Lapsi 21.02.2023

Se rähinä, kun pulkan olisi pitänyt liukua itsekseen takaisin mäen päälle – Mieleenpainuva raivokohtaus lapsella x 7

Elämä on rankkaa, pienilläkin.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Raivokohtaus lapsella koettelee myös vanhemman hermoja. Onneksi mieleenpainuvimmat hetket muuntuvat ajan kuluessa hauskoiksi muistoiksi!

Kaksplussan lukijat kertovat, mikä lapsen saama raivari on on jäänyt heille hyvin mieleen.

Ihmeiden aikoja odotellessa

”3-vuotias poikani suuttui, kun en sammuttanut aurinkoa, vaikka hän pyysi.”

”Poika rähisi ja ulvoi pulkassaan pulkkamäen juurella. En saanut vetää häntä ylös, kun pulkan olisi pitänyt itsekseen mennä takaisin mäen päälle…”

Legendaarinen raivokohtaus lapsella

”Olimme lähdössä kauppaan parivuotiaan tyttäreni kanssa. Hän halusi itse pukea takin päälle ja kappas, vetoketju jäi jumiin. Ai että sitä huutoa: ’tämä EI tooooIIIIIMIIIII!’ Apua ei saanut edes tarjota, vaan lapsi käänsi selkänsä ja jatkoi huutamista. Sitten minulla meni hermot ja nykäisin ketjun kiinni. Itku loppui kuin seinään ja menimme hyvillä mielin kauppaan. Nykyään jos jokin asia tökkii, muistamme kaikki huutaa että ’TÄMÄ EI TOOOOIIIIMI!'”

Avara luonto

”Meillä suututtiin hyvin verisesti, kun 2-vuotias neiti ei saanut ottaa mukaansa hänen mielestään kiveä, joka oli siis jääkökkäre. Ennen sitä tuli raivarit, kun kielsin nuolemasta tätä kyseistä kikkaretta.”

raivokohtaus lapsella

Vanhemman silmissä raivokohtaus lapsella ei aina vaikuta kovin rationaaliselta.

”Nuorin lapsistamme oli noin 3–4-vuotias, kun äitienpäivänä kävimme ravintolassa syömässä. Kuinkas ollakaan, siellä lensi kevään ensimmäinen kärpänen. Siitä tuli aivan kamala huuto! Aina, kun kärpänen vaihtoi paikkaa, huuto alkoi taas. Tarjoilija kysyi lähtiessämme, että menikö teillä ateriointihetki nyt aivan pilalle.”

Parempaa palvelua, kiitos!

”Raivokohtaus lapsella sai alkunsa, kun kun leuassa ollut muumilaastari lähti kylvyssä irti, eikä ollut laittaa kuin typeriä Pikku Myy -laastareita tilalle…. Minä raukka yritin kiinnittää sitä lionnutta laastaria pyhällä hengellä takaisin leukaan, jotta pääsisimme vain nukkumaan!”

’Olin kuulemma 5-vuotiaana saanut neuvolassa raivarin, kun lääkärinä olikin joku vieras täti eikä sama ihana setä, joka oli ollut aina aiemmin. Olin huutanut, että ’et sä mikään (ihanan sedän sukunimi) ole’ ja laittanut kengät jalkaan, napannut vaatteet kainaloon ja lähtenyt ovesta ulos. Äiti-paran häpeä oli ollut suunnaton… No, hän varasi sitten ajan tälle suosimalleni mieslääkärille.”

Kokemukset on koottu Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: ”Mökillä polteltiin ruohoa”, kertoi lapsi päiväkodissa, mutta totuus olikin toinen – 8 lapsen kertomaa juttua, jotka eivät ihan pitäneet paikkaansa

Kotiliesi.fi: Niin noloa! Sivujakaus ja 7 muuta merkkiä, että olet Z-sukupolven mielestä auttamattomasti täti-ihminen

Kommentit (1)

Itse olen vakassa töissä, 1-2v ryhmässä, ja ehdottomasti eniten meillä lapset loukkaantuu siitä, kun heidän ei anneta jäädä keinun alle 🙄😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X