Vaatteet ja varusteet 23.09.2019 Päivitetty 24.09.2019

Kantoliina on kätevämpi kuin luulitkaan – näin siitä tulee syöttötuoli, porrasportti ja 6 muuta hätäratkaisua vauva-arkeen

Kantoliinan hankkimisen kynnyskysymykseksi nousee monella äidillä hinta. Jos olet menevää sorttia, kantoliina maksaa itsensä muuntautuvuudellaan.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

1. Vauva rakastaa kiikuttelua riippukeinussa. Sellaiseksi kelpaa pinnasänkyyn viritetty kantoliina! Ohje: Solmi kantoliinan päädyt pinnasängyn vastareunojen yläkaiteisiin vinottain. Tähtää riippumiskorkeus turvallisen matalalle pinnasängyn patjan ylle.

2. Kantoliinaa voi käyttää peittona, kun kylmä ilta yllättää tien päällä. Ison liinan saa tarpeen mukaan yksin- tai vaikka nelinkerroin.

3. Jos ravintolassa ei ole syöttötuolia, kantoliinaa voi käyttää tavallisessa tuolissa valjaina. Sido lapsi tukevasti liinan ja tuolin selkänojan väliin. Tee pitävä solmu tuolin taakse.

4. Liina sopii hyvin aurinkosuojaksi rattaisiin, rannalla tai ulkosalla syödessä, jos sen saa viritettyä puunoksaan tai terassinkulmaan.

5. Iso liina on hyvä eväsretkialusta. Jos pikkutahrat eivät ahdista, joillekin kantoliina on myös syy jättää erilliset pulautusharsot ostamatta…

6. Pehmeä kangas toimii imetyssuojana.

7. Kyläpaikassa liinasta voi tehdä portin yläkerran portaiden eteen. Kierrä liina portaankaiteiden ympäri ja sido kulmat kiinni toisiinsa. Jos toisella puolella porrasta on kaiteen sijaan seinä, voit siirtää tarpeeksi tukevan ruokatuolin sille puolelle ja kiertää liinan kulmat sen ympäri.

8. Kantoliinan voi sitaista hätätilanteessa kaulahuiviksi. Jätti-isot kaulahuivit ovat yhä katu-uskottavia!

Lue myös: Odottajan tukivyö auttaa lantion ja selän kipuihin

Lukijoiden vinkit kantamiseen

Aloita liinan tai repun käyttö heti, kun vauva syntyy, sillä silloin vauva tottuu siihen nopeasti jo alun alkaen. Liinojen sidontaohjeita löytyy muun muassa Youtubesta.

Hanki kunnon välineet. Voi tuntua liian suurelta riskiltä sijoittaa sadan euron kantoliinaan ilman varmuutta, tuleeko sitä käytettyä. Kantoliina-aktiivit ovat kysyttyjä vieraita naapurustojen perhekerhoissa, seuraa siis some-ilmoittelua – tämä voi olla tilaisuutesi vertailla, millainen kantoliina sopisi juuri sinulle.

Älä luovuta, vaikket heti onnistuisi. On normaalia, että alkuun jo pelkkä solmujen opettelu tuntuu hikiseltä ähräykseltä. Muista, että kun sinä ja lapsi totutte liinaan, et enää joudu paistamaan jauhelihaa rasvainen lasta toisessa kädessä ja alati painavampi lapsi toisessa yläraajassa.

Pyydä konkarilta apua liinan sitomiseen ja repun säätämiseen. Tavallisesti kantoliinoja myyvien kivijalkaliikkeiden henkilökunta tuntee liinailun perikotaisin ja antaa sinun harjoitella liikkeessään kaikessa rauhassa opastuksellaan.

Lähde: Kaksplussan Instagram

Lue myös: Selkäkipu raskausaikana

Käteviä kantoreppuja ja kantoliinoja! Esittelemme 11 kiinnostavinta – aloittelijalle, hurahtaneelle ja keskosesta taaperoon

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X