Perhe-elämä 20.10.2023

Seiväshyppääjä Wilma Murron isoäiti Tarja valittiin Vuoden isovanhemmaksi: ”Ihmettelin suuresti, miksi juuri minä”

Menestyneen kilpaurheilijan isoäiti ajattelee, että on tärkeämpää liikkua kuin voittaa.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Laura Oja

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry on myöntänyt Vuoden isovanhempi -tunnustuksen Tarja Murrolle, joka on EM-kultaa voittaneen seiväshyppääjä Wilma Murron isoäiti.

– Ihmettelin suuresti, miksi juuri minä tällaisen tunnustuksen saan. Meitä isovanhempia on niin paljon ja kaikki ovat varmasti tärkeitä ja tunnustuksen arvoisia. Mutta tietysti tämä tuntuu hyvältä, Tarja Murto kommentoi tunnelmiaan VALLI ry:n tiedotteessa.

VALLI ry perustelee valintaansa kiitoksena ”esimerkillisestä tiennäyttäjän roolista isovanhempana, joka tukee nuorta sukupolvea urheilussa ja liikunnassa”.

Jo ennen tunnustuksen saamista Tarja Murto on tullut monille penkkiurheilijoille tutuksi lapsenlapsensa Wilman innokkaana kannustajana.

Vuoden isovanhempi -titteli jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on myönteisellä tavalla edistänyt lasten ja isovanhempien suhteita sekä isovanhempien arvostusta. Tunnustus jaetaan nyt 32. kerran.

Neljän lapsenlapsen letunpaistaja

Tarja Murto on neljän lapsen isoäiti. Tiedotteessa hän kuvailee olevansa ”mamma”, jolle voi soittaa koska tahansa ja joka tekee lettuja aina, kun joku lapsenlapsista niin pyytää.

Menestyneen kilpaurheilijan isoäiti on kannustanut lapsenlapsiaan urheilemaan.

– Olen sanonut lastenlapsilleni, että aina ei tarvitse voittaa, vaan tärkeintä on liikkua. Kun he olivat lapsia, me kisailimme ja urheilimme leikkimielisesti ihan tässä meidän pihallamme.

VALLI ry kertoo, että Murron saaman tunnustuksen taustalla on myös halu muistuttaa siitä, että isovanhemmatkin voivat olla tärkeässä roolissa mukana kannustamassa lapsia liikkumaan.

Lue myös: Isovanhemman ja lapsen suhteella uskomattomia vaikutuksia molempien hyvinvointiin – Nämä seikat vaikuttavat tutkitusti suhteen laatuun

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X