Vapaa-aika 23.12.2022

6 hirveää ja huvittavaa joululahjamuistoa lapsuudesta: ”Vedin kunnon itkupotkuraivarit”

Voi katkeruuden kyyneliä! Kokosimme yhteen toimituksen surkeita ja surkuhupaisia joululahjamuistoja.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Joululahjoihin latautuu paljon toiveita. Jos jokin lapsuudessa saaduista lahjoista ei olekaan ollut mieleinen, voi muistijälki säilyä tunnepitoisena vielä vuosia myöhemmin.

Huvittavimmille joululahjakömmähdyksille voi onneksi nauraa, ainakin jälkikäteen. Kaikki kokemukset eivät tosin naurata vieläkään. Kaksplussan toimitus jakaa muistonsa aiheesta.

Lue myös: 5 vinkkiä, miten jouluaatto sujuu ilman kiukuttelua

Alkkarit ja inkontinenssisuojat

”Minä ja paras ystäväni olimme noin 9-vuotiaita. Ystäväni höpsähtänyt mummo antoi ystävälleni joululahjaksi Tena-paketin ja monta kokoa liian suuret aikuisten naisten alushousut. Ystäväni purskahti itkuun…”

Väärä lahjansaaja

”Olin hartaasti toivonut vanhemmiltani joululahjaksi Marimekon punakeltaraidallista paitaa. Sitä ei minun paketistani paljastunut, mutta siskoni sai sellaisen. Vedin kunnon itkupotkuraivarit.”

Moni kakku päältä kaunis

”Isoisovanhemmillani oli tapana pakata joululahjat pahvilaatikoihin, jotka eivät mitenkään liittyneet annettavaan lahjaan. Pahimmillaan lahjoja avatessa pettyi kaksi kertaa: ensin paperin alta saattoi paljastua vedenkeittimen (jota en olisi tarvinnut) laatikko, ja laatikosta sitten villasukkia, joita en olisi toivonut.”

Lapset voivat ottaa raskaasti, jos he jäävät vaille haluamaansa joululahjaa.

Syy, miksi raha voi olla pettymys

”Petyin joka kerta, kun kummisetäni lähetti joululahjaksi rahaa. Olisin mieluummin tavannut hänet, mutta kummivanhempieni erottua emme juuri nähneet toisiamme.”

Pelottava joulukalenteri

”Vanhempani tekivät virhearvion hommatessaan minulle kankaisen, taskullisen joulukalenterin, joka oli joulupukin muotoinen. Olin noin 2-vuotias ja pelkäsin seinällä roikkuvaa pukkia kuollakseni. Joulukalenteri oli lopulta ripustettava komeron peräseinälle piiloon. Uskalsin napata taskuista löytyvät yllätykset vain äidin tai isän sylissä ja silloinkin kyynelehtien.”

Lue myös: Pitääkö alle 1-vuotiaalle hankkia joululahja? Katso, mitä toiset ovat vastanneet

Anttilan parasta antia

”Isoäitini ei kai pitänyt lahjojen paketoimisesta. Niinpä hän ratkaisi asian kääräisemällä lahjat Anttilan muovipusseihin ja sitomalla lahjanarua ympärille! Paketit näyttivät kuusen alla aivan hirveiltä. Saamissani lahjoissa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa.”

Anna.fi: Joulu puolison vanhempien luona ahdistaa? Näin ratkaiset tilanteen – asiantuntija neuvoo

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X