sormustin - Banneri

Käsityöt ei ole itsekseen nyhräämistä. Käsitöihin kuuluu sosiaalisuus. Kysytään apua, autetaan, neuvotaan. Käsityöt tarjoaa maailman, jossa voidaan ihmetellä, nauraa virheille, ymmärtää, kun turhauttaa ja iloita, kun onnistutaan – yhdessä.

virtuaalikässäkerho

Ruuhkavuosiarki pitää huolen siitä, ettei aikaa riitä kaikkeen. On vaikeaa irrottautua illaksi viikossa jonnekin muualle kässäilemään yhdessä muiden käsityöharrastajien kanssa. Toisaalta sosiaalinen media on tehnyt sen, että minulla on paljon käsityökavereita, joiden kanssa jutellaan kässäjutuista esimerkiksi instagramissa, vaikkemme ole koskaan livenä tavanneetkaan. Mielessäni syttyi lamppu. Käsityöt on sosiaalista ja kaipasin harrastukseeni sitä sosiaalista ulottuvuutta. Sosiaalinen media on nimensä mukaan sosiaalista. Kyllähän niistä kässäjutuista voi jutella, vaikka ei oltaisikaan fyysisesti läsnä. Syntyi virtuaali-kässäkerho!

neulotaan

Virtuaali-kässäkerho on vähän niin kuin ystäväkirja. On sivu ja se täytetään omilla vastauksilla. Sivu tosin ei ole missään ystäväkirjassa, vaan se on instagramini stooreissa, @sormustin -tililläni. Virtuaali-kässäkerholla ei ole säännöllistä kokoontumisaikaa ja siihen saa osallistua kuka vain.  Ideat syntyvät aina aika hetken mielijohteesta, että mitäs virtuaali-kässäkerhossa olisi aiheena. Aiheen muovailen täytettäväksi sivuksi. Joskus vastataan kysymyksiin, joskus vastataan giffillä, joskus bingotaan.

Miten virtuaali-kässäkerho toimii käytännössä? Tyhjä pohja täytettävään virtuaali-kässäkerhoon löytyy stooreistani, kaikki kässäkerhosivut löytyvät myös tallennetuista stooreista kohdasta ”Kässäkerho”. Kun stoorisivun pysäyttää painamalla, häviää kaikki ylimääräiset hilpakkeet sivusta ja voit ottaa siitä kuvakaappauksen puhelimellasi. Sitten menet omiin stooreihisi, lisäät stooriisi tuon kuvan ja vastaat sen kysymyksiin. Kun tägäät samaan täytettyyn sivuun @sormustin, minä lisään tuon sivun stooreihini (muuten en pysty sitä tekemäänn). Tuon täytetyn sivun jälkeen voit lisätä stooreihisi kässäkerhosivun tyhjänä, jotta sen voi katselija siitä napata mukaansa. Näin meillä onkin yksi iso yhteinen käsityökerho, jaamme omia ajatuksia ja tuntemuksia ja saamme nauttia myös muiden vastauksista!

Minulla on ollut virtuaali-kässäkerhossa valtavan hauskaa! Erityisesti gif-vastaukset hymyilyttävät – tunteisiin on helppo samaistua. On ollut hauska nähdä ihmisten vastauksia eri aiheisiin. Toki virtuaali-kässäkerhossa on oma vaivansa, en sitä kiellä. Kässäkerho pitää suunnitella ja vastausten jakaminenkin ottaa oman aikansa. Se on kuitenkin sen väärti. Käsitöistä tulee sosiaalista ja voimme kaikki yhdessä jakaa käsityön iloa!

Oletko sinä käynyt jossain käsityökerhossa? Entä oletko osallistunut virtuaali-kässäkerhoon?

Anni

Kommentit (2)

Kiitos tosi hyvistä vinkeistä, otan heti käyttöön, kun seuraavaksi surauttelen saumurilla!

Mun vinkki on vaihtaa vain vaatteen oikealle puolelle näkyvä saumurin ykköslanka kankaan väriseksi. Jos ei siis halua hankkia monia saumurilankavärejä ja tässä voi käyttää ihan ompelukonelankarullaa.

Tämä on myös oikein oiva vinkki!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X