Perhe-elämä 11.01.2023 Päivitetty 25.05.2023

Vaikuttaja Karoliina Pentikäinen kertoo Annassa menneisyyden painolastista: ”Olin joutunut kauheisiin ja kohtuuttomiin tilanteisiin”

Karoliina Pentikäinen ajattelee elävänsä parhaita vuosiaan, vaikka menneisyydessä koettu henkinen väkivalta vaatii edelleen käsittelyä.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Liisa Valonen

Täyttä unelmaelämää, mutta silti olemus on kireä. Sisuskaluja kalvaa viha sekä katkeruus.

Tähän vaikuttaja ja markkinointipäällikkö Karoliina Pentikäinen, 37, havahtui vuoden 2022 alussa, vaikka rinnalla oli ihana puoliso, perheessä kolme rakasta lasta sekä edessä nousujohteinen ura.

Karoliinan kaunis koti Tampereen Pyynikillä oli noteerattu sisustuslehtiä myöten.

Karoliina kertoo Anna-lehdelle, miten hänen äitinsä kehotti häntä vielä kerran hakeutumaan terapiaan.

Menneisyydessään Karoliina oli saanut apua terapiasta, mutta nykyisestä kotikaupungista Tampereelta ei ollut toistaiseksi löytynyt sopivaa terapeuttia.

Karoliina ei muutenkaan innostunut ajatuksesta.

– Vaikka tiesin, että olin joutunut kauheisiin ja kohtuuttomiin tilanteisiin, niin vänkäsin vastaan, että eiköhän ne olleet käsitelty.

Lopulta ajatus siitä, että hän joutuisi kantamaan kireää möykkyä koko elämänsä mukanaan, sai hakeutumaan terapiaan. Uuden terapeutin kanssa onneksi synkkasi.

Terapia auttoi keskittymään kaksosiin

Karoliinalla on puolisonsa Atte Pentikäisen kanssa 3-vuotiaat kaksostytöt. Aiemmasta suhteesta Karoliinalla on myös 12-vuotias tytär.

Elämä kaksosten kanssa on intensiivistä, mutta koetun henkisen väkivallan käsittely terapiassa on auttanut toimimaan muun muassa vanhempana eri tavalla kuin ennen.

Kun Karoliina aikaisemmin saattoi kiirehtiä siivoamaan keittiötä, nyt hän ennemmin istuu leikkimään kaksosten kanssa ja antaa tiskien odottaa.

– Kaksosista sanotaan, että heissä on tuplahomma. Mutta kun he kasvavat, tulee tilalle tuplahelpotus. Uskon, että nämä ovat ihania vuosia. Olemme yhä rakastuneita, energisiä ja lapset ovat tuossa, enkä halunnut kaiken vain lipuvan ohi suorittamisen keskellä.

Karoliina pohtii, miten ja miksi henkisestä väkivallasta tuli hänelle vuosien taakka. Lue koko juttu Annan numerosta 2/2023 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Eronnut Satu Taiveaho Annassa: ”Olen luvannut lapsille, että tämä koti on pysyvä”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X