Koti 02.07.2021 Päivitetty 29.12.2022

Inspiraatiota lastenhuoneen sisustukseen – 8 aikaa kestävää ideaa, jotka hurmaavat asuntomessukohteissa

Lastenhuoneen sisustuksen juju on kekseliäissä ratkaisuissa. Poimimme Lohjan asuntomessuilta 8 aikaa kestävää ideaa lastenhuoneeseen.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
Niclas Mäkelä / Otavamedia

Lastenhuoneen sisustus päivittyy jo muutamalla, hauskalla idealla – ja tämän vuoden asuntomessujen parhaat, lapsille suunnatut sisustusideat kutkuttavat lasten lisäksi takuulla myös vanhempia.

Tutustu 8 leikkisään sisutusratkaisuun, jotka nostavat lastenhuoneen ilmeen uudelle tasolle.

1. Muotoon leikattu matto

Lastenhuoneen sisustus: hempeä värimaailma on ajaton.

Jukkatalon Jalavan lastenhuoneen sävymaailma on hempeä.

Jalava-talon lastenhuoneen sisustuksen katseenvangitsijana toimii hauska, muotoonleikattu eläinmatto. Leopardimaton täplät vievät katseen lattialle, jossa suuri osa lasten leikeistä tapahtuu.

Matto myös inspiroi erilaisiin leikkeihin – pienen autoharrastajan lattialta voisi löytyä automatto, tai avaruudesta kiinnostuneen lapsen lattiaa voisi korostaa jonkin planeetan mukaan värinsä ja muotonsa saanut lattiamatto.

2. Uuden ajan kerrossänky

Lastenhuoneen sisustus: kerrossängyt ovat kestosuosikki.

Designtalo Idyllin kerrossänky tuo lastenhuoneen sisustukseen silkkaa luksusta.

Nyt panostetaan lapsen nukkumapaikkaan. Kerrossänky on lastenhuoneiden kestosuosikki, ja Idyll-talosta löytyy siitä ehdottomasti tämän vuoden muhkein versio.

Modernissa kerrossängyssä on luksuksena erityisen paljon leveyttä, ja sängyn muotokieli sopii nykyaikaiseen sisustusmakuun.

Suuri, kaksiosainen nukkumapaikka sopii niin sisaruksille kuin perheen ainokaiselle, sillä valmis ala- tai yläpeti toimii tällöin vieraspaikkana: On kiva kutsua kavereita yökylään, kun yksi makuupaikka on aina valmiina kaveria varten.

3. Lastenhuoneen sisustus haaveilijalle

Onko leikkikeittiö tilarohmu? Telttaleikki säästää neliöitä sängyn päällä.

Lastenhuoneen sisustus palvelee tarkoitustaan, kun sinne jättää tilaa kaikkein oleellisimmalle: lapsen lempileikille voi jyvittää huoneesta tilaa ison kalusteen verran, jolloin leikki ja mielikuvitus mahtuvat virtaamaan vapaasti.

Järven sydän-talon lastenhuoneessa tilaa on varattu leikkikeittiölle sekä sänkykatokselle, joka kutsuu majaleikkeihin.

Pieni kauppa-apulainen viihtyy omassa minimarketissaan, kun taas työkalupenkki tuo iloa pienelle rakentajalle. Kun pyhittää tilaa nimenomaan leikille, ei lastenhuone tunnu ahtaalta ja myös lelut löytävät helpommin omille paikoilleen.

Lue myös: 7 henkeä ja 72 neliömetriä? Moni perhe karsii nyt tilaa, tavaraa ja huoneita – ”Teinit soittelevat vaatehuoneesta”

4. Kiinnostava seinäkollaasi

Fiksu-talon lastenhuoneen värimaailma koostuu murretuista, luonnonläheisistä sävyistä.

Lastenhuoneen sisustukseen saa persoonallista ilmettä itse kootun seinäkollaasin avulla. Ainoan Fiksu-talossa lastenhuoneen seinää koristaa trendikäs rottinki eri sävyisinä ja muotoisina koreina.

