Lapsen kehitys 08.12.2022

Mummon kanssa kaljoittelemaan ja äidin mukana baariin, tai sitten ei – 5 lapsen juttua, joista voi syntyä erheellinen käsitys

Hämmennystä aiheuttavat ainakin vanhempien ammatit sekä tietyt sanavalinnat tarinoissa, jotka käsittelevät juomista.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Rajallinen sanavarasto ja pienen lapsen tahraton mieli – siinäpä ainekset meheviin väärinkäsityksiin.

Lapset eivät vielä hahmota kaikkien sanojen merkityksiä tai osaa lausua kaikkia äänteitä oikein. Kaksplussan lukijat kertovat, millaisiin väärinkäsityksiin ja huvittaviin tilanteisiin he ovat ajautuneet kullannuppujensa juttujen johdosta.

Lue myös: 5 perheuutista, jotka eivät ihan pitäneetkään paikkaansa

Iskä lusimassa

”Lapseni ilmoitti päiväkodissa iloisena, että isi on taas linnassa. No, tässä tapauksessa työhön kuului Olavinlinnan katsomon ja katoksen kasaus keväällä ja syksyllä purku!”

Äidin jännä duuni

”Koulussa ekaluokalla kysyttiin, millaisia vanhempamme ovat. Kerroin totisena, että äiti on ilotyttö. Opettajalla oli varmaan vaikeaa olla kauhistelematta! Luultavasti yhdistin hieman väärin sanat iloinen ja tyttö.”

Mummon kanssa kaljoittelemaan

”Meillä esikoinen kertoi päiväkodissa juoneensa mummon kanssa kaljaa. Minut kutsuttiin päiväkotiin vakavaan keskusteluun, jossa ilmaistiin henkilökunnan huoli, kun poika oli kaiken huipuksi ollut maanantain kotona ja tullut vasta tiistaina päiväkotiin. Mummon kanssa olivat tosiaan haaveilleet kotikaljasta, mutta koska sitä ei ollut löytynyt täysin alkoholittomana, niin oli jäänyt kauppaan!”

Kalja, kotikalja, mitä näitä nyt on…

Todellinen osoite

”Tämä muisto 20 vuoden takaa: parivuotiaat lapset olivat aina pihalla noutoaikaan. Hoitokaveri monena päivänä jutteli, että kohta äiti tulee ja sitten mennään baariin. Sitten äiti tuli ja lähtivät kohti kylän baaria. Tätä tapahtui melko usein, joten me muut vanhemmat ja hoitaja ihan huolestuimme. No, jonkin ajan kuluttua selvisi, että he menivätkin Spariin, siis kauppaan, joka sijaitsi samalla suunnalla baarin kanssa.”

Riehakas joulu

”Lapseni kertoi hoitopaikassaan joulunvietostamme: ’Eno ja vaari joi kaljaa, ja sitten ne oksenteli koko joulun.’ Pitihän se paikkansa, sillä he joivat kotikaljaa ja koko porukkaan iski mahatauti…”

Kokemukset on kerätty Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: ”Mökillä polteltiin ruohoa”, kertoi lapsi päiväkodissa, mutta totuus olikin toinen – 8 lapsen kertomaa juttua, jotka eivät ihan pitäneet paikkaansa

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X