Perhe-elämä 08.03.2023

Anna: Anna-Maija Tuokko pelkäsi, ettei saisi kokea äitiyttä – Sitten hän tapasi 26 vuotta vanhemman Karin

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko kävi kolmekymppisenä läpi kriisin, jonka seurauksena elämä meni uusiksi. Lopulta rakkaus 26 vuotta vanhempaan Kari Heiskaseen toi mukanaan suurperheen.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Mirva Kakko

Elämänmuutos oli väistämätön.

Niin näyttelijä Anna-Maija Tuokko, 41, kertoo Anna-lehden haastattelussa ajatelleensa hieman alta kolmekymppisenä erotessaan yhdeksän vuotta kestäneestä parisuhteesta.

Samaan aikaan, kun ystäväpiirissä alettiin perustaa perheitä, Anna-Maija muutti takaisin yksiöön.

– Minäkin kaipasin jo lapsia, mutta puoliso puuttui, hän toteaa Anna-lehdessä.

Kriisi sai normaalisti sosiaalisen ja menevän nuoren naisen käpertymään yksinäisyyteensä: masennuksen oireet olivat selkeät.

– Akuutti vaihe kesti noin puoli vuotta, mutta vei kolme-neljä vuotta ennen kuin olin taas oma itseni. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että hain draamaa ja sitä totisesti sain.

Puolison mukana tuli suurperhe

Kun pahin kriisi alkoi olla selätetty, toi elämä eteen uuden yllätyksen: Anna-Maija tapasi yhteisen työprojektin kautta 26 vuotta vanhemman näyttelijä-ohjaaja Kari Heiskasen.

– Hyvin nopeasti tiesin, että tämän ihmisen kanssa haluan jakaa elämäni isoimmat ja tärkeimmät asiat, Anna-Maija paljastaa.

Nykyään pariskunnalla on 8- ja 4-vuotiaat tyttäret.

– Kriisivuosina suurin pelkoni oli, että jään yksin enkä koskaan saa omaa perhettä. Esikoisen syntyessä olin 34-vuotias ja valmis äidiksi. Olin jo täysin kyllästynyt pyörimään oman napani ympärillä.

Puolison mukana tuli suurperhe, sillä Kari Heiskasella on aiemmasta liitostaan kolme lasta. Vaikka Karin lapset ovat tätä nykyä jo muuttaneet kotoa, perhe on yhä tiivis.

– Vaikka ikäeroa on paljon, sisarukset ovat samaa heimoa. Nautin valtavasti siitä, kun kaikki kokoontuvat meille ja saan laittaa ruokaa isolle porukalle, Anna-Maija sanoo.

Kodinhoitoa vuorovedoin

Anna-Maija kertoo Anna-lehdelle, että heillä työt ja kodinhoito hoidetaan vuorovedoin.

– Kari osaa hoitaa kaiken sen, minkä minäkin. On käsittämätön ajatus, että mies ei mukamas kykenisi käyttämään tiski- tai pesukonetta. Perhe on yhteinen ponnistus.

Lapsiperhearjessa Kari ja Anna-Maija pykivät pitämään huolen siitä, etteivät muutu vain äidiksi ja isäksi.

– Keksimme säännöllisesti jotakin kahdenkeskistä tekemistä: menemme kuluttamaan kulttuuria, käymme syömässä ja tapaamme ystäviä.

Anna-Maija tekee myös kaikkensa, jotta puoliso pääsisi rakkaaseen jääkiekkoharrastukseensa mahdollisimman usein.

– Ja jos hän haluaa lähteä kavereiden kanssa juhlimaan, sanon: ”Mene, pidä hauskaa! Ole niin myöhään kuin haluat.” Rakkautta on antaa toisen olla se, mikä on, ja toteuttaa itseään myös ilman minua.

Mitä Anna-Maija ajattelee rakkaudesta vanhempaan mieheen? Lue koko haastattelu Anna-lehden numerosta 10/23 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Näyttelijä Hanna Kinnunen pikkulapsivuosien jälkeen: ”Olen palannut takaisin kehooni, joka oli hukassa”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X