Samalla tavalla uniikin seinäkollaasin voi koota esimerkiksi lapsen hatuista, pienistä suloisista repuista tai käsilaukuista tai vaikkapa lapsen upeimmista piirrustuksista.

Seinällä kauneimmat tavarat pysyvät järjestyksessä eivätkä ne jää kaapin perukoille unohduksiin.

5. Tyylikäs oleskelupöytä

Järven sydän -talon lastenhuoneessa näkyy skandinaavisen tyylikäs, selkeälinjainen muotokieli.

Lastenhuoneen pöytä on perinteisesti ollut pieni kirjoituspöytä tai pulpetti piirtämistä varten. Mutta miksei lastenhuoneesta voisi löytyä myös tyylikästä oleskelupöytää?

Oleskelupöydän ääreen mahtuu koko lapsikatras piirtämään ja askartelemaan, ja pyöreän pöydän ääreen voi kattaa vaikkapa välipalan. Käytännöllistä ja kaunista!

Lasten pöytäryhmät tapaavat olla alleviivatusti lastenkalusteita väreiltään ja muotoilultaan. Kastellin Plazia Järven sydän -taloon valittu pöytäryhmä on niin ajaton, että se voisi hyvin jatkaa elämää sohvapöytänä ja jakkarat yöpöytinä.

6. Lastenhuoneen sisustus aktiiviselle

Lastenhuoneen sisustus voi olla hyvin kekseliäs.

Designtalo Idyllissä on tilaa temmeltää ja temppuilla.

Huone voi kannustaa myös aktiivisuuteen. Lasten jumppatila nousee uudelle tasolle maisematapetin ja kauniiden temppuiluvälineiden ansiosta.

Voimistelurenkaat ovat toiminnallinen sisustuselementti, joka on menestynyt jo vuosia. Erilaisten patjojen lisäksi lapset viihtyvät esimerkiksi keinupyörän, trapetsin, puolapuiden ja niihin liitettävän rullaliukumäen parissa.

Tässä tilassa viihtyvät liikunnan parissa niin lapset kuin aikuiset!

Toteuta tila sinne, missä sitä on. Aktiivinurkkaus voi olla lastenhuoneen jatke aulan, olohuoneen tai eteisen muutoin hukkaneliöissä.

7. Pinnojen käyttö sisustuksessa

Lastenhuoneen sisustus kevenee pinnoja sisältävien huonekalujen avulla

Järven sydän -talon lastenhuoneessa sänky on kaunis kuin koru.

Lastensänkyjen pinnatrendi ei näytä laantumisen merkkejä, ja hyvä niin. Sirot puupinnat tuovat sänkyyn keveyttä ja ilmavuutta, joten se on oiva valinta myös pienempään lastenhuoneeseen.

Samanlaista keveää ilmettä ja rytmiä huoneeseen saa myös pinnatuoleilla tai pinnoista kootun tilanjakajan avulla.

8. Hauskat säilytysratkaisut

Ananaskorit ovat hauska piristysruiske värimaailmaltaan melko neutraalissa lastenhuoneessa.

Lastenhuoneen pikkutavarat pysyvät järjestyksessä, kun säilytysratkaisut ovat kunnossa. Rottinkiananakset ovatkin tuttuja jo viime vuoden asuntomessuilta.

Järven sydän -talossa vaaleanharmaat aykasa-muovikorit odottavat avonaisella hyllyllä, ja suosikkilelut ja kirjat on jätetty hyllyyn reilusti esille.

Hyllyverho on näppärä vaihtoehto. Huomasitko sen aiempana leikkikeittiössä pikkuesineiden piilottajana? Parhaimmillaan saat yhdistettyä leikkiä luovan ja tavaraa organisoivan kalusteen.

Lue myös: Asuntomessujen 2020 lastenhuoneet: Nämä sisustustrendit ovat nyt in – ja nämäkö out?

Kotiliesi.fi: Näin sisustat lastenhuoneen koululaiselle sopivaksi – helpot ja nopeat vinkit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X