Vapaa-aika 02.10.2022 Päivitetty 15.02.2024

Aineeton lahja lapselle – listasimme parhaat ideat

Pitääkö lapsen lahjan olla tavara? Usein ajatellaan, että vain tavaralahja voi olla pienen lapsen mieleen. Kokosimme ideat siihen, kuinka keksiä lapselle aineeton lahja, joka taatusti ilahduttaa.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Lapsiperheissä yleensä tavaraa riittää – joskus jopa ahdistukseen asti, kun kaikelle pitäisi vielä löytää oma säilytyspaikkansa. Hyvä valinta onkin antaa aineeton lahja lapselle: siitä jää kaunis muisto, mutta kodin nurkat pysyvät siisteinä.

Mutta miten keksiä lapselle aineeton lahja, joka varmasti myös ilahduttaa saajaansa? Leikkiminen on tärkeä osa lapsen elämää, ja ehkä juuri siksi lapset rakastavat tavarakasoja ja leluja. Laittamalla hieman ajatusta lahjaan voit kuitenkin järjestää lapselle ihanan, aineettoman elämyksen, jonka hän varmasti muistaa pitkään.

Lue myös: Isot leluvuoret voivat jopa hämmentää lasta – mikä on sopiva määrä leluja?

Vie lapsi seikkailupuistoon tai sisäleikkipaikkaan

Köysirata tai sisäleikkipuisto on lähes jokaisen lapsen makuun! Leikkipuistossa lapsi pääsee purkamaan energiaansa aivan eri tavalla kuin kotona ja hänellä on taatusti hauskaa.

Järjestä hauska retki

Ulkoilma tekee hyvää niin lapselle kuin aikuiselle. Vie lapsi retkelle metsään tai vaikka piknikille. Eväät ulkona kruunaavat retkipäivän.

Lue myös: Piknik-eväät lasten makuun – 16 x helpot naposteltavat

Anna liput lastentapahtumaan

Jos et itse pääse lapsen kanssa lunastamaan aineetonta lahjaa, voivat myös liput hänelle ja huoltajalle olla hyvä idea. Esimerkiksi lastenkonsertti tai teatteri ovat elämyksiä, joita lapsi ei arjessa usein koe.

Elämys on ikimuistoinen aineeton lahja lapselle

Esimerkiksi tivoli, sirkus, eläintarha, elokuvat tai lasten museo ovat mainioita aineettomia lahjoja lapselle. Muisto hauskasta päivästä säilyy lapsen mielessä pitkään.

Vie lapsi liikkumaan

Vierailu vaikkapa uimahalliin, seinäkiipeilyyn tai trampoliinipuistoon on hauskaa ja aktivoivaa tekemistä sekä lapselle että aikuiselle. Aikuinenkin nauttii, kun lapsi saa energiansa purettua.

Ilahduta äänikirjapalvelulla

Äänikirjapalveluista löytyy valtava määrä eri ikäisille lapsille sopivia äänikirjoja kuunneltavaksi. Hyvä aineeton lahjaidea onkin esimerkiksi lahjakortti Bookbeatiin, Storyteliin tai Suomalainen Plus -palveluun.

Vie lapsi hotellilomalle

Matka esimerkiksi uuteen kaupunkiin hotelliyöpymisineen on ihana aineeton lahja. Lapsiystävällinen ravintolaelämys kruunaa reissukokemuksen.

Lapsen oma päivä on ihana aineeton lahja

Viettäkää yhdessä lapsen oma päivä! Anna ohjat lapselle ja kysy häneltä, kuinka hän haluaisi päivän viettää: mitä tehdään aamupäivällä, mitä syödään lounaaksi, millä kulkuneuvolla matkustetaan kotiin ja niin edelleen.

Tämä aineeton lahja on mieleen lapselle kuin lapselle. Lapsi valitsee toiveensa aina oman ikätasonsa mukaisesti ja viihtyy taatusti koko päivän.

Lue myös: Aineettomat lahjat, joilla teet hyvää – ystävä yksinäiselle, harrastus köyhälle lapselle ja 18 muuta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X