Lapsen terveys 01.12.2023

Onko haitaksi, että lapsi syö joulukuussa joka päivä suklaata? Tämän asiantuntija haluaa joulukalentereista sanoa

Suklaakalenterit ilahduttavat monissa kodeissa myös perheen pienimpiä. Onko päivittäinen suklaa täysin suotava ilo?

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Joulukalenterivalikoima on kasvanut vuosi vuodelta, samoin niiden sisältämä makeisvalikoima. Suklaakalenterit ovat valtavan suosittuja, ja niitä hankitaan myös hyvin pienille lapsille.

Vanhempaa saattaa kuitenkin mietityttää, onko jokapäiväinen suklaan mussuttaminen suotavaa. Kysyimme asiaa ravitsemusterapeutti Katja Nissiseltä Terveystalosta.

Näin ravitsemusterapeutti vastaa vanhempien huoleen:

”Joulukalenterissa on yleensä vain pieni määrä suklaata päivää kohden, joten sen syöminen aterian yhteydessä esimerkiksi jälkiruokana ei ole ongelma, eikä siitä koidu terveydellistä haittaa.

Isot patukkakalenterit ja vastaavat on suunnattu isommille lapsille tai aikuisille, ja niiden vaikutus ruokavaliokokonaisuuteen on tietysti isompi.

Kalenterin suklaa kannattaa syödä jälkiruokana, eikä suinkaan korvata sillä ateriaa tai syödä kovaan nälkään. Myös hampaiden kannalta on parempi syödä makea jälkiruokana.

Joulukalenterin voi tehdä myös itse tai hankkia kestokalenterin, johon voi laittaa yllätykset ja näin vaikuttaa niiden sisältöön.

Maltillinen määrä suklaata tai karkkia mahtuu kyllä terveyttä edistävään ruokavalioon vaikka joka päivä.”

Lue myös: Älä luokittele ruokaa terveelliseen ja epäterveelliseen lapsen kuullen – Asiantuntija: ”Lapsi imee kauhistelut itseensä”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X