Vapaa-aika 13.04.2020 Päivitetty 08.05.2023

Äitienpäivä 2023: Ihanat lahjaideat, runot ja vinkit äitienpäivään – Tee itse tai inspiroidu Kaksplussan klassikkoideoista

Listasimme yhteen ihanimmat lahjaideat, tarjoiluvinkit ja muut tavat muistaa äitiä juhlapäivänä.

Teksti
Otavamedia
Kuvat
iStock

Milloin on äitienpäivä 2023?

Suomessa äitienpäivää juhlistetaan aina toukokuun toisena sunnuntaina. Vuonna 2023 äitienpäivää puolestaan juhlitaan sunnuntaina 14.5.

Äitienpäivää juhlittiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1918. Virallisen aseman se sai Suomessa vuoden 1927 jälkeen, kun toukokuun toinen sunnuntai vakiintui äitien juhlapäiväksi.

Äitienpäivän ajankohta vaihtelee eri maissa. Esimerkiksi Ruotsissa sitä juhlitaan toukokuun viimeisenä sunnuntaina ja Norjassa äitejä juhlistetaan helmikuun toisena sunnuntaina.

Lue myös: Ruotsin suosituimmat etunimet 2021: Suomessa rakastettu Oliver myös Ruotsin top 10:ssä

Äitienpäivälahjamiten muistaa äitiä juhlapäivänä?

Monessa perheessä päivää on tapana juhlistaa äitiä hemmotellen. Äitienpäivä saattaa esimerkiksi alkaa sänkyyn tarjoillulla aamupalalla ja lisäksi äitiä muistetaan yleensä lahjalla.

Mutta onko jokavuotiseen lahjaan vaikea keksiä ideoita? Listasimme yhteen ideat ihanaan äitienpäivälahjaan.

Itse tehty äitienpäivälahja on ihana muisto

Itse askarreltu lahja on ylpeyden aihe niin lahjan antajalle kuin sen saajallekin.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi omatekoinen koru, itse kasvatettu kasvi tai herkkupurkki? Kokosimme yhteen helpot ja ihanat ideat itsetehtyihin äitienpäivälahjoihin.

Äitienpäivä 2023: Ihanimmat tarjoiluideat

Äitiä voi muistaa myös tarjoiluin! Monessa perheessä äitienpäivän aamu on jännitystä täynnä, kun keittiö täyttyy iloisesta kuiskuttelusta ja kolinasta, kun äidille valmistellaan aamupalaa.

äitienpäivä

Järjestä äidille ihana aamupala tai brunssi ja nauttikaa yhdessä kiireettömästä aamupäivästä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi mango-juustokakku, kinderpiirakka tai kuohuva mustikkajuoma?

Kotiliesi on listannut esimerkkejä herkullisiin äitienpäivätarjottaviin. Katso ideat täältä.

Millainen on yksinhuoltajan äitienpäivä?

Miten yksinhuoltajat viettävät äitienpäivää ja miltä se tuntuu? Neljä sinkkuäitiä kertoi Kaksplussalle, millaisia tunteita päivä heissä herättää ja kuinka sinkkukodissa juhlistetaan äitiä.

Lue yksinhuoltajan äitienpäivästä: Millainen on yksinhuoltajan äitienpäivä? Neljä äitiä kertoo

Etkö pääse muistamaan äitiä paikan päälle?

Joskus pitkä välimatka tai päällekkäiset menot estävät tapaamisen. Mutta ei huolta, jos et pääse tervehtimään ja kestitsemään omaa äitiäsi, voi äitiä silti muistaa monella eri tavalla.

Soita äidillesi vaikkapa videopuhelu ja osoita, ettet ole unohtanut merkkipäivää. Esimerkiksi kukkia voi tilata myös kotiinkuljetuksella tai lahjan käydä jättämässä oven taakse.

Lue myös:

Runoja äidille – Kaunis runo on ihana tapa muistaa äitiä

”Nyt tehdään lettuja!” Kalliit – ja hauskat – neuvot, jotka opimme äideiltämme

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X