Lahja vauvalle | Vauvaperheet saavat kasoittain samoja lahjoja – entä jos sinä antaisitkin ihan muuta? 14 uutta lahjaideaa

Lahja vauvalle tai vastasyntyneelle on usein jokin herttainen body tai pehmokaveri. Ihaniahan ne ovat, mutta lahjan antajana voit myös auttaa niiden kertymistä vastaan.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
iStock
2 kommenttia

Monessa vauvaperheessä joulupaketeista paljastuu kasapäin suloisia kuosibodyja, tutteja, metelöiviä leluja ja pehmoeläimiä. Käytännöllinen ja jopa arkinen lahja vauvalle tulisi monesti kuitenkin enemmän tarpeeseen. Tässä 14 uudenlaista ideaa vauvaperheen lahjaksi – entä jos sinä antaisit tänä jouluna jonkun näistä?

1. Potkuhousut

Yleensä kaikki haluavat lahjoittaa vauvalle suloisen kuosibodyn, ja niinpä vaatekaappi pursuaa yläosia. Vanhemmat ovat sekä kiitollisia että huojentuneita, jos joku valitseekin pöksyt pakettiin.

2. Ihonhoitotuotteet

Vauvan herkkä iho kaipaa hellää hoitoa, joten paketti ihonhoitotuotteita on monille perheille mieluisa lahja. Pakettiin sopivat esimerkiksi tehokkaasti suojaava aurinkovoide, hellävarainen ja hoitava puhdistusaine, ihoa suojaava kosteusvoide ja puhdistusliinat, joiden avulla sottaiset kädet ja kasvot puhdistuvat vaivattomasti.

3. Pehmohedelmät

Lahja vauvalle voi liittyä ensiruokiin tutustumiseen: pehmohedelmät voi tehdä itse tai löytää kaupasta.

Lahja vauvalle voi liittyä ensiruokiin: pehmohedelmät löydät kaupasta tai teet vaikka itse.

Esimerkiksi pellavasta valmistetut pehmohedelmät voivat olla huomattavasti ekologisempi lahjavaihtoehto kuin muoviset lelut. Luonto ja valistuneet vanhemmat kiittävät!

4. Vaippapaketti

Monessa vauvaperheessä arvostetaan arkisempiakin lahjoja, ja mikäpä tulisi oikeasti enemmän tarpeeseen kuin paketti vaippoja tai kestovaippaperheeseen kestovaippoja? Voit olla varma siitä, että tämä lahja tulee oikeasti käyttöön.

5. Kierrätyslahja

Monet nettikirppikset ovat täynnä niin hyväkuntoista, likipitäen uutta tavaraa, ettei second hand -lahjaa kovin helposti erota uutena hankitusta. Kirpputoreilta kannattaa etsiä lahjaksi Brion puisia klassikoita, kuten junaradan osia, vedettäviä leluja ja palikoita, Duploja tai nukkeja sekä nukenvaatteita ja -tarvikkeita. Ja koska kierrätyslahja ei tule valmiissa paketissa, sen voi itse paketoida kauniiseen laatikkoon.

6. Tossut, tumput ja myssy

Lahja vauvalle voi olla myös tilaisuus tukea pienkäsityöläisiä.

Lahja vauvalle voi olla myös tilaisuus tukea käsityöyrittäjiä.

Pukinkontista paljastuva pikkuruinen asustesetti ilahduttaa vauvaperhettä suloisuudellaan ja käytännöllisyydellään. Esimerkiksi mokkanahkaiset tossut ovat kätevät kerhossa, muskarissa tai kotona, eikä pieniä varpaita ainakaan palella.

7. Pussilakanat

Kaunis ja laadukas pussilakanasetti pinnasänkyyn on käytännöllinen lahja, joka tulee varmasti tarpeeseen. Pehmeäksi käsitelty pellavapussilakana sopii vauvan herkälle iholle ja tuo mukanaan ripauksen luksusta vauvaperheen yöpuuhiin.

