Lapsi 16.01.2024

”Teen ainakin 10 lasta ja tuon ne kaikki sulle hoitoon!” – Näin vihaiset pikkulapset uhkailevat vanhempiaan

Voi sitä surun päivää, kun vanhempi sai kuulla olevansa ”huonosti hoidettu kukkanen”.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock
2 kommenttia

Pokan pitäminen on taitolaji. Vanhemmat saavat siitä hyvää harjoitusta, kun tunneilmaisuaan ja erilaisia sanoja vasta opetteleva pikkulapsi suuttuu.

Lukijat kertovat mieleenpainuvimmat muistonsa tilanteista, joissa lapsi uhkailee vanhempiaan täysin tosissaan mutta tahattoman hauskasti. Viimeistään nyt näille on lupa nauraa!

Lue myös: ”En vie sinua sitten kuin yhden tähden vanhainkotiin!” – Vihastuneiden pikkulasten parhaat letkautukset

Ei ainakaan mielikuvituksen puutetta

”Tyttäreni uhkasi suuttuessaan heittää meidät peltikatolle.”

”Lapsi uhkaili isäänsä: ’Mä rikon sun balettisukat ja ajan pääsi kaljuksi!'”

”Tarina kertoo, että olin ollut noin kuuden vanha ja suuttunut äidilleni ja mummolleni jostain. Olin kuulemma sanonut, että kun kasvan isoksi, ostan Ladan, laitan heidät kyytiin, vien Venäjälle ja jätän sinne. Sain kuulla tästä vastedes vinoilua aina, kun suutuin.”

Todelliset kauhukuvat

”Meillä pikkuneiti suutuspäissään uhkasi: ’Kuule äiti! Minäpä teen ainakin 10 lasta ja tuon ne kaikki SULLE HOITOON!’ No, sitä odotellessa…”

”En muista, mistä lapset suuttuivat minulle, ehkä olisi pitänyt saada tikkarit tai jotain. Isompi, silloin ehkä 4-5-vuotias tokaisi, että ’no sit me pilataan sun yöunet!’ Pienempi parivuotias jatkoi: ’Niin, ja sit me pilataan sun aamut!’ Kyllä repesin, uhkaukset sinänsä olivat aika hyvin oivallettuja.”

Virkavalta apuun

”Meidän poika sanoi suuttuessaan, että soittaa poliisit, kun me vanhemmat olimme tyhmiä. Lapsen kummisetä on poliisi, joten sikäli ihan toteutuskelpoinen uhkaus…”

”Kun meille aikanaan tuli puhelin, aloitin pienenä uhkailun lastensuojeluun soittamisesta. Jostain arvelin, että jossain täytyy olla lastensuojelutaho.”

Joskus pelkkä sivallus riittää

”4-vuotias keksi haukkua: ’Senkin antiikkiauto!'”

”Olen saanut kuulla lapseltani, että olen muun muassa huonosti hoidettu kukkanen ja kuivunut koppakuoriainen.”

”7-vuotias tyttäreni on aina sanonut, että senkin katala katkarapu.”

Kokemukset on kerätty Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: ”Senkin tyhmä irtovaunu ja retiisi!” – Näin pikkulapset nimittelevät vanhempiaan

Kommentit (2)

Oma 5- vuotias poikani uhkasi aikoinaan muuttaa pois kotoa Antun kioskille, kun kiellettiin häneltä namin syönti ennen ruokailua. Antun kioski oli lähin paikka, josta sai ostaa namia. Kysyin kyllä pojalta, että ootko varma haluaako Anttu ottaa sut niille asumaan, kun syöt kaikki karkit kumminkin.

Veljeni oli pari-kolmevuotias kun hän äidille suuttuessaan uhkasi että: Kyllä minä sinua äiti vielä puren! En muista toteuttiko tuon.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X