Vapaa-aika 01.05.2019 Päivitetty 28.08.2023

Äidin oma päivä -voittaja, suurperheen äiti Riia sai vinkkejä rohkeampaan silmämeikkiin

Näyttävän meikin tekeminen kyllä onnistuu, kunhan uskaltaa kokeilla. Sen oivalsi viiden lapsen äiti Riia Koskela viettäessään Äidin omaa päivää.

Teksti
Piia Sainio
Kuvat
Kristiina Kurronen

Kampaajalla käyminen on niin tärkeää Riia Koskelalle, 36, että siitä hän ei luovu. Muuten ulkonäöllä onkin sitten sivurooli hänen arjessaan.

Pääosassa ovat perheen viisi lasta. Kotona äidin kanssa ovat vuoden ja 8 kuukauden ikäinen Jesperi sekä 5-vuotias Safiina. Aamuisin kouluauton kyytiin nousevat Vilperi, 7, Melissa, 8, ja Jasmiina, 12.

Tänä aamuna Riia heräsi kotonaan Parkanossa jo viideltä, jotta ehti Helsingin junaan. Väsymyksen merkkejä ei hänen kasvoiltaan ole luettavissa, koska lyhyt yö tuli nukuttua yhteen putkeen. Se onnistui siksi, että lapset olivat yökylässä mummulassa.

Äidin oma päivä Riia Koskela

Rento ote on hyvä! Hiusosiota ei kannata kiertää liian tiukasti kihartimen ympärille.

Unelmien perhe lapsettomuuden jälkeen

Tavallisesti yöunet keskeytyvät tämän tästä. Riiaa se ei kuitenkaan haittaa. Lapset ovat parasta ja tärkeintä hänen elämässään.

Ennen esikoistaan hän ehti miehensä Sepon kanssa surra sitä, että unelma perheestä ei koskaan toteutuisi. Lapsettomuushoidot oli ehditty lopettaa tuloksettomina. Sitten elämä tarjosi yllätyksen: kaikki viisi lasta ovat syntyneet ilman hoitoja. Lue Riian tarina pitkistä lapsettomuushoidoista suurperheen äidiksi täältä!

Mutta niin mieluista kuin arki lasten ja puolison kanssa onkin, kotiäiti on ansainnut irtiottonsa.

Helsingin Pasilassa kuvausstudion meikkihuoneessa Riia istahtaa peilipöydän eteen Ida Jokikunnaksen meikattavaksi.

Äidin oma päivä Riia Koskela

Riian silmälasit ovat monitehot, joten silmämeikissä niitä ei tarvitse erityisesti huomioida.

Silmämeikin kanssa kannattaa olla rohkea

– Olen aiemmin ollut vain kaksi kertaa meikattavana, omia häitäni ja kaverini häitä varten, Riia kertoo.

Hän toivoo vinkkejä erityisesti silmämeikkiin: Miten luomivärin onnistuisi laittamaan siististi? Entä kannattaako ennestään vahvat kulmat meikata?

Kulmat ovat Idan mielestä täydelliset mutta aavistuksen lyhyet. Hän jatkaa niiden linjaa kulmavärillä. Silmämeikin ja luomivärin kanssa Ida kehottaa olemaan rohkea.

– Anna mennä vaan! Ylimääräisen värin voi aina pyyhkiä pois. Apuna voi käyttää vaikka vauvan kosteuspyyhkeitä, Ida vinkkaa.

Äidin oma päivä Riia Koskela

Oman peilikuvan muuttuminen jännitti. – Olen tosi tyytyväinen! Riia totesi.

Meikin Ida viimeistelee lisäämällä irtotupsuja Riian ripsiin.

Paksuja, pitkiä hiuksiaan Riia haluaisi pitää useammin auki. Ida kihartaa hiukset boheemeille laineille. Tyylin salaisuus on siinä, että latvat jätetään suoriksi ja hiusosiot kiharretaan rennolla otteella eri suuntiin.

Kuvausten jälkeen Parkanon-junaan astuu upea kaunotar. Tänään on Riian vuoro loistaa pääosassa. Ja kun seuraavan kerran on menoa jonnekin, hän uskaltaa ottaa myös luomivärin käyttöön.

Riia ennen…

Äidin oma päivä Riia Koskela

Riian toive oli löytää vaihtoehtoja trikoomekoille ja -paidoille.

Ja Riia stailauksen jälkeen!

Äidin oma päivä Riia Koskela

Vaikka Riia onkin mekkoihmisiä, hän ihastui stylistin valitsemiin housuihin ja ryhdikkääseen yläosaan. Pusero on Onlyn, housut Zalandon. Punaiset kengät Agnes Cecilia, korut Edblad.

Tyyli ja meikki Ida Jokikunnas

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X