Ruoka 01.10.2019 Päivitetty 12.05.2021

7 x mitä ruokaa tonnikalasta, vegestä, jauhelihasta? Bloggaajat suosittelevat – näin teet pikahyvää pastaa ja burritoja

Mitä vaihtelua arkiruokaan lapsiperheessä? Kokeile vaikka tortilloja uunissa tai purkkikastikkeella helpotettua tonnikalapastaa.

Teksti
Tiina Torikka

Mitä ruokaa tekisin – lapsiperheen vanhemman ikuisuuskysymykseen on tässä seitsemän uutta vaihtelua arkiruokaan. Kaksplussan bloggaajat ihastuivat näiden päivällisherkkujen helppouteen.

Maanantai: Kolmen jutun lohi

Operaatio Äiti -bloggaaja Anetten lapset syövät lohta mielellään, vaikka seassa olisikin jotain. Myös perheen aikuisille tuo vaihtelua laittaa lohen päälle tai kylkeen lisukkeita. Kolmen jutun lohen jujuna ovat sitruuna, pesto ja kaurakerma.

Tiistai: Mehevä kesäkurpitsalasagne

mitä ruokaa vaihtelua arkiruokaan

Tästä gluteenitonta arkiruokaa! Iloa, eloa -blogia pitävän Lauran kotona tästä on kehkeytynyt usein tarjoiltava päivällinen, jossa maut ovat kohdillaan. Pastaton kesäkurpitsalasagne ei vaadi aivan niin pitkää paistoaikaa kuin normiversio, sillä kesäkurpitsa kypsyy melko nopeasti.

Mitä ruokaa keskiviikkona: Maailman helpoin tonnikalapasta

mitä ruokaa vaihtelua arkiruokaan

Nopeasti valmistuvan arkiherkun vaikeusaste on 2/5, heittää Desire Nyman kotikokin tuntumallaan. Maailman helpoin tonnikalapasta antaa synninpäästön valmiille purkkikastikkeelle, jota kruunataan creme fraichella.

Torstai: (Kana-)kikhernepata

Kana-kikhernepata

Lisää vegeruokia vaihteluksi arkiruokiin? Perheen vannoutuneimmalle lihansyöjälle Maria lisäsi kanaa, mutta muutoin hän suosittelee kikhernepadan lisukkeeksi kvinoaa – oivaa vaihtelua riisille tai perunoille. Resepti blogista Love Beyond Words.

Perjantaiksi vaihtelua arkiruokaan: Bataatticurry

Bataatticurry mitä ruokaa vaihtelua arkiruokaan

Mitä ruokaa lapselle, joka vierastaa vihanneksia? Jerinan tytär on ollut niin sanotusti harkitsevainen kasvisten syöjä. Tämän bataatticurryn kohdalla vihreät upposivat lapsen suuhun kuin vahingossa. Resepti on hyvin muunneltavissa vaikkapa halloumicurryksi. Kokeile Ferdani Familyn hyväksi toteamaa lapsiperheruokaa myös sienillä!

Lauantai: Jauhelihaburritot ja guacamole

Jauhelihaburritot

Kekseliästä vaihtelua arkiruokaan syntyy, kun aloittaa tortillapäivän täytöstä, laittaa valmiit lättyset uuniin ja kuorruttaa komeuden juustolla. Yksinkertainen guacamole valmistuu jauhelihaburritojen kypsyessä. Tämäkin resepti Love Beyond Words -blogista.

Sunnuntai: Raikas, maukas ja ruokaisa vegesalaatti

Terhi kokeili eräänä päivänä lounassalaattia, josta tuli paitsi mitä ravinteikkainta ruokaa, myös herkullista ja sopivan täyttävää. Lisäksi vegesalaatti näyttää hyvältä, joten se sopii hienosti myös viikonloppuvieraille! Rapeutta, makeutta ja kirpeyttä tuovat mustikat, täyttävät pähkinät, siemenet ja kylmä sitruuna. Resepti Jyllannin Suomineito -blogista.

Lue myös:

Mustikkapasta-blogi: Viikonlopun resepti – varsikukkakaalia pannulla

Hutimeni-blogi: Maissi-kookoskanakeitto

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X