Ruoka 27.03.2024

Ella Kanninen Anna-lehdessä: ”Italialainen isoäiti opetti lapseni erottamaan hyvän huonommasta”

Ella Kannisen lapset ovat kasvaneet hyvän ruoan ystäviksi, mistä Ella kiittää italialaista anoppiaan.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Liisa Valonen

Toimittaja-juontaja Ella Kanninen kertoo Anna-lehdessä olleensa hyvin sivistymätön ruoan suhteen ennen kuin aloitti yhteisen elämän nykyisen puolisonsa kanssa. Sen sijaan pariskunnan yhteiset, suomalais-italialaiset lapset ovat varttuneet pienestä pitäen koulimaan makunystyröitään.

– Italialainen isoäiti on hellinyt lapsiani pienestä pitäen hyvällä ruoalla, ja heillä on taito erottaa hyvä huonommasta.

Ella kertoo, että myös hänestä itsestään on kasvanut italialaiseen kulttuuriin tutustumisen ja parisuhteen myötä suuri ruoan ystävä. Rakas anoppi on opettanut myös Ellalle hyvän ruoan saloja.

Italiassa Ella alkoi kierrellä toreilla ja pientiloilla, joissa hän pääsi tutustumaan uudella tavalla ruoan saloihin. Upea juustokakku tai risotto saattaa jopa saada tätä nykyä Ellan kyyneliin.

Lapsetkin arvostavat hyvää ruokaa

Tänä päivänä Ellan perhe kerääntyy yhdessä ruokapöydän ääreen kello seitsemältä illalla, kun Ella on saapunut töistä. Perhe tekee paljon ruokaa itse, mutta saattaa välillä maistella myös ravintoloiden tarjontaa, joskin hyvää ruokaan tottuneet lapset huomauttavat, mikäli ravintolaruoka ei ole tarpeeksi laadukasta.

– Kuuntelin jokin aika sitten, kun nuorempi poikani arvioi ravintolassa tilaamaansa risottoa. Hän teki sen taitavasti ja oli aivan oikeassa, sillä hänellä oli vertailukohtia.

Lue myös: 42-vuotiaana kuopuksensa saanut Maria Ylipää pyörsi yhden päätöksen täysin

Lue lisää Ellan ja hänen perheensä kuulumisista Anna-lehden numerosta 13-14/24 tai osoitteesta Anna.fi!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X