langasta syntyi valkoisen kera villasukat kaverille. Musta liukuväri on jo puikoilla ja flammua mietin, että mitä siitä keksisi!

Flunssa otti omakseen. Taidan painua takaisin sohvan pohjalle, heippa.

Anni

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Mulle kelpaa kaikki liukuvärjätyt langat!!! Ne on niiiiin ihania! <3

Avatar

Oi vitsi kuinka kaunista!

Avatar

Kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä