Lapsi 30.05.2023

”En vie sinua sitten kuin yhden tähden vanhainkotiin!” – Vihastuneiden pikkulasten parhaat letkautukset

”Senkin naamapää” on jo aika neutraali loukkaus.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Tyhmä, pienen lapsen suusta voi päästä, kun leikkitoveri tai sisarus toimii ei-toivotulla tavalla. Vanhemmilleen taapero saattaa ylväästi ilmoittaa, että jos asiat eivät suju hänen haluamallaan tavalla, hän muuttaa heti pois kotoa. Joskus pakattuna on jo pieni laukku.

Nämä ovat niitä tavanomaisia tapauksia, mutta toisinaan lapsilta kuulee vielä luovempiakin lohkaisuja. Kaksplus kokosi lukijoiden huvittavia muistoja tilanteista, joissa pikkulapsi on suutuspäissään haukkunut tai uhkaillut vanhempiaan tiedostamatta sitä, että hänen hirmuisina pitämänsä sanat ovatkin aika herttaisia.

Näillä vanhemmilla on aikanaan ollut naurussa pitelemistä, mutta tätä listausta lukiessa on jo lupa hihitellä.

Lue myös: ”Mökillä polteltiin ruohoa”, kertoi lapsi päiväkodissa, mutta totuus olikin toinen – 8 lapsen kertomaa juttua, jotka eivät ihan pitäneet paikkaansa

Kiertotaloudesta viis

”Parhaimmillaan lapsi on huutanut minulle, että nakkaan äiti sinut roskikseen ja joudut kaatopaikalle. En enää muista mitä tein väärin, mutta hermot meni…”

Kiitokset naapurilta

”Kiroilin lapsena sanoilla ’Saarenpään saarenpää!’ Tarpeeksi ärriä. Naapurin täti, joka oli Saarenpää sukunimeltään, pikkuisen kuulemma kummastui.”

Juuresloukkaus

”Yksi  lapsistamme oli noin nelivuotias rähistessään sisarukselleen: ’Senkin, senkin yRRRttimaustettu poRRRkkana!'”

Lue myös: ”Senkin tyhmä irtovaunu ja retiisi!” – Näin pikkulapset nimittelevät vanhempiaan

Niinkin voisi sanoa

”Pikkuveljeni suuttui minulle 4-vuotiaana ja sanoi: ’Senkin naamapää!’”

Historiakatsaus

”’Sä et äiti ymmärrä näistä koneista mitään, kun sä oot kivikaudelta ja silloin ei ollut kuin dinoja, sä oot tuollainen fossiili!’ Poika joskus hieman suuttui, kun olisi tarvinnut apua tietokoneen kanssa. Kaiken huipuksi ongelman laatu oli sellainen, ettei se todellisuudessa edes olisi ratkennut tietokoneella.”

Ja katse tulevaan

”3-vuotias tyttäreni suuttui minulle, kun olimme lähdössä matkalle. Hotellien tähtiluokitukset olivat tulleet siis tutuiksi. Lapsi sanoi itkusilmin, että ’en vie sinua sitten kuin yhden tähden vanhainkotiin!'”

Jutun kokemukset on kerätty Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: Se kiukku, kun äiti ei viitsinyt siirtää metsää pois maiseman tieltä – Lapsen raivokohtaus x 10

Kommentit (1)

6-vuotias poikani oli minulle suuttunut ja uhkasi lähteä kotoa kauas pois. ”Lähetäthän sitten kuitenkin kortin?” kysäisin. Poika vastasi itkua tuhisten:”Lähetän rumia kortteja”.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X