8. Ensilusikat ja ruokalappu

Kaikki syömiseen liittyvät jutut, kuten ensilusikka, muut ruoka-astiat, ruokalappu tai sormiruokailuun liittyvät tavarat, kuten ruoka-alusta tai sormiruokailusta kertova kirja ovat hyödyllinen lahja kiinteiden syömistä harjoittelevalle vauvalle. Jos perhe on valinnut syöttötuoliksi Stokken Tripp Trappin, tuolihankintaa voi sponsoroida lisävarusteilla, kuten pikkuvauvalle sopivalla Baby Setillä.

9. Värikynät ja sormivärit

Perheen pikkutaiteilija ilahtuu laadukkaista puu- ja vesiväreistä, paperilehtiöstä tai sormiväreistä. Mehiläisvahaliidut sopivat erityisen hyvin lapsen ensimmäisiksi värikyniksi. Eikä huolta, vaikka pieni taiteilija päättäisi sessionsa keskellä maistaa liitujaan, sillä ne eivät sisällä lainkaan myrkyllisiä ainesosia.

10. Vauvanhoitoapua

Joskus aineeton lahja on lahjoista kaikkein paras. Lahjaksi voi antaa kortin, johon on kirjoittanut lupauksen vauvanhoidosta, jotta vanhemmat pääsisivät hetkeksi viettämään kaipaamaansa vapaa-aikaa halutessaan joko yksin tai kaksin.

Lue myös: Milloin vauvan voi jättää ensi kertaa hoitoon?

11. Torkkupeitto

Kaunis viltti tai huopa on lahja, joka ilahduttaa perhettä vuosien ajan. Parhaimmillaan se kulkee lapsen mukana läpi tämän lapsuuden – ja kenties siirtyy jonain päivänä suvun seuraaville lapsille. Ah!

12. Kävelyvaunu

Kävelemään opettelevalle lapselle kävelyvaunu on mitä mainioin lahjaidea. Klassinen Brion puinen vaunu on laadukas ja tukeva vaihtoehto.

13. Pehmokirja

Kirja – oli se sitten pehmeä tai kova – on aina takuuvarma lapsiperheen suosikkilahja. Kylpyhetkiin sopiva vedenkestävä kylpykirjakin on oiva vaihtoehto pukinkonttiin.

14. Leikkimatto

Pehmeän pellavaisen leikkimaton päällä vauvan on hyvä aloittaa maailmaan tutustuminen turvallisesti. Leikkimatolla viihtyvät myös perheen isommat lapset lukemassa ja leikkimässä.

Kommentit (2)

Olen jokaiselle siskoni ensimmäiselle muksulle antanut haudekattilan. Äidit ovat kiittäneet. Ja käyttöön on tullut. Myös otsakuumemittarit ovat olleet kiiteltyjä.

2 kohtaa ihonhoitotuotteista en ymmärrä, tekstissäkin mainitaan vauvan herkkä iho joka kaipaa hellää hoitoa. Ei siis mitään ylimääräisiä kemikaaleja veden lisäksi, ellei ole oikeaa tarvetta. Meillä lapsi jo 2,5v ja hyvin harvassa on kerrat, kun käytetty mitään mainituista (onneksi ei ole ollut mitään ihottumia rasvattavaksi), lähinnä käsisaippua nyt taaperovaiheessa kun välillä pihalla pistää kätensä johonkin kyseenalaiseen paikkaan/kaivaa roskista tms. Pienen lapsen iho suositellaan suojattavan auringolta ensisijassa vaatteilla, ei rasvoilla, ja aurinkorasvaa ei ainakaan vauvoille. Pienet ei hikoa/hiki haise, joten suihkussa riittää vesi. Kosteuspyyhkeistä jää käsiin kaikkia aineita, mitkä seuraavaksi silmissä&suussa, nämä toki reissussa tarpeelliset hätävarat, mutta ei kulu niin paljoa että lahjaksi tarvitsis.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X