Vanhemmuus 06.03.2024 Päivitetty 07.03.2024

Anna: 42-vuotiaana kuopuksensa saanut Maria Ylipää pyörsi yhden päätöksen täysin – leffayleisö sai nähdä ”pienen feministisen kannanoton”

Maria Ylipää oli päättänyt viettää kuopuksensa ensimmäisen vuoden lähinnä äitiyslomaillen. Kävikin aivan päinvastoin, ja lopulta myös vauva pääsi tekemään ensimmäisen roolisuorituksensa.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Tiia Ahjotuli / OM-arkisto

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää on saanut kokea raskauden ja äitiyden kolmella eri vuosikymmenellä. Hän tuli äidiksi ensimmäisen kerran ollessaan 26-vuotias ja seuraavan kerran 32-vuotiaana. Kolmannen lapsensa hän sai vajaa vuosi sitten, 42-vuotiaana.

Alun perin perheen tarkoituksena oli, että Maria keskittyisi kuopuksen kanssa kotielämään ainakin siihen asti, että nuorin tytär olisi noin vuoden ikäinen. Kävikin lähes päinvastoin.

– Tämä on kunnon show business -baby! Teimme koko viime syksyn ihan kauheasti töitä. Mutta siitä on nyt selvitty, Maria kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Töitä Maria on todella huhkinutkin, sillä hän on kuluneen vuoden aikana kuvannut Luottomies-elokuvaa ja Koskinen-rikossarjan neljännen tuotantokauden kuvauksia, työstänyt albumia yhdessä Emma Salokosken kanssa sekä harjoitellut jopa satoja tunteja Lahden Sinfoniaorkesterin kanssa tulevaa konserttia varten.

Kaikki tämä samaan aikaan, kun Maria täysimetti vauvaikäistä kuopustaan – myös työpäivien aikana.

– Sanoin kaikille, että minun ykköstyöni on vauva ja tuotanto pysähtyy osaltani silloin, kun hän tarvitsee minua, Maria toteaa.

Hänen mukaansa vauva otettiin hienosti vastaan eri työryhmissä. Luottomies-elokuvan kulisseissa pyörivät lopulta Marian ja vauvan lisäksi myös vauvaa hoitaneet Marian puoliso Matti Pentikäinen, anoppi ja vauvan kummitäti. Lisäksi paikalla oli Marian keskimmäinen tytär Eden, joka tekee elokuvassa ensimmäisen roolisuorituksensa.

– Myös kuopuksemme vilahtaa kohtauksessa, jossa roolihahmoni imettää vauvaa. Kuinka monessa suomalaisessa elokuvassa tai televisiosarjassa näytetään imettävää äitiä? Se on minun pieni feministinen kannanottoni, Maria sanoo Annassa.

Lue koko haastattelu Anna-lehden numerosta 10/2024 tai verkosta osoitteessa anna.fi!

Lue myös: 41-vuotiaana lasta odottava Maria Ylipää Anna-lehdessä: ”Fyysinen alamäkeni alkoi, kun täytin 35 vuotta”

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X