Vaatteet ja varusteet 28.08.2013 Päivitetty 06.05.2024

Hanki nämä tavarat vauvalle ennen synnytystä

Vauvantarvikkeita on olemassa joka lähtöön. Itkuhälytin, kantoreput, ammetelineet ja sitterit ovat hyödyllisiä, vaikka tärkein varuste ovat vaunut.

Teksti
Toimitus
Kuvat
OM-arkisto

Vauvantarvikkeita on olemassa joka lähtöön ja etukäteen on vaikea tietää, mitä juuri oma perhe tarvitsee. Äitiyspakkauksella pääsee hyvin alkuun ja melko yksinkertaisella varustuksella selviää. Hankintoja kannattaa tehdä sitä mukaa, kun tarpeita ilmenee.

Kirpputorit ja sukulaisten varastot ovat hyviä paikkoja tehdä edullisia hankintoja. Jos jokin varuste selvästi helpottaa arjen sujumista, silloin kannattaa sellaiseen sijoittaa.

Katso kattava lista: Vauvan tarvikkeet: Nämä tavarat vauva tarvitsee

Itkuhälytin, rintareppu ja kantoliina

Itkuhälytin vapauttaa sinut jatkuvalta nukkuvan vauvan kuuntelemiselta ja hänen luonaan juoksemiselta. Itkuhälytin on kätevä erityisesti, jos vauva nukkuu vaunuissa, mutta isommassa asunnossakin voi olla vaikea kuulla toisessa huoneessa nukkuvan vauvan ääntelyä.

Rintareppuja ja kantoliinoja on monenlaisia, ja niiden joukosta täytyy löytää sellainen, joka on sekä vauvalle että kantajalle miellyttävä.

Lue lisää: Kantoliinan valitseminen

Jonkinlainen varuste vauvan kantamiseen on hyvä silloin, kun vauva kyllästyy vaunuissa oleiluun kesken matkan tai kun liikutaan paikoissa, joissa vaunujen kanssa on hankala kulkea.

Lue lisää: Näin liikut vauvan kanssa lumihangessa

Vaunut ovat vauvan tärkein tarvike

Vaunut ovat ehkä tärkein varuste: niitä käytät joka päivä. Isopyöräiset sopivat maastoon, pienipyöräiset kaupunkiin, hissiin ja julkisiin kulkuvälineisiin.

Yhdistelmävaunuista saa selkänojaa liikuttamalla rattaat isomman lapsen kuljetukseen. Mieti, testaa ja vertaile!

Lue lisää: Muista nämä 6 asiaa, kun valitset lastenvaunuja

Sitteri, kosteussuoja sänkyyn ja ammeteline

Sitteri on monelle helpotus, kun arkiset askareet pitäisii toimittaa ja vauva väsyy lattialla olemiseen. Babysitteristä vauva näkee ympärilleen ja voi seurata touhujasi.

Kosteussuoja vauvan sängyssä suojaa patjaa pissavuodoilta. Lastentarvikeliikkeistä saa konepestäviä suojia, jotka käyvät vaipanvaihtoalustaksi myös reissun päällä.

Jos polvet ja selkä ovat kunnossa, voi vauvan kylvetyksen hoitaa lattialla kyykkien, mutta muutoin ammeteline on oiva helpotus kylpyhetkiin.

Turvallisuus ennen kaikkea – älä luota siihen, että ehdit aina ennen vauvaasi vaarallisiin paikkoihin. Tutki kotisi vaaran paikat ja hanki tarvittavat portit, kaappien ja laatikoiden sulkijat sekä pistorasioiden suojat.

Lue lisää: Näin estät lapsen tapaturmat kotona

Lue myös

Kommentit (1)

Miten tämä liittyi vauvan 3kk ikään?

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X