Perhe-elämä 07.11.2022

Maailman nuorin äiti synnytti lapsen vain 5-vuotiaana – isä on mysteeri vielä tänäkin päivänä

Maailman nuorimman äidin käsittämätön tarina on sydäntä särkevä. Lina Medinan kohtalosta on kirjoitettu kirjoja, mutta moni asia hänen elämäntarinassaan on jäänyt silti mysteeriksi.

Teksti
Anna Huuhtanen
Kuvat
iStock

Vuonna 1939 Perun maakunnassa Ticrapossa syntyi poikalapsi äidille, joka oli itsekin vain viisivuotias. Lina Medina on tiettävästi maailman nuorin äiti.

Yhdeksänlapsisen perheen vanhemmat olivat alkaneet epäillä tyttärellään kasvainta, sillä tämän vatsa oli niin suuri. Lina toimitettiin paikalliseen sairaalaan ja sieltä Perun pääkaupunkiin Limaan, jossa hänen todettiin olevan raskaana.

Ennätyksellisen varhain alkanut puberteetti

Lina jäi sairaalaan seurantaan, ja siellä perulainen lääkäri ja tutkija Edmundo Escomel seurasi Linan viimeistä raskausviikkoa ennen tytölle suoritettua keisarileikkausta.

Maailman nuorin äiti on kiinnostanut tutkijoita myöhemminkin. Escomelin lääketieteellisten julkaisujen mukaan Linalla oli ennätyksellisen varhain alkanut puberteetti. Tytöllä oli ollut kuukautiset kolmivuotiaasta saakka ja hänen munasarjansa olivat täysin kehittyneet.

Lue myös: Nämä merkit kertovat puberteetin alkaneen

Varhaisesta puberteetista huolimatta viisivuotiaan keho ei ole valmis alatiesynnytykseen. Niinpä Linalle päätettiin suorittaa keisarileikkaus mahdollisimman turvallisen synnytyksen takaamiseksi.

Terve poikalapsi syntyi sektiolla ja painoi 2,7 kiloa. Hän sai nimekseen Gerardo.

Maailman nuorin äiti ei osannut nimetä lapsensa isää

Gerardo-poika kasvoi 10-vuotiaaksi asti luullen Linaa siskokseen. Vielä tänäkään päivänä ei tiedetä varmaksi, kuka hänen isänsä on.

Linan hopeaseppänä työskennellyt isä oli hetken aikaa pidätettynä tyttärensä raiskauksesta epäiltynä, mutta hänet päästettiin vapaaksi todisteiden puutteessa.

Maailman nuorin äiti ei osannut itse kertoa, kuka on hänen lapsensa isä.

Gerardo kuoli 40-vuotiaana vuonna 1979.

Linan nykykohtalo on epäselvä

Maailman nuorimman äidin tapaus herätti aikanaan paljon julkista kohua. Lina Medina ja hänen perheensä ovat kuitenkin alusta asti vältelleet julkisuutta ja pyrkineet elämään siltä piilossa.

Viimeksi Linan tapausta käsiteltiin jälleen laajemmin 20 vuotta sitten, kun hänen tapauksestaan julkaistiin José Sandovalin kirjoittama kirja Madre a los 5 años (Äidiksi 5-vuotiaana).

Tuolloin Lina asui Perun pääkaupungissa Limassa aviomiehensä kanssa. Hän oli saanut toisen lapsensa vuonna 1972, eli 33 vuotta esikoisensa syntymän jälkeen.

Kaikesta tapauksen saamasta julkisuudesta huolimatta Lina Medina onnistui säilyttämään oman yksityisyytensä.

Maailman nuorin äiti ole ollut julkisuudessa vuosikymmeniin, ja hänen tämänhetkinen kohtalonsa on epäselvä. Jos Lina vielä elää, olisi hän tätä nykyä jo 89-vuotias.

Kuvan Linasta ja hänen pojastaan voi katsoa täältä.

Lähteet: The Telegraph, Snopes.com, PM News 

Lue myös: Kun raskaustesti näytti positiivista, Fanny, 15, laski kaloreita ja jumppasi salaa öisin

